Şimdi Ara

İTÜ GEOMATİK MÜH. YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar THK Üniversitesi'nde hazırlığı bitirip elektrik-elektronik 1. sınıfa geçtim.Merkezi puanla İtü geomatik müh.'ne geçme ihtimalim var.Thk Üniversitesi'nin ileride kendi mezunlarını kendi bünyesinde işe alma gibi bir durumu da var ama eğer ki böyle bi durum gerçekleşmezse mezun olduğumda 180bine yakın e-e mühendisiyle bir yarışa gireceğim.E-e'nin iş imkanı Geomatiğe göre tabiki çok fazla ama araştırdığım kadarıyla Geomatik için de olumlu yorumlar epey var.Ayriyeten Geomatik Mühendisliği'ni İtü gibi bir okulda okuma fırsatı var.Meslek içeriği açısından her 2 mesleği de severek yapabileceğimi düşünüyorum.İtü geomatiğe geçmem veya şu anki okulumda kalmam adına önerileriniz nelerdir ve hangisi gelecek açısından daha doğru karar olur?



  • Ben bu sene girdim benimde aklımda en başta elektrik elektronik mühendisliği vardı fakat etrafımdaki insanlar ve konuştum e.e.mühleri fikrimi değiştirdi bende itü geomatiği en ön sıralara yazdım ve itü geomatiğe girdim bölüm hakkında bilgi veriyim
    İlk önce iş imkanları çok fazla e.e.müh kadar olmasa da iş alanı çok geniş ayrıca özel sektörde de açık varmış.Devlet şuan atamalarda 70-80 arası alıyormuş fakat bunun 4 sene sonra kaç olacağı belli değil ama işsiz kalmazsınız diyorlar.Senede 1500 mezun olduğunu düşününce açıkta kalmayız.Ayrıca bölümü itüden bitirmeninde ayrı bir avantajı olacağı da kesin..
  • Ben olsam ee'de kaldırdım. Neden diye sorarsan sonucta ee mezunu icin is coktur ve her alanda is imkani bulunabilir. Geomatik muhendisligi ise harita mühendisliginin bi benzer adidir ve Turkiyede is imkani olduğunu pek dusunmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obmann

    Ben olsam ee'de kaldırdım. Neden diye sorarsan sonucta ee mezunu icin is coktur ve her alanda is imkani bulunabilir. Geomatik muhendisligi ise harita mühendisliginin bi benzer adidir ve Turkiyede is imkani olduğunu pek dusunmuyorum.

    Hocam e.e.deki mezun fazlalığı kafamı kurcalıyor.Ee mezunu için iş tabiki her alanda çokça var ama mezun sayısı da inanılmaz yüksek.Okuduğum üniversitenin yeni olmasından ötürü 'Yoksa 4 sene sonunda diplomalı sıradan bir e.e mühendisi mi olacağım?' şüphesi var.Yani bölümden değil ama mezunun fazla olduğu bir dalda okulun eğitimine güvenemediğim için itü geomatik mi diye soruyorum.Mühendis nerede okursa okusun bireysel olarak kendini geliştirmek zorunda bunu biliyorum ama üniversitenin de mühendislik gibi teknik içerikli derslerde vereceği eğitimin,yaratacağı staj imkanlarının çok önemli olduğunu düşünüyorum.Geomatik için de Türkiye'de iş imkanı gayet iyi gözüküyor ayrıca.Bu baglamda ne diyorsunuz?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.