Şimdi Ara

İTÜ Endüstri vs İTÜ Kontrol ve Otomasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sıralamam 5900 listenin başlarına yıldız ve hacettepe ceng yazdım. Onların arkasında da İTÜ EHB var. Onun arkasına da başlıktaki iki bölümden birini yazacağım. Çok büyük ihtimal itü ie ya da itü kom'dan birisi gelecek. Bu ikisi arasında mutlaka şunu öne yaz, ya da şu bölümün böyle dezavantajları var falan diyecek var mı? Hedefim yl, doktora ya da başka bir yolla bir şekilde yurt dışına gitmek. Bu iki bölümü maaş, iş imkanları, yurt dışına çıkış imkanları, yüksek lisans yapabileceğim alanlar falan açısından karşılaştırsak sizce hangisi daha önde olur?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Hocam ytü cengi başa yazdiysaniz o gelir bence :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt
    umarım gelir hocam ama nolur nolmaz ben kendimi hazırlayayım da

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben de ikisi arasında kalmıştım biraz ve kontrolü seçtim, sırf daha çok ilgim var diyeydi ama. belki gelecek dönem endüstriye geçerim.

  • MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt

    gelmeyebilir 3kdan yazan var ise 4kdan yazan çoktur

  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt
    Valla çok bilgim yok kim yazmis falan ama 5.9 a gelir herhalde yav. 6k ile kapatir bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence itu ie daha iyi bölümde size kom daha uygun gibi duruyor. Bence kom yazin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü endüstrinin erasmusa gönderdiği öğrenci sayısının çok daha fazla olması, ders programı, seçmeliler, yazılım ve finans alanına daha rahat kayabileceğimi düşünmem gibi sebeplerle son durumda endüstriyi öne yazdım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Elektronik Kontrol Otomasyon Yazılım Yapay zeka hepsi yakın alarlar fakat endüstri nedir yahu?


    İtüde Bilgisayar Ehm Elektrik Kontrol Otomasyon hepsi iyidir. Kontrol otomasyon öğrencilerinin özellikle robot kulüplerinde ve projelerde aktif rol aldığını gözlemledim. Sayıları diğer lisans bölümlerinin kontenjanına göre daha az olmasına rağmen ilginç ve güzel bir şey.

  • mfbmfb kullanıcısına yanıt
    hocam endüstriyi neden yabana attınız,herkes yazılım aşığı mı olmalı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ytu niye bu kadar gömülüyor bu forumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mRsTR M kullanıcısına yanıt

    Derler ki mühendislik 3 ana daldır ve diğer mühendislikler bun üçünün alt dalları veya birleşimi. Elektrik Makina ve İnşaat. Elektrik için düşünecek olursak Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, EEM, EHM, Telekominikasyon, Kontrol Otomasyon, Bilgisayar, Yazılım, Yapay Zeka gibi gibi. Şimdi senin verdiğin örneklere bakınca ana dalı bile farklı görünüyor Ama genel ekseriyetle Elektrik Ana dalı üzerinden istekli olduğun görünüyor. Bu sebeple Endüstri buraya uymamış diye düşünüyorum. En yakın arkadaşlarımdan biri endüstri mühendisi ve onun kapasitesinde yazılım yapamayan nice bilgisayar mühendisi arkadaşım var. Mühendislik isimlendirmelerine çok takılmamak lazım evet fakat genel olarak insanı belli bir rotaya sokuyor o açıdan bir alan belirleyip ona sadık kalmakta fayda var diye düşünüyorum.


    Güç Elektroniği, Yapay Zeka ve Gömülü Sistemler Gömülü Yazılım alanları şimdi ve gelecekte parlak olacağını düşündüğüm alanlar. Bu konularda uzmanlaşabilirsin. Master vs yaparken bu alanları göz önünde bulundurabilirsin bu alanlardaki arkadaşlarımın kesinlikle işssizlik vs gibi bir durumu yok ve diğerlerine nazaran çok daha iyi imkanlarda çalışıyorlar. Ayrıca yurtdışı imkanları açısından hepsi çok iyi alanlar. Bu alanlarda uzmanlaşmak için başta saydığım Elektrik Ana Mühendisliği altında bulunan mühendisliklerden birini seçmende sakınca yok. (Güç Elektroniğinden EM EEM biraz daha dolu mezun olmanı sağlar tabi)


    Yine İTÜden örnek verelim. Hedeflediğin bir bölüm seçip akademik kadrosunun nerelerde okuduklarına bakabilirsin teker teker.

    kontrol ve otomasyon mühendisliği
    Akademik Personel
    https://kontrol.itu.edu.tr/personel/akademik-personel


    Genel olarak Bu fakültenin hocaları özellikle ABD ve İngilterede ya Master yada Doktora geçmişi var benim gözlemlediğim. Bu açıdan o hocalarla aranı iyi tutup onların üniversitelerinden bağlantı kurabilirsin eğer yurtdışı düşünüyorsan çok da zor değil. Lisans seviyesinde bile çok rahat erasmus vs yapabilirsin. (Her ne kadar bu ülkenin parlak gençlerinin yurtdışına gitmesini istemesem de)





  • mfbmfb kullanıcısına yanıt
    hocam ben başlıktan bağımsız bir arkadaşım,siz sanırım konu sahibine seslenmişsiniz ben ise. spesifik olarak ilgi alanım olmadığı için kendimi tanımaya en uygun alan olarak endüstri tercih ettim,açıkçası çabalayıpta iş bulamayacağınız ve istediğiniz maaşa çalışamayacağınız tek bir sektör olduğunu bile düşünmüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mRsTR M kullanıcısına yanıt

    sizin durumunuzda sorun yok. hayırlı olsun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.