Şimdi Ara

İTÜ Elektronik-Haberleşme olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben bu sene içinde kendime bölüm olarak İtü Elektronik-Haberleşme'yi belirlemiştim. İngilizcesin olma iht. Kalmadı Türkçe olan bölüm de zor gözüküyor 7500 civarındaydı geçen sene.
    Ygs puanım : 444.100
    Ygs sıralamam: 9400

    Lys netlerim ise Mat: 43,5
    Geo:24 Fiz: 25 Kim:27 Bio:23

    Tahmini olarak kaçıncı olurum ?, İTÜ ihtimalim var mı? Başka hangi bölümleri önerirsiniz? Aklımda şu an için belirlenmiş bir bölüm olmadığından sıkıntıdayım, yardım eden arkadaşlara teşekkürler.



  • sonuçlar gelmeden tahmin yapmak zor fakat Elektronik Haberleşme olmazsa İTÜ Makine ve Elektrik Mühendisliklerini de düşün bence.
  • up.
  • itü ehm %30 ingilizce kontenjanını 90dan 110a çıkardı bu sene, onu da göz önünde bulundur derim. girebilme ihtimalin var, ama uçlarda da kalabilirsin. alternatif olarak itü kontrol mühendisliği de düşünebilirsin
  • Gerçek sınav sonuçlarını beklemeni öneririm; ancak illa şu an tahmin istiyorsan...

    Ham MF-4 puanın 442 dolaylarında olabilir. Okul puanını söylememişsin; ancak okuldan 75 gelse bile (en yüksek okul puanı) toplam MF-4 puanın 517 olur. Bu da geçen yıl 9600.'lük dolaylarına denk geliyormuş. Bu yıl belki biraz daha önde bir başarı sırasına denk gelebilir. %100 İngilizce programını kazanman mümkün gözükmüyor. %30 İngilizce programa ise sonlardan yerleşebilirsin belki; çünkü bunun kontenjanları da 20 arttı.

    Yalnız burada okul puanını maksimum varsaydık ki bu durumda bile sınırdan yetme riski var.

    Senin hangi mesleği istediğin, hangi alanda uzmanlaşmak istediğin önemli. Ancak illa bölüm önerisi istiyorsan İTÜ Bilgisayar Mühendisliğinin %30 İngilizce programını öneririm, şu şartlarda.

    Ve tabii ki bütün bunların bir tahmin olduğunu unutma, gerçek sonuçlar daha farklı olabilir. :)




  • Cevaplar için teşekkürler. Okul puanım 69-71 arası bekliyorum :). Uçak müh. Kontrol müh. Bilgisayar müh. Bunlar da aklıma yatan mühendislikler .Birde işletme müh. Var. Bunlar hakkında da yorum yaparsanız sevinirim.
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umtyilmz

    sonuçlar gelmeden tahmin yapmak zor fakat Elektronik Haberleşme olmazsa İTÜ Makine ve Elektrik Mühendisliklerini de düşün bence.

    hocam sektör açısındaan elektrik elektronikte mezunların çalıştığı birimler genelde telekom ağırlıklı mı oluyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.