Şimdi Ara

İtü ekonomi yerine boğaziçi turizm-felsefe yazılır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
5
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öğrenciyken büyük şirketlerde staj yapabilme ve mezuniyet sonrası için değerlendirebilir misiniz? Sıralamam ea’da 5.3 k

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Adam 11k ile mezuna bırakıyorum diyor, boğaziçi tutmadı diye sövmekle suçlanıyor. Ceza yemiş nedenini bilmiyorum ama istese yine de boğaziçi girebiliyor.

    Bu arkadaşa laf eden zırvacının mesajını alıntılayamadım ama zaten görüyorsunuz. Sırf BOUN diye yazan çok insan var. Ekmeğini yiyen var mı? Var. Hadi en kötüsü asosyal, konuşmayı bilmeyen biri olun twitterda bioya boun yazdığınızda sizi öyle bir abartıyorlar ki akıllara ziyan. Daha 15 dakika önce arkadaşımla konuşuyordum bana şunu diyor "ya boğaziçini kazanmış adamın zaten azmi vardır, kendisiyle alakasız bölümlerde de çalışabilir" ve bu arkadaş bana daha 2 ay önce "gerizekalı, hiç çalışmadan seni geçeceğim" vs diyordu. Şimdi istesem boğaziçinde gene bölüm tutturuyorum ama benim istediğim bölümle alakalı olmasına rağmen tam olarak istediğim bölüm olmadığı için etmeyeceğim tercih. Şimdi o arkadaşım donup kalıyor, hani ben sözde "gerizekalıyım" ya gittim günde ortalama 4 saat oturdum hatta pandemi başladığı günler 2 hafta hiç kitap yüzü açmadım, günde 10 saat uykumdan ödün vermedim 650binden girdim 6500'e. Şimdi bu beni zeki mi yaptı? Hayır aksine birisi bana oha dediğinde diyorum ki git beynini kullanmadan otur çalış bak benden daha iyi yaparsın.

    Burada bahsettiğim
    1. sıralamaya göre zeka testi yapmayın
    2. iki üç net fazla yapsa boğaziçine girecek adamları yermeyin
    3. aldığınız eğitimden çok boun etiketinin egonuzu tavan yapması aşırı belli oluyor, biri laf ettiğinde triggerlanmayın.

    Bu arada boğaziçili tanıdığım az çok insan var, sizin o BOĞAZİÇİ yazan hoodie'midir nedir (ingilizce cahiliyim kusura bakma gelmiyor adı aklıma, salağız ya biz) ona on ton laf edip ama giymeniz zaten bu küstahlığınızı ve eziklik duygunuzu aşırı belli ediyor.

    Burada boğaziçine laf etmiyorum, boğaziçi akademik alanda başarılı olmasından ötürü birinciler dahi boğaziçini seçiyor. Laf ettiğim kimseler işte bu arkadaşa laf atan gibi kimseler. Sadece etiket uğruna, cahilliğini örtpas edebilme uğruna kullananlar ve sisteme sövüp sövüp sistemin görüntüsü olan şeyleri zekalarının kanıtı diye yutturmaya çalışanlar.

    İyi forumlar.

    (düzenlenme: asabi türde göründüyse yazım kusura bakılmasın ama forumda çok kültürelmiş gibi mükemmel türkçeyle cahilce söylemlerde bulunanları o kadar çok görüyorum ki adamı kanser ediyor.)
    ODTÜ ve Boğaziçi'nde, ama özellikle Boğaziçi'nde, bölüm değil de okul tercih eden o kadar fazla ki. Bazı bölümler ODTÜ'de 100k ile kapamış, bir sonraki okul 400k. Ne bölümü açsan kafadan kesin en az 150k ile kapatır, o da en kötü Yani size ODTÜ'de maden veya ne bileyim jeoloji okumak yerine gidin başka bir yerde başka bir mühendislik okuyun illa da demiyorum fakat iyi düşünün diyorum. Maden tamamen farazi bir örnek, bölüme falan kötü bir şey demek istemiyorum yanlış olmasın, öyle bir niyetim yok haddim de değil. İsterseniz alın bu bölümü felsefe yapın, alın sosyoloji yapın. Ama bir yeri yazarken iyi düşünün: ODTÜ-BOUN diye mi yazacaksınız, yoksa hakikaten araştırınca da kafanıza yattı mı bu bölüm, iş imkanları, size sunacağı gelecek?
    Hocam bahsettiğiniz bölümlerin birbirleriyle çok da alakası yok yani bence tek mantıksızlık burda. Yoksa Turizme laf eden de felsefe ye laf eden de boş konuşmaktan öte bir şey demez. Boğaziçinde turizm de gayet sağlamdır. En azından itülüden daha iyi ing bilirsin. Ama bence bölüm olarak ekonomi daha iyidir.

    Para odaklı bakmak yerine yaptığım işi seviyor muyum ? Sevecek miyim diye bak. Sevmediğin işte kazandığın para ile sevdiğinle kazandığın bir değil.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilginiz varsa net yazılır. boğaziçi kurumsal büyük şirketlerde en çok tercih edilen okul, bölüm fark etmiyor.
  • Hocam içiniz rahat olsun ben 11k ile yerleştim geçen yıl pişkin pişkin uluslararası ticaret beklerken, en iyi kararımmış lütfen benim başta yaptığım gibi bölümün adı yüzünden kaçma ve "ezik" hissetme, en saçma türk kompleksi sorularını da zevkle yanıtlarım :)
  • Hocam 5k ile itü ekon yazmak çok daha akıl karı. En azından turizmin üstüne yazmalısınız.Sırf boun diye tercih yapılmaması gerektiğini düşünüyorum . Ekonomi çok daha geniş bir dala hitap ederken turizme hapsolmayın bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • instagramda bogazici turizm mezunlari sayfasi var fikir verebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok saçma ikilem değil mi ya bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ Ekonominin kadrosu çok iyi görünüyor.
  • up. bunlara ek gsü sosyoloji düşünüyorum.
  • Turizm ile yanlış anlamazsın neyin stajini yapacaksın?Yani sen işveren olsan kimi alırsın?Boğaziçi diye her bölüm iyi algısıyla yükseltilmiş bir bolumdur turizm.Felsefe de hani Ilgın varsa okunur ama öbür türlü bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ ve Boğaziçi'nde, ama özellikle Boğaziçi'nde, bölüm değil de okul tercih eden o kadar fazla ki. Bazı bölümler ODTÜ'de 100k ile kapamış, bir sonraki okul 400k. Ne bölümü açsan kafadan kesin en az 150k ile kapatır, o da en kötü Yani size ODTÜ'de maden veya ne bileyim jeoloji okumak yerine gidin başka bir yerde başka bir mühendislik okuyun illa da demiyorum fakat iyi düşünün diyorum. Maden tamamen farazi bir örnek, bölüme falan kötü bir şey demek istemiyorum yanlış olmasın, öyle bir niyetim yok haddim de değil. İsterseniz alın bu bölümü felsefe yapın, alın sosyoloji yapın. Ama bir yeri yazarken iyi düşünün: ODTÜ-BOUN diye mi yazacaksınız, yoksa hakikaten araştırınca da kafanıza yattı mı bu bölüm, iş imkanları, size sunacağı gelecek?




  • Okul olarak boun bolum olarak ekonomi ikisinin karisimi gelmedigine gore Itu ekonomi yazilir fakat 5k siralamayi hak eden bolum degil daha 6-7 senelik bolum ayrica okulda cok fazla sorun var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 6 Ağustos 2020; 8:1:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harvard Kaldırım Mühendisliği yazılır. Prestijli okul olsun da bölümün önemi yok.
  • aga yanlış anlamayın da şu okul işinin iyice b**unu çıkardınız. olm gitsene itü ekonomiye neden illa boğaziçi diye istemediğin yere gideceksin iyi misin
  • Ben olsam itü ekonomiye giderdim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CC01B0A86

    Turizm ile yanlış anlamazsın neyin stajini yapacaksın?Yani sen işveren olsan kimi alırsın?Boğaziçi diye her bölüm iyi algısıyla yükseltilmiş bir bolumdur turizm.Felsefe de hani Ilgın varsa okunur ama öbür türlü bilemedim
    edit:edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BABA -- 12 Ocak 2021; 17:16:51 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.