Şimdi Ara

İtü ehb vs itü yapay zeka (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam beni yanlış anlamışsınız. Ben orada yapay zeka gibi küçük bir alanı dört sene okumak gereksiz diyen bir arkadaşa cevap verdim. Yapay zekanın gayet geniş bir alan olduğundan bahsettim. Ayrıca bölümde yapay zeka ile ilgili derslerin az olduğunu söyledim. Zaten ilk sene komple ortak dersler var. Sonrasında bir miktar klasik bilgisayar mühendisliği dersleri bir miktar da yapay zeka ve veri dersleri. Ben bu bölümü kesinlikle bilgisayar mühendisine alternatif olarak tavsiye etmem. Çok mantıksız olur bu. Bu bölümü seçmesi gereken kişi kesinlikle yapay zeka üzerine çalışacak üzerine yüksek lisans gerekirse doktora vs yapacak birisi olması lazım. Çünkü zaten çok spesifik bir alan ve eğer bu alanda uzman değilsen ileriye gitmen zor olur. Ayrıca yapay zeka okumuyorum. Sanırım öyle sandınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  •  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helbram kullanıcısına yanıt

    Cm disinda neredeyse tüm top okullar ai i cs ten girilen bir track olarak sunuyor (mit de sanirim bu daha cok aldiginiz dersle alakali diger bolumlerindeki gibi, yale cornell vs de cs with ai research seklinde sunuyor programi) veya hic sunmuyorlar (stanford filan duz cs olarak veriyor hala programi dersleri secerek ozellesiyorsun, sanirim ucler filan da boyle hala) lisans duzeyinde. Sadece cm in lisans programi acmasi (ki bunlar cs icin gercekten kapsamli bir universite, computational biology majorlari bile var) o bolumun karsiligi var demek icin yeterli degil bence.

    Datacilik kismi icin ise size katılıyorum bence itu ai in programi data icin cok daha uygun, hatta ülkedeki muhendislikler arasinda en mantıklı dataci olma programi olabilir (bilkent math ve odtu istatistik hala benim gozumde daha mantikli dataci olmak icin orasi ayri).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kusuru hocam. Yazı güzeldi ama okumuş oldum en azından

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam bilgisayar mühendisliği de bundan yıllar önce ee altında "küçük" bir bölümdü, sonradan ayrılarak kendine has bir yapıya dönüştü. Şu anda yapay zeka için de olan şey buna benziyor, sektörde ve üniversitelerde böyle bir gereklilik görüldüğü için açılıyor bu bölümler. Yapay zekanın onlarca alt dalı var, düşündüğünüz kadar küçük bir alan değil. Bilgisayar mühendisliği okuyup bu alana yönelmek de bir seçenek ama zaten bölümün amacı bilgisayar mühendisliğindeki ekstra ders yükünden kurtulup direkt bu alana insan yetiştirmek. Dediğim gibi ben ehb bölümünde yapamayacağımı, zevk almayacağımı biliyordum. Geçen sene gelen sıralama gereği de itü bilgisayarın tam sınırındaydım, çoğu ders de itü bilgisayarla ortak olduğu için itü bilgisayar arkasına itü yapay zeka yazmıştım. -ki hemen hemen herkes böyle yapmış - Yani ben kendim için mantıklı olan tercihi yaptım, bildiğiniz gibi itü bilgisayardan sonra bir kopukluk var. Özyeğin ve TOBB falan geliyor ki bence İTÜ'nün yanında çok zayıf kalıyorlar. Yani sizi kendinizden iyi tanıyamam, siz de kendiniz için mantıklı olan tercihi yapın.


    @The Killing Road


    Ben cm dünyaca ünlü olduğu için onu örnek vermeyi doğru buldum, yoksa dediğim gibi özellikle Amerika'da orta seviye onlarca üniversitede benzeri bölümler gördüm, çoğu iyi üniversitede minor program veya track şeklinde sunulduğunu da biliyorum. Avrupa biraz daha çekimser yaklaşsa da bazı üniversiteler açmış bu şekilde bölümler. Ayrıca mitde bağlantısı olan bir hocam orada ve georgia techte ai bölümünün lisans düzeyinde açılması yönünde çalışmalar olduğunu söyledi, ne kadar doğrudur bilemem sadece bir duyum. Tabii ki bir ee veya bilgisayar mühendisliği kadar karşılığı yok yurt dışında ama sadece Türkiye'de 3-5 üniversite açtı diye düşünenler oluyor diye belirttim, şu anda dünya genelinde bu şekilde bir dönüşüm var.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1DC210C7A

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Çok doğru bir yorum. Aslında hocam bu yorumu Tahrib-i İTÜ AI başlığıyla konu açsan fena olmaz  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bölüme niye geçirdiniz ya hayallerim vardı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben de İTÜ bilgisayar sınırdayım bu yıl. Büyük ihtimalle gelmez gibi duruyor burslardan da dolayı. İstanbul istediğim için Özyeğini de düşündüm fakat İTÜde okumanın daha mantıklı olacağını düşündüm ve şu an İTÜ AI yazacağım gibi. Sizce özyeğinin eğitim kalitesi iyi değil midir(bilgisayar müh)?@Helbram

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helbram kullanıcısına yanıt

    thekillingroad'ın da dediği gibi o durum cmu'ya özel bir durum. cmu'da bilgisayara dair birçok özelleşmiş bölüm var hem anadal hem yandal olarak.

  • İtü elektronik düşündünüz mü ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam ee aklımda vardı sıralamam ödtuye yeter diye tahmin ediyorum ama çok fazla donanım dersi göreceğim için fazla yakın bulamadım kendimi ona. İTÜ AI tercih edicem şu an ceng ile çok farklı olduğunu fark edersem Hacettepeyi düşünürüm küp ile diye tahmin ediyorum. Bu arada sıralamada Özyeğine yer vermeyi çok düşündüm siz nasıl düşünüyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.