Şimdi Ara

İTÜ düşünenlere yardımcı olabilirim. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
11
Favori
15.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engineermouse

    Kardes benim 2 tanidigim bi sene itude okuyup ortami begenmeyip memlekete donduler, acaba okul ortam acisindan yetersiz midir bunu ogrenmek isrerim

    "Ortam"dan kasıt ne?

    Tanıdıkların Los Angeles'tan, Paris'ten falan geliyordu sanırım?
  • Ya memlekette popiydiler orda tutunamamislar, herkes kendi halindeymis sanirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba itu sunny bufallo hakkında biraz görüşünüzü öğrenebilir miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeFeKa kullanıcısına yanıt
    40 yaşından sonra bilgisayar mühendisliği neden yapılmasın ki ?
  • V3tra kullanıcısına yanıt
    Birader sen ruh hastası mısın? Acil paraya ihtiyacın varsa söyle ailene kredi çeksin versin eline 4-5k ya da biz aramızda toplayalım verelim sana.

    Gönül rahatlığıyla herhangi bir üniversitede herhangi bir bölümü yazabilirsin, senden her halükarda bir cacık olmaz
  • KArdeşim, itü bilgisayar mezunu birine kimse biz seni deneyeceğiz diyip 1k teklif falan etmez. Senin ya çok küçük bir hayal dünyan var ya da aşağılık kompleksin var bilmiyorum . Bak bu lafımı aklına kazı , itü bilgisayar mühendisliği mezunu biri 2,000 ( Yazıyla - iki bin tl ) 'nin 1 kuruş altına çalışıyorsa o kişi gerizekalıdır. Bana iş veren 1,999 tl teklif etse onu orda rezil ederim olay çıkartır ayrılırım oradan okey ? Böyle o da olabilir bu da olabilir 800 tl teklif edip deneyebilirler muhabbetine hiç girme . Azıcık nereden mezun olduğunun bilincinde ol . Boğaziçililerde olmayıp itülülerde olan özgüvensizlik vizyonsuzluk bu galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahane1994 -- 14 Temmuz 2015; 11:28:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahane1994

    KArdeşim, itü bilgisayar mezunu birine kimse biz seni deneyeceğiz diyip 1k teklif falan etmez. Senin ya çok küçük bir hayal dünyan var ya da aşağılık kompleksin var bilmiyorum . Bak bu lafımı aklına kazı , itü bilgisayar mühendisliği mezunu biri 2,000 ( Yazıyla - iki bin tl ) 'nin 1 kuruş altına çalışıyorsa o kişi gerizekalıdır. Bana iş veren 1,999 tl teklif etse onu orda rezil ederim olay çıkartır ayrılırım oradan okey ? Böyle o da olabilir bu da olabilir 800 tl teklif edip deneyebilirler muhabbetine hiç girme . Azıcık nereden mezun olduğunun bilincinde ol . Boğaziçililerde olmayıp itülülerde olan özgüvensizlik vizyonsuzluk bu galiba

    Sakin ol bir ya. Ne bu şiddet, bu celal?

    Ben sektörde olan şeyleri söylüyorum. İTÜ mezununa böyle, X mezununa şöyle yapılıyor demedim orada. Sektörde o dediğim mezarcılar da var.

    İTÜ mezunu biri tabii ki çıtayı bu kadar düşürtmemek isteyecektir.

    Ayrıca, İTÜ mezunu olup 2000 TL'nin altında çalışanlara da gerizekalı deme hakkın yok. Özel sektörde nelerle karşılaşacağını bilemezsin. Aynı bölümden bu dönem mezun olan iki arkadaşımdan biri 3000 TL civarı ile işe başlamışken, bir diğeri 1800 TL alıyor. Bu da düşük olduğunun farkında ve ayrılmayı düşünmüyor değil; ama riske girmek istemiyor. Çünkü o işi de kolay bulduğu söylenemez. Biraz da şans faktörü var yani.

    Bu işler öyle olay çıkarmakla falan çözülmüyor. Olay çıkartınca seni ipleyeceklerini ve tatmin edici bir maaş teklifi anında sunacaklarını mı sanıyorsun? "Bu paraya çalıştıracak bir sürü eleman bulurum" diye savunma yaparlar ve bulurlar da.


    1994 doğumlu biri olarak henüz iş arama girişiminin olmadığını düşünüyorum? O zaman bu kadar iddialı konuşma.


    Okeeeey?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 14 Temmuz 2015; 11:52:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: engineermouse

    Ya memlekette popiydiler orda tutunamamislar, herkes kendi halindeymis sanirim

    E üniversite öyle ki. İTÜ'sü, ODTÜ'sü, Hacettepe'si, Ege'si, şusu busu fark etmez.

    Lisedeki popülariteyi burada beklemeyin gençler. Öyle çok geniş olmayan bir arkadaş çevreniz olur, genelde herkes kendi derdine düşmüştür. Burası böyle.

    İTÜ ile ilgisi yok. Burada da gayet iyi bir arkadaş çevresi edinebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tagoloey

    Merhaba itu sunny bufallo hakkında biraz görüşünüzü öğrenebilir miyim ?


    UOLP'lardan (Uluslarası Ortak Lisans Programı) biri o.

    "SUNY" de "State University of New York" ifadesinin kısaltması.

    "UOLP-SUNY Buffalo" da şu demek; 2 yıl İTÜ'desin, 2 yıl New York'taki Buffalo Üniversitesindesin. Elinde iki üniversiteden diploma oluyor.

    Fakat hatırladığım kadarıyla burs programı yok bunlarda. Yani yaşam ve harç masraflarını sen karşılayacaksın.
  • Kardeşim , sen odtü ,boun,itü mezunuysan mezarcılarla işin ne senin? Zaten büyük kurumsal firmalara gireceksin , staj yaptığın yerler olacaktır onlar zaten. Oralara mülakata gitmek zaten vizyon eksikliği, çok çok üzücü bir durum. 1,8k ya çalışan arkadaşın cv sini göndersin min 2k vereceklerini düşündüğüm 4-5 ilan atayım ona kariyer netten.

    Kariyer nete maden mühendisi yazıp , filterelere hakkariyi mi işaretlemiş napmış


    Olay çıkartma mevzusuna gelince , adam bana seni deniycez işte 1k falan diyecek. Ben de yok sağolun bu şartlarda çalışamam mı diyecem kibarca . Umarım zevkine bir gün böyle bir durum yaşarım da ertesi gün İK müdürünü dövdü diye gazetelere çıkarım bunu cidden çok istiyorum Sonrasında iyi iş bulurum tabi inş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahane1994

    Kardeşim , sen odtü ,boun,itü mezunuysan mezarcılarla işin ne senin? Zaten büyük kurumsal firmalara gireceksin , staj yaptığın yerler olacaktır onlar zaten. Oralara mülakata gitmek zaten vizyon eksikliği, çok çok üzücü bir durum. 1,8k ya çalışan arkadaşın cv sini göndersin min 2k vereceklerini düşündüğüm 4-5 ilan atayım ona kariyer netten.

    Kariyer nete maden mühendisi yazıp , filterelere hakkariyi mi işaretlemiş napmış


    Olay çıkartma mevzusuna gelince , adam bana seni deniycez işte 1k falan diyecek. Ben de yok sağolun bu şartlarda çalışamam mı diyecem kibarca . Umarım zevkine bir gün böyle bir durum yaşarım da ertesi gün İK müdürünü dövdü diye gazetelere çıkarım bunu cidden çok istiyorum Sonrasında iyi iş bulurum tabi inş

    Mülakata gitmek vizyon eksikliği? Paşam sen nerede yaşıyorsun? Uçma bu kadar. Kendinizi göklere çıkarmayın.

    İTÜ mezunu herkesin de süpersonik donanımlara sahip olduğu yok. Öyle mezunlar çıkıyor ki Dumlupınar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu bile daha çok geliştirmiştir kendini. Mülakat bu yüzden gerekiyor.

    Her zaman derim; üniversite etiketi tek başına bir işe yaramaz. İş sizde bitiyor. Sırf ama sırf İTÜ mezunusunuz diye şatafatlı maaşlar ve sağdan soldan yağan iş teklifleri beklemeyin.

    Staj zaten zorunlu. Staj yapmanın sana ekstra bir artısı yok ki. Ha, staj yaptığın yerler kalbur üstü olabilir. Bu da belli olmaz. Zira staj yeri de öyle ha deyince bulunmuyor. "Stajı yapayım da kurtulayım" diye (Zaten 40 iş günlük bir şey.) Startup düzeyinde bile olsa bir yerlere kapağı atmaya bakıyor azımsanmayacak kadar kimse.



    Sana uzun uzadıya yanıt vermek isterdim de, boşver. Tek diyeceğim şey şu; büyük lokma ye, büyük konuşma.




  • mahane1994 M kullanıcısına yanıt
    Ulan orada sonuçta hayatımız var değil mi?Evlenmek var aile geçindirmek var değil mi?Ben bu sıralamamı ideallerim uğruna harcıyorsam emeğimin karşılığını da almalıyım anladın mı?.Zaten birkaç cümlenden nasıl biri olduğun ortaya çıkıyor
  • Staj Yapılan Yer çok ama çok önemli. Baştan savma kobilerde yaparsan stajı , ilerde kobiye asgari ücretle çalışan mühendis olursun. İTÜ bilgisayar senin de okuduğun gibi ,gayet zor bir bölüm ve yüksek ortalamayla bitirmesi de oldukça zor bölüm. buradan iyi ortalamayla mezun olan biri zaten kendini geliştirmiştir donanımlıdır. Sektörde açık olan bütün güzel pozisyonlara taliptir ve en büyük adaylarındandır. Büyük meblağlar kazanıp adından söz ettirmek için , büyük düşünüp biraz hayalci olmak gerekiyor. Ama sizde bu ikisi de yok galiba.

    Klasik,İTÜ nün öğrencisine aşılayamadığı özgüven duygusu . Bir boğaziçiliye sorsak büyük ihtimal ceo olacam , şu şu girişimleri yapıp kendi işimi kuracağım falan der heralde. dediklerinin çoğunu da yapabilir de




  • V3tra kullanıcısına yanıt
    Çok para kazanmak istiyorsan , bu kadar önemliyse senin için git ticarete atıl . Onun dışında senle tartışmayacam ergen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahane1994

    Staj Yapılan Yer çok ama çok önemli. Baştan savma kobilerde yaparsan stajı , ilerde kobiye asgari ücretle çalışan mühendis olursun. İTÜ bilgisayar senin de okuduğun gibi ,gayet zor bir bölüm ve yüksek ortalamayla bitirmesi de oldukça zor bölüm. buradan iyi ortalamayla mezun olan biri zaten kendini geliştirmiştir donanımlıdır. Sektörde açık olan bütün güzel pozisyonlara taliptir ve en büyük adaylarındandır. Büyük meblağlar kazanıp adından söz ettirmek için , büyük düşünüp biraz hayalci olmak gerekiyor. Ama sizde bu ikisi de yok galiba.

    Klasik,İTÜ nün öğrencisine aşılayamadığı özgüven duygusu . Bir boğaziçiliye sorsak büyük ihtimal ceo olacam , şu şu girişimleri yapıp kendi işimi kuracağım falan der heralde. dediklerinin çoğunu da yapabilir de

    Ben o kadar özgüven sahibi biri değilim. Bunu söyleyeyim. Biraz da pesimist, biraz da fazla realist biriyimdir.

    Ben Boğaziçi Üniversitesini kazanmış olsaydım da durum çok farklı olmayacaktı. Belki odun yontma konusunda İTÜ'den daha iyi iş çıkarırdı, o ayrı. BOÜN'e gitsem ilk hedefim kapağı yurt dışında ortalamanın üstü bir firmaya atmak olurdu zaten.

    Doğrudan not ortalamasına bakmak anlamsız. Öyle 2,00-2,50 arası ortalamalarla bitirenler tanıyorum ki 3,50 üstü ortalama ile bitirenleri cebinden çıkartır. Zaten okuldaki teorik bilgi yoğunluklu derslerin iş hayatında çok işe yaradığı yok. Bu İTÜ'yle, şunla bunla ilgili değil, genel olarak ülkemizde böyle. Yoksa okuldaki teorik ağırlıklı derslere sıkılmadan ve disiplinli bir şekilde yüklenip 3,50 üstü ortalama ile mezun olmak mümkün, evet. Böyle arkadaşlarım var, 4 yıl boyunca derslere abanmaktan başka doğru dürüst bir şey yaptıkları yok. Zaten bu kişilerin amacı ya yurt dışına kapağı atmaktır ya da akademik kariyere başarılı bir şekilde devam etmektir.

    O 1800 TL ile çalışan arkadaşım iki stajından birini TTNET'te yaptı. Baştan savma, dandik bir kurum olduğunu düşünmüyorum buranın? :)




  • oo teoska mezun oldun mu ?

    Is bulma sureci nasil gecti? Maaslar tatmin etti mi yoksa bi hayal kirikligi oldu mu?

    Nicki gorunce sasirsim 2 sene once az basini agritmamistim senin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Böck

    oo teoska mezun oldun mu ?

    Is bulma sureci nasil gecti? Maaslar tatmin etti mi yoksa bi hayal kirikligi oldu mu?

    Nicki gorunce sasirsim 2 sene once az basini agritmamistim senin

    Olduk düşe kalka. Diplomayı aldım geçen hafta. Öyle...

    Birkaç ay önce başladığım bir yarı zamanlı işten devam ediyorum ben. Onu bulmak da çok zor olmamıştı.

    Hayal kırıklığı olduğu söylenemez. Bakalım...
  • Tuzla-Pendik civarında oturuyorum yurt çıkma ihtimali nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nodrev

    Tuzla-Pendik civarında oturuyorum yurt çıkma ihtimali nedir?

    Çıkmaz. Başvurun alınsa bile yedek listenin çok arkasına atılırsın. İstanbul il sınırları içinde çünkü.

    Ya torpil bulacaksın ya da ikametgahını il dışına aldıracaksın.
  • Okuldan mezun olup yurt disina cikan insan sayisi bir elin parmaklarini gecmiyor mu yoksa cogu kisi yurtdisina kapagi atiyo mu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.