Şimdi Ara

İtalya Schengen vizesinden red aldım yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 22 Martta İtalya için başvurdum. Herşeyim eksiksizdi. Yeterli miktarda paramda vardı. Bordrolarımı filanda verdim. Fakat maalesef red aldım. Gerekçe olarak 3. maddeyi öne sürmüşler. ''planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir '' şeklinde bir sebep var ortada. Ben 2 ayrı banka hesabı gösterdim. Biri maaş hesabım biri yatırım hesabım. Ayrıca dilekçemde bunuda belirttim. Maaşı alıyorum öbür banka hesabıma aktarıp yatırım olarak değerlendiriyorum diye. Buda yetmezmiş gibi 40.000 Tl limitli kredi kartımıda gösterdim. Bunuda dilekçemde belirttim. Yani param olmaması mümkün değil. Bu konuya ben itiraz etmek istiyorum. Fakat internette düzgün bilgi bulamıyorum. Eğer red alıp itiraz süreci tecrübe eden birileri varsa bana yardımcı olabilir mi ?









  • Yatırım hesabınız borsa, hisse senedi, vadeli mevduat, altın, bitcoin vs ise bunlar vize başvurularında geçerli değil. Dikkate alınmıyor.


    Vize başvurusu sırasında sunduğunuz vadesiz banka hesabındaki nakit paraya bakıyorlar. (TL ve Döviz)


    Toplam seyahat masrafını Uçak bileti, otel rezervasyonu ve ayrıca günlük 100 euro harcama olarak hesaplıyorlar. Örneğin 5 gün kalacağınızı söyleyerek başvurdunuz diyelim;

    Uçak bileti gidiş dönüş 6.000 TL, gösterdiğiniz otel rezervasyonları 5 gün toplam 20.000 TL, 5 günde toplam 500 euro harcayacağınızı düşünüyorlar o da yaklaşık 17.000 TL eder. Başvuru sırasında verdiğiniz vadesiz hesabınızda minimum 43.000 TL veya eşdeğerinde döviz olması gerekiyor. Kredi kartı limitini de saymıyorlar. Bazı konsolosluklar ek belge olarak kredi kartı ekstresi istiyor ama bu hesaba dahil etmiyorlar. Sadece destekleyici belge olarak sayılıyor.


    Bahsettiğim gibi bir durum varsa, yatırım hesabınıza ve kredi kartınıza güvenerek hesabınızda yukarıda açıkladığım gibi minimum miktarda nakit göstermediyseniz itiraz edin. Hesabınızda yeterli miktarda nakit bulundurup çıktısını alın. İtiraz dilekçenizde de durumu açık açık anlatın.


    Böyle bir durum yoksa, hesabınızda yeterli para olmasına rağmen reddedildiyse bence hiç boşuna uğraşmayın.





  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Hocam itiraz edeceğim. Sadece nasıl itiraz edeceğim onu bilmiyorum. Gerekirse dövizde alırım problem değil. Bütün birikimimi yatırımda tutuyorum. Sadece biliyorsanız nasıl itiraz edeceğimi bana anlatın.

  • bekar erkeksen ret verirler hocam tıpkı abd vizesi gibi.

  • Meticulous kullanıcısına yanıt

    Şehir efsanelerini boşverin.

  • Meticulous kullanıcısına yanıt

    Ne alakası var allah aşkına. 38 yaşındayım hiç evlenmedim. Yaklaşık 10-12 tane schengen vizesi aldım. Belki daha fazladır, Sayısını hatırlamıyorum. Bir kez olsun red vermediler. Çevremde vize almasına yardım ettiğim onlarca insan oldu.

    şartları sağlıyorsanız, istenen belgeleri tam olarak sunabiliyorsanız red yeme ihtimaliniz çok çok düşük. Bekarlık, resmi veya gayriresmi olarak bu şartlardan biri değil.

    Bahis kuponu yatanların kesin şike var diye komplo teorisi ürettiği gibi Schengen'e düzgün başvuru yapmayanlar da bekarsan vermiyorlar, avrupa türkleri istemiyor gibi bahaneler uyduruyor.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    siz yaşlanmışsınız hocam 40 yaşına gelmişsiniz nerdeyse. genç bekar erkekler tehlikeli durumda. afgan erkeği sınıfına konuluyoruz.


    ben de 28 yaşında bekarım. almanya vize vermişti. alman vizesini aldıktan 1 ay sonra amerika vize talebimi reddetti pasaportta alman schengeni olmasına rağmen. oradaki kadın bana evlilik durumumu ve üstüne basa basa tek gidip gitmeyeceğimi sordu. bekar ve tek gideceğimi söyledim. ne iş yaptığımı sorduğumda da kendi işimi yaptığımı, mühendis olduğumu anlatmama rağmen olan oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 14 Mayıs 2024; 8:15:57 >
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Hepsini düzgün hazırladım hocam eksiksiz hatta fazladan istemedikleri halde sabıka kaydımı bile verdüm. Üzerine niyet mektubundan harici bir sayfaya 1. Gün şuraları 2. Gün şuraları 3. Gün buraları ziyaret edeceğim diye üzerine basa basa ekledim. 2 tane banka hesabı birinde 290 bin tl öbüründe (maaş hesabı) 20 bin küsür tl para gösterdim. İş yerinden verilecek evraklar zaten eksiksizdi. Üzerime ev araba filan olsa gösterecektim ama yoktu. Daha yeni İtalyadan vize alan kuzenime bile gösterdim. Oda sorun yok dedi. Ama gel gelelim 3. Maddeden red yedik. 3. Maddede gelir evraklarını beyan etmemek yazıyor. Yani şaştım kaldım. Ama yapaacak birşey yok. Seneye bir daha deneriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atakancavdar A kullanıcısına yanıt

    Sizi kastederek yazmadım. Bütün belgeler tam verilse bile çok düşük de olsa reddedilme ihtimali var.


    Sizin reddedilme sebebinizi bilemiyorum. Belki evrakları inceleyen kişi hata yapmıştır. Belki çok ufak bir detayı gözden kaçırmışsınızdır. (Sgk hizmet dökümünün karekodlu olmaması gibi... İşyeri sahibinden aldığınız izin yazısı kaşeli-imzalı-antetli olmaması gibi... Bunlar bile tek başına red sebebi) Belki bir evrağınız başvuru merkeziyle konsolosluk arasında kaybolmuştur. Bir çok sebep olabilir. Ama bekarsan kesin reddediyorlar diye bir durum yok. Onu söylemek istedim sadece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 14 Mayıs 2024; 21:55:55 >
  • sıkıntı yapmayın, itirazla uğraşmayın. çok karışık.

    aynı belgelerin güncel tarihli olanları ile yeniden başvuru yapın.

    bu başvuruda da, detaylı gezi planı ve ret sebebinin hatalı oldugunu anlatan bir yazı ekleyin.

    "xx belgesine dayanarak" diye özellikle yazın.

  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

    Randevu yok hocam nasıl başvuru yapayım ? Temmuz başına kadar kapalı e ben ağustos için istiyordum. hayatta yetişmez. Zaten biletimide iptal ettim. Ayrıca söylediğiniz detaylı gezi planımıda vermiştim (niyet mektubunun yanına )

  • atakancavdar A kullanıcısına yanıt

    verdiğinize eminim. ama adamlar garip davranıyor.

    ben hem yüksek lisans yapıyordum hemde çalışıyordum.

    ret sebeblerinden biri buydu :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atakancavdar A kullanıcısına yanıt

    İtiraz edin, itiraz yeni başvurudan daha kolay ve etkili. Herhangi bir ücreti de yok. İtiraz edererek hiç bir kaybınız olmayacak.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım itiraz etmeyi bende istiyorum. Biliyorsan nasıl itiraz edildiğini paylaşsana bana akıl vereceğine ben aptal mıyım aklıma gelmiyor mu benim itiraz etmek ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atakancavdar A kullanıcısına yanıt

    İtiraz etmenin tek yolu yok. Hangi maddeden red verildiyse o maddeye yönelik itiraz etmek ve ona göre destekleyici evrakları vermek, destekleyici yazıyı yazmak gerekir. Neden red aldığınızı ve başvurunuzda hangi evrakları nasıl hazırlayıp verdiğinizi ben bilemem, o yüzden nasıl bir itiraz metni yazacağınızı da bilemem. Bunu sizden başkası yapamaz. Sizin adınıza kimse itiraz metnini yazamaz, siz hazırlayıp vermelisiniz.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    1 paragraf yazı yazmışsın ama içinde ile yarar bir tane bilgi yok. Dilekçe yazmak evrak hazırlamak problem değil. Sadece dilekçeyi kime vermek nasıl bir yol izlemek gerektiğini anlatmadan tavsiye veriyorsunuz. Biliyorsanız yol gösterin bilmiyorsanız forumu boş yere meşgul etmeyin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atakancavdar A kullanıcısına yanıt

    Sizin gibilere hiç yardım etmemek lazım, hemen terbiyesizleşiyorsunuz. Dilekçeni Migros'a vermeyeceksin herhalde, konsolosluğa vereceksin. Bunu aracı firmaya sorman daha doğru olur, uygulamalar zaman zaman değişiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.