Şimdi Ara

İTAATSİZ KÖPEK:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar; bizim 8 aylık kack russell kırması dişi bir köpeğimiz var. Çok zeki olmasıyla beraber bir o kadar da inatçı ve itaatsiz. En sık problem yaşadığımız konu, biz evdeyken 36 sa. bile olsa tutabildiği çişini kakasını biz dışarı çıkınca 1 saatliğine bile olsa eve yapıyor olması. Kakasını ve çişini yapıyor, kakayı yiyor, bulunduğu koridorda ulaşabildiği herşeyi kemirip yiyor, ne kadar oyuncak bıraksamda fayda etmiyor. Hatta ışığı ve tv yi açık bırakıyorum ki kendisini yalnız hissetmesin diye, ama yine de yapacağı bütün yaramazlıkları yapıyor. Bakkala dahi gitsem kakasını yapıp yemiş vaziyette buluyorum. Tutamadığından değil, resmen inadından yapıyor.. Bu durum artık içinden çıkılmaz bi hal aldı.

    Her söyleneni anladığına eminim, ama dinlememekte direniyor. Zor itaat ediyor. Kakasını tutamasa bu kadar kızmıycam, tutuyor ama biz onu bırakıyoruz diye inadından yapıyor. Evden çıkarken ideal büyüklükte bir koridora kapatıyoruz, çünkü evin her yerini mahveder kapatmazsak, böylece sadece bulunduğu koridoru mahvediyor :SSSS Bir diğer sorunumuz gezerken tasmasını aşırı derece de çekiyor olması, ve yerden herhangibirşey bulduğunda her türlü ikazımıza rağmenn ışık hızıyla yiyor olması.

    Kaka sorunu şu an bizim için en büyük sorun, işten eve geldiğimde kokmuş pis bir eve girmek istemiyorum artık. Köpeğimizi çok seviyoruz ve vermek de istemiyoruz. Ama bu soruna bi çözüm bulamazsak da önümüzdeki muhtemel 10 15 yılı kaka temizleyerek geçiremem!! Geçen gün hiç yapmadığı birşey yaptı ve kaçtı, 2 sa. her yeri aradık bulamadık eve döndüğümüzde balkonda bizi bekliyordu..

    Şunuda söliyim, gece koridora girip uyumakta sorun yaşamıyor, gündüzde aynı yerde bırakıyoruz onu evde olmadığımızda. Yani uyumak için benimsedi orayı. Fakat sabah 7 de çıkarıp salona almazsak yine aynı şekilde mahvediyor, kaka yapıyor. Salona aldığımızda 11 12lere kadar tutabiliyor... Lütfen acil yardıımmmmmm!!!..........

    Bu konuyla ilgili bilgisi olan biri varsa aciilll olarak yardımcı olabilir mi lütfennn!!!







  • Köpeğinizin davranışları yanlış uygulamalarınızdan dolayı jack russellerin kişiliğindeki inatçılıkla birlikte süreklilik kazanmış ne yazık ki.

    Zamanında Benjamin Bloom isminde bir psikolog bir teori ortaya attı.Bu teori canlıların tamamının şartlı öğrenme gerçekleştirdiği üzerineydi.Halen eğitim sistemimiz dahil olmak üzere bu teori kullanılmakta.Aynı şekilde köpekler de öğrenme-eğitim süreçlerinde şart ararlar.Doğru davranışı gerçekleştirdiğinde ödül ve yanlış davranışta dengeli bir ceza gerekir.Eğer yanlış davranışın üzerinde durulmazsa davranış süreklilik kazanıp edinilir.

    Çözümü ise zor değil sadece sizin köpeğinizle olan iletişiminize,ne kadar tanıdığınıza ve köpeklerle olan geçmişinize bağlı.Tecrübesiz olduğunuzu düşünüyorsanız bir eğitmenden yardım almanız çok faydalı olacaktır.
  • Köpeklerle çok derin bir geçmişim olsaydı zaten bu hale gelmezdik :(( hata yaptığımız yerler elbette oldu, ama başka bir köpek olsaydı tuvalet sorunu çoktan düzelmişti eminim.. daha önce collie cinsi köpeğim vardı, tabi ki aklı ve kişiliği kıyaslanamaz..
  • Eğitime göndermeyi düşündünüzmü?
    Bende 7 aylık Rott.um ile sıkıntınızın benzerini yaşıyorum,ama tuvalaet konusunda şunu farkettim,yeteri kadar dışarıya çıkardığınızda belli bölgeleri benimseyip tuvaletini oraya yapıyor,uzun züre ev veya o na ait olan bölgede kaldığı zaman haliyle kirletiyor.ve en çok tuvalaetini yemekten sonra yapıyor.
    itaat etmemesi sanırım birazda küçük olması ile alakalı,büyüdükçe karakteri oturacaktır bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.