Şimdi Ara

IT Firmalarına Yasal Zorumluluklar. Şirket Açma ve Vergi Durumu HK:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de her gecen gün hızla artan neredeyse irili ufaklı 2000 hosting hizmeti sağla(maya) çalışan firma bulunmakta ve VERGİ LEVHASI OLMAYAN , TİCARİ YÜKÜMLÜKTEN UZAK, HİZMET BELGESİ OLMAYAN, v.b. benzer kanuni zorumluluklar la alakası olmayan firmalar için yeni bir yasa teklifi hazırlanmaktadır. Buna göre yasanın 6 ay içinde meclise sunulacağı ve yeni çıkan yasa doğrultusunda hizmet veren kurum/kuruluşlar hakkında genel düzenleme yapılacağı belirtilmektedir.

    Bu şimdi ne oluyor arkadaşlar kısaca bir özel geceyim

    14 ile 18 yaş arasında reseller bayi paket alıp hosting satan arkadaşlarımızın bu işten tamamen koıplamalrı anlamına gelmektedir.

    Hosting hizmeti vermek için yurt dışında kiraladığı 70 $ makinası ile hiç bir girdisi çıktısı olmayan kişilerinde bu işten kopmaları anlamına gelmektedir.

    Dernekleşme faaliyetlerin hızlanması ve illegal bicimde IT ( İnternet Hizmetleri veren ) Hizmeti veren kişi/kişiler hakkında yasal işlemlerin hızlanması anlamına gelmektedir.


    Yaklaşık 2 senedir beklemenin ardından duygum bu haberden sonra 12 arkadaşımıda alıp boğazda eğlenerek kutladım . Biler bu işe onca maddi olanak emek, zaman, insan gücü harcarken birilerin bu her kim olursa olsun bu emekleri çalmasına asla müsad etmiyeceğiz.

    Formda da herkesin tanık olduğu 500 MB Hosting hizmetini 5 milyona satan kişiler bulunmakta ve bu arkadaşlarım için bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.







  • olacağını düşünmüyorum ülkemizde maalesef böle şeyler biraz zor yerleşir 2 yıl öncede Şirketlere web sitesi zorunluluğu geliyordu ama noldu hala çıkmadı, kaldıki net üzerinden mp3, film vs telif haklı materyelleri dağıtmak yasak ama görüldüğü üzere full albümler filmler dağıtılıyor, dışarda yasak olmasına rağmen cd, kitaplar satılıyor hemde polisin yanında satılıyor, böle şeyler biizm ülkemizde zor yerleşir gibi geliyor bana, bu da böyle olur boğazda boşuna sewinip masraf etmişsiniz:))) ayrıca yurtdışından srver alıp bunu nette satmak zor bişey değil, yani bazı host işi yapanlar var biz firmayız diyorlar, bir vergi numarası koymuşlar adamın kendi vergi numarası, ama şirketim diyor, nasıl oluyorsa, bi tanesi var ... net hizm.a.ş. yazıyo (Anonim Şirket) ama sitesine yazabileceği doğru dürüst adresi ve telefonu bile yok:) aslında keşke senin dediğin gibi olsada kimse madur olmadan alan verdiği parasının satanda verdiği emeğinin karşılığını alabilse, ama işte dediğim gibi buda rafta kalır bekler gider:)))




  • Biz elimizden gelenı yapalım gerisi sorun değil.
    Önemli olan bunu bu yasanın cıkması cıkması durumunda yasanın uygulanması ıcın ne yapılmaıs gerekıyorsa yapılması ıcın el bırlıgı yapmak laızm.

    Yasa cıktıgı an piyasada ne kadar illegal firma yım dıyen sahıs varsa hakkında adli işlem başlatacağım. Bunda kimsenin süphesi olmasın. Madem bu yasa çıkmış bir vergi öder olarak ödemiş olduğum vergilere sığınarak ben bu mahkemeleri acarım.

    Sonucu 1 senede sürse önemli değil.
  • quote:



  • MErsin ilinde başatıldı zaten dernekleşme çalışmaları. yasal bir çalışma olarak maliye ticaret bakanlığı desteği ile.

    ayrıntılı bilgi için msn den irtibat kurabilirsiniz..

    Dernek tüzüğü hazır, açılmak için sadece ankaradan bir imza kaldı oda her an gelebilir..

    Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhakanki -- 1 Nisan 2006; 5:00:33 >
  • @hostsima

    bu arada yanlış anlamazsan arkadaşım dediklerin güzel şeyler belki ama senin sitendede vergi bilgin büro numaram adresin oda kaydın yok. Bence buda büyük bir eksiklik..

  • Bir yerde bu yasal zorunluluk iyi olacak. Çoluk-çocuk bu işe giremeyecek, 3-5 günlük hostçular yüzünden bu piyasanın kalitesi düşmeyecek, sadece işi bilenler işi yapabilecek...
  • Hostsima Haber için tesekkur ederim öncelikle

    Evet Bazı seyler gibi sanırım hosting uzerine kurulan yatırımlarad veya rahbette de ne yazıkkı herseyde oldugu gibi cıvkını cıkardılar buna bende katılıyorum.

    ama soyle bir sorunda var

    quote:

    " Hosting hizmeti vermek için yurt dışında kiraladığı 70 $ makinası ile hiç bir girdisi çıktısı olmayan kişilerinde bu işten kopmaları anlamına gelmektedir. "


    sözünde. bu piyasadaki % 98 kişi , firma , vs sunucularını yurt dısında barındırıyor bu durumda tum firmalar ya yurt içi durumuna dusecek yada illegal olarak dısarı ile calısacak yanlıs anlamadıysam Degilmi ??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LiLattah

    @hostsima

    bu arada yanlış anlamazsan arkadaşım dediklerin güzel şeyler belki ama senin sitendede vergi bilgin büro numaram adresin oda kaydın yok. Bence buda büyük bir eksiklik..





    Hostsima Tekno Trader tarafından planlanmış bir yatırım olup
    LTD.ŞTİ bir firmadı.
    isteyen arkadaşlar
    msn@hostsima.com msn adresine gelrıse vergi ve diğer konularında gereklı bilgileri vere bılırım.
    5 nisan da acılması planlanan sıtemız dede gereklı tum bılgı ve belgelere ulasacaksınız su anda zaten bır reklam veya tanıtım promosyonumuz yok.

    KlavyeHosting yazdıgınızı okudum benım orda demek ıstedıgım IT teknoloji hizmeti vermenin 70 $ ucret karsılıgında alınan sunucular ile olmaması gerektıgı konusundadır. Yanı her hangi bir vatandaş hgiç bir teknık bılgı sahıp olmadan 70 $ ucret karsılıgında aldıgı sunucu ıle bir anda hosting firması olmaktadır kast ettiğim tam olarak bu yanı sunuculara verılen ucret veya yurt dısı olmasında bir sakınca veya mahsur yok.




  • Damping yapacağım diye şirketini batıranlar, batırırken bu işi sağlam yapanların itibarını da düşürenlerin sadece 14-18 yaş arasında mı sanıyorsun?
  • Bu haber için öncelikle teşekkürler.


    İnşallah dediğiniz şekilde olur. Ama Burası TÜRKİYE bununda farkında olmalısınız.




    Bu karar çıkarsa çok kişi host işini bırakmak zorunda kalıcaklar
  • Bence Türkiye çapında bi yasal dernek çalışması başlatılmalı özellikle host firmalarını bi çatı altında toplayacak bi kurum olmalı bu şekilde piyasada bi sabitlik olur yani biri 500 mb alanı 5 YTL ye verirken diğeri 200 YTL ye veriyor bu sorun ortadan kalkar ortak fiyat çalışması yapılmasa bile bi taban fiyat belirlene bilir bu şekilde dolandırıcıların hizmet vermelerinini bir adım önüne geçilmiş olur birde bu derneğe üye olmayanlara karşı hukuki bir süreç başlatma olanağı olur derneğe üye olan bi firanın gerekli bütün bilgileri alınacağı içi dernek üyei bi firma dolandırıcılık yapması olanaksızlaşır tabi bunu firma kimliğini ve marka değerlerini korumak için değil daha çok müşteriyi koruma amaçlı olarak düşünmeliyiz Müşteri odaklı pazarlama zaten bunu gerektirir büyük firmaların tamamı bu şekilde kazanıyor bence host FİRMALARI (çoluk çocuk değil) bunu biraz düşünmeliler zaten bu şekilde ki bi yapılanma ortadaki vergi kaybını da bayabi düşüreceği için yetkili mercilerden de destek alınabilir. Tabi konuyu daha iyi bilen arkadaşlar vardır burda onlarda gelip hepimizi aydınlatırlarsa çok iyi olur sanırım dernek kurmak için 200 civarında bi üyeye sahip olunamalı dernekler yasasını baktımda öyle çok çok zorlayacak bi kural yok




  • Haber ile ilgili kaynak neresi ? Arkadaşımın babası orda bizim bir arkadaşın babası ? Gibi bir cevap mı yoksa tamamen atmasyon mu ?
  • @absolut_master ve Soyturk,
    Tartışamaya devam ederseniz cezai işlem başlatacam.
  • ulaaa ne oldu burada...

    TY® Kim haklı kim haksız. ??? Tartışmanın resmi vs si var mı kesinlikle görmem ve yorum yapmam lazım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.