Şimdi Ara

İşyerimize PC alıcaz tavsiye lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    1-2 ay önce siz değerli forum üyesi arkadaşlarım sayesinde imzamda yazılı olan canavara sahip oldum ve çok memnunum. şimdi gene sizlerden bu sefer kendi işyerimiz için tavsiye isteyeceğim;

    1 adet server 2 adet de normal pc alacağız. toplamda ise sadece 1 monitöre ihtiyacımız var. o da 21" civarlarında olacak. Benim evde kullandığım Samsung P2250 bile olabilir belki ama bu bilgisayarlarda oyun oynanmayacağı veya film vs. izlenmeyeceği için renk canlılığı, tepki süresi vs. o kadar önemli değil. o yüzden daha ekonomik bir model olabilir.

    Bunların dışında server olarak rack düşünüyoruz, toplamda aynı bina içerisinde 4-5, 1-2 tane de depodan bağlanmak üzere serverımıza toplam 5-7 civarında bilgisayar bağlanacak. Bir de bir ihtimal pazarlamacı arkadaşlar vınn veya başka bi ilden wireless ile bağlanır. ona göre rack mi alalım? yoksa yok birader rack pahalı kaçar normal iyi soğutmalı bir kasa da iş görür derseniz o da olur. bir de burda önemli olan serverda win server 2008 koşsa, biz ona xp ile bağlanırken problem yaşar mıyız? şu an baya kötü bi durumda olan normal bi kasada win server 2003 koşuyor(gerçi belki 2003e devam ederiz, muhasebe programının uyumluluğunu sormamız lazım, ama siz 2008 olarak düşünün şimdi). biz xp ile bağlanıyoruz. ve bir de bu tek server için ufak güzel bir rack kabin. gerekliyse tabi. önerilere açığız...

    Diğer 2 normal pcde de standart ofis programlarından; muhasebe programımız, ms office 2007, win xp ya da win7(muhasebe programımızın destekleyip desteklemediği belli olduktan sonra), live messenger, tarayıcı programları vs. çalışacak. öle ekstra çalışacak bir program yok. ancak soğutması ve kasanın dayanıklı ve az toz olan bir modeli olsa çok ikrama geçer. çünkü kasalar genelde oda sıcaklığına maruz kalıyor ki yazları bu sıcaklık 40 derece felan olabiliyor.

    pclerde onboard olabilecek özellikler;

    -ses kartı
    -ekran kartı
    -ethernet kartı

    bir de hoparlörlü kasa da olabilir kasalar.

    evet biraz uzun oldu ama tavsiyeler geldikçe özetlemeye geçerim. şimdiden sağolun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basurettin -- 14 Temmuz 2010; 16:36:00 >







  • arkadaşlar yardım edebilecek yok mu?
  • 2 PC için tavsiye
    *MSI 785GM-E51 AMD785G /DDR3 S+V+GL+RAID+16X 938pin 84,00 USD

    Kingston 2 GB 1333 MHz DDR3 RAM CL9 54,00 USD

    Samsung 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2 45,00 USD

    AMD Athlon II X2 245 (2.9GHz) 2MB (AM3 938Pin) 62,50 USD

    **AOC 21.5" E2236SWA GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 287 TL
    Toplam 734 TL

    *Anakartta HD 4200 ekran kartı ,ses kartı ethernet var.
    **Monitörü hem ucuz olduğu hem de led olduğu için yazdım.Monittörü bizzat gidip görmüş değilim.

    Kasa konusunda bir bilgim yok.




  • Server konusunda uzman yardımı alın sonra başınız ağrımasın. Server için ise linuxu öneririm zart zurt sorun çıkarmaz en azından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    Server konusunda uzman yardımı alın sonra başınız ağrımasın. Server için ise linuxu öneririm zart zurt sorun çıkarmaz en azından.


    arkadaşlar ilginiz için teşekkürler, yoğunluk nedeniyle çok ilgilenemedim ama önerileri değerlendirip son durumu buraya yazacağım.

    server için de, dediğim gibi kardeş aslında gerekli olup olmadığı konusunda sıkıntım var...çünkü çok büyük ölçekli bir şey değil bizim ki...o konuda bu forumun diğer kısımları yardımcı olur mu acaba?
  • abi bence siz biraz hazır sistemlere bakın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.