Şimdi Ara

İşten çıkarıldım,üstelik 9 aydır da sigortam yapılmadı! (Önerilere ihtiyacım var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 9 aydır çalıştığım firmadan onların istekleri üzerine ayrıldım.son ayki maaşımı verdiler, alacak verecek kalmamıştır diye de yazıp imzalamamı istediler.sadece maaşlarım ve primlerimden alacak verecek kalmamıştır yazıp imzaladım.fakat 9 aydır sigortamı yapacaklarını söyleyip sadece ekim ayı içerisinde 18günlük bir sigorta ücreti yatırmışlar. bu durumda mağdurum ve bununla ilgili bir şeyler yapmak istiyorum.ne yapabilirim?



  • Hiç bir şey.
  • işçi haklarıyla ilgilenen kurumlar var tam bende bilmiyom onlara danışman iyi olur
  • dava ac almadigin sigorta parasini alirsin ustune tazminat felan hepsini alirsin.
    bu foruma yazma avukatlarin forumuna yaz
  • onları ıhbar et lakın yenı elemanı sıgortasız calıstırdıklarınd et kı ıspatlı olsun durumu anlat malıyeye telefondan onlar geregını yapar
  • İyi bir avukat bul pişman olmaz karlı çıkarsın,çalıştığın yerde kankan filan varmıydı şahitlik yapacak ?
  • Avukatların forumuna yazdım ama cevap gelmedi malesef. Belki bir hukukçu çıkar diye şansımı burada denemek istedim.
  • Paranı Eldenmi Banka Hesabınamı Yatıyorlardı ?
  • welcome to kapitalizm
  • aynı durumla karşılaştı babam 6 yıldır çalıştığı yerden ayrıldı, üst yorumlarda bahsi geçen işci hakları ile ilgilenen kuruma gerekli şikayeti edince iş yerinin muhasebesine inceleme gönderiyolar, daha sonra yazılı bi evrak gönderiyolar geriye sana posta ile, alacağın tespit edildiyse isteyebilirsiniz yazılı imzalı kaşeli bi evrak bu gelen posta. bu evrak ile gidip alacağını isteyebilirsin ( fotokopisiyle git ) istedin ve vermedilerse alacağını avukat tutup dava açıyosun çok büyük miktarlarda ceza alıyo iş yeri ceza parasından kaçmak için muhtemelen alacağını verirler yada avukat söke söke alır

    ( tabi sigortasız çalıştığını filan kanıtlaman lazım öyle şahit filan olmuyo maaş bordrosu filan lazım işe girdiğin tarihi gösteren şikayet ettiğin herşeyi bu şekilde resmi evraklarla kanıtlaman lazım ki bunu kanıtlıcak açık vermiyodur senin şirket bence o tarz bi kağıt imzalattıklarına göre )

    edit: ben olayları yakından takip etmedim babam ilgilenirken o yüzden yarım yamalak biliyorum şikayet etmek için kuruma gittiğinde gerekli bilgileri tam olarak öğrenirsin zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 16 Aralık 2011; 2:01:49 >




  • Sana işe girerken sigorta yapacaklarını söylemişler, sende evrak vs. bir şey istemediler mi sigorta başlangıcı için? Son 1,5-2 yıldır elden maaş verme kalktı, işcilerin maaşları bankaya yatırılmak zorunda. Sende merak edip bakmadın mı sigortanın yapılıp yapılmadığına. İmzayı attıysan bana göre yapacak bir şey yok. Ama illa kovalayacağım diyorsan. Şahit bulursan, yada eski çalışan tanıdığın varsa dava açmayı dene. Onda da sana belki bir şey çıkmayabilir, fakat işyeri ceza alabilir. Zaten 1 sene çalışmadan tazminat hakkın yok diyebiliyorum. Sen 9 ay çalışmışsın tazminat alamazsın zaten. Dediğim gibi işyerinin canını yakmak istiyorsan maliyeye ihbar et, sigortasız işci çalıştıryorlar diye. Maliye memurları denetime gider oraya ve uygunsuz bir şey varsa tutanak tutar, ama işyeri kılıfına uydurursa yine bir şey çıkmaz. En azından sigorta yapsaylarmış, sigortan ödenmiş olurdu, prim gün sayın artardı vs. şeyler işte. Uğraşmak için vaktin varsa, uğraş. Muhasebecilere sor avukatlara sor, onlar sana daha iyi akıl verir.




  • maliye ye bir aloya bakar. sigorta işini çok sıkı tutuyorlar.
  • Arkadaşım maliyeye şikayet ederken artık Tc kimlik isim vs şeylerini istiyorlar, çünkü kimin şikayet ettiğini şikayet edilen kişiye bilgilendirmek için söylüyorlar. Ona göre.

    Ayrıca elinde bir belge yoksa 9 ay boyunca çalıştığına dair çok zor işin.

    Ama şöyle bir durumda var, maliyeye şikayet ettikten sonra, kanıt olarak şöyle bir şey yaptıklarını duydum.

    Atıyorum mesela maliye o iş yerini arıyor, sanki başka bir işyerinden arıyormuş gibi senin hakkında referans bilgisi almak istiyorlar.
    Şölye: Biz şu şirketten arıyoruz, şu kişi sizi referans gösterdi de bilgi almak istiyoruz, ne kadar süre çalıştı neden çıktı vs gibi katekulli yaparsa ve karşı taraf yerse güzel bir kanıt olabilir.
  • Bölge çalışma müdürlüğüne İŞKURa şikayetini yap..SİGORTASIZ çalıştırıldım. Devamlı oyaladılar. Şimdi çıkardılar diyeceksin..Ayrıca SGK yada dilekçe ver işyerini şikayet et..Ayrıca iş yerine .Dava açma hakkın var..Sebepsiz işten çıkarıldım sigortasız çalıştırıldım diyeceksin...En önce iş yerine git bu üç makama ayrı ayrı şikayet dilekçesi veriyorum. Bana şu kadar para verin anlaşalım ben kedi yavrusu değilim diyeceksin.Bana vermediğiniz paranın on katını ceza ödeyeceksiniz haberiniz olsun diyeceksin. Paramı verin bu şikayetleri yapmıyorum diyeceksin.. Seni acele iş yerine çağırıp Al şu parayı gel iibranameyi mzala diyecekler.. Not. Verdiğin Dilekçelerin fotokopisini alıp sende kalan sayfasını gelen evrak numarası ve tarihi ve alındı damgası ile alan memurun imzsı ile sakla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 16 Aralık 2011; 2:33:52 >




  • senin dediğin olayı bir yakınım yaşadı. 1 ay sigortası yatmamıştı. sağlık müfettişi tanıdıkları varmış onlara söyledir denetime gidildi ve çalışanlara sigorta yapılmadığı için yüklü meblağda ceza kesmişlerdi ve diğer çalışanlarıda müfettiş yanında sigortalı yaptılar.
  • dava acmani öneririm ama önce patronunla konus sigorta parasini ve tazminatini iste yoksa sirketi dava edecegini söyle kabul etmezse dava ac iyi bir para alirsin.
  • MERHABA

    SGK 2011-2012 ATAMALARI HAKKINDA BILGISI OLAN VARMI ACABA?
    ATAMALAR SGK.GOV.TR DEMI YAYIMLANACAK?

    YARDIMCI OLURMUSUNUZ?

    TŞK..
  • merhabalar

    8 ay önce işten çıkarıldım. iş yerinde 1 sene kadar çalıştıktan sonra çıkarıldığımı sölediler. sigortamıda bu gün yapıcaz yarın yapıcaz diyerek oyaladılar. sigortası 1 yıl çalıştım ve içeride kalan maaşım oldu. 1500 tl kadar. vermiyorlar arıyorum bu hafta şu hafta ay sonu diyerek oyalıyorlar. nereye şikayette bulunabilirim. veya şikayette bulunsam elime ne geçicek bu konu hakkında bilgisi olan bir arkadaştan beni bilgilendirmesini rica ediyorum.

    iyi akşamlar arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.