Şimdi Ara

istanbulda zorunlu hizmet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sağlık Bakanı: Gerekirse İstanbul için de mecburi hizmet yapacağız

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul’da pratisyen hekim ile hemşire ve ebe sayısının düşük olduğunu, pratisyen hekimlerin İstanbul’a gelmek istemediğini belirterek, "Gerekirse İstanbul için mecburi hizmet de yapacağız" dedi.
    İstanbul’da pratisyen hekim ile hemşire ve ebe eksiği bulunduğuna ilişkin bir hatırlatma üzerine Bakan Akdağ, şunları söyledi:
    "İstanbul’da pratisyen hekim ile hemşire ve ebe sayımız düşük. İstanbul’a pratisyen hekimler gelmiyor. Bunu artırmamız lazım. İstanbul’a pratisyen hekimler gelmeyi arzu etmiyor. Bu eksikliği bildiğimiz için kendi klasik dönem tayini dönemlerimiz dışında, özel bir olurla İstanbul’a gitmek isteyen hekimlere yol açtık. 1000’e yakın pozisyon belirledik gidebilirsiniz diye, 35 kişi geldi. Gerekirse İstanbul için mecburi hizmet de yapacağız. İl Müdürlüğünün de bir kusuru var. İl Müdürlüğümüz Türkiye’de pratisyen hekimlere en iyi döner sermaye veren müdürlüklerden biri, tanıtımı demek ki yeterince yapılmıyor. 2005 yılında pratisyen hekimlerin ek ödemeleri ortalama 1600 YTL olmuş. 1000 YTL civarında da maaşları var."







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.