Şimdi Ara

İstanbulda Yamaç Paraşütü Yapıldığını Biliyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    İstanbul Ormanlı ve Karaburunda yamaç paraşütü yapıldığını biliyormusunuz.

    Yamaç paraşütü hakkında merak edilenler...

    Yamaç Paraşütü Hakkında Merak Ettikleriniz

    Yamaç paraşütü sporu ne kadar güvenlidir?
    Yamaç paraşütü sporu, uygun şartlarda yapıldığında son derece güvenli bir spordur. İkili yani tandem uçuş yapacaksanız pilotun belgesi olup olmadığını, kaç yıldır uçtuğunu sormaktan çekinmeyin.

    Tandem uçuş yapacağım, yapmam gerekenler nelerdir?
    Tandem uçuşlarda yolcudan yamaçtan ayrılıncaya kadar koşması ve pilottan otur komutunu duyduktan sonra oturması beklenmektedir.

    Kıyafetim nasıl olmalı?
    Mevsim ne olursa olsun kısa kollu tişörtler ve şortlar tercih edilmemelidir. Bilekleri koruyan ayakkabılar giyilmelidir.

    Kalkış ve İniş nasıl olacak?
    Yamaç paraşütünde en önemli anlar kalkış ve inişlerdir. Kalkışta pilot paraşütü uçacak duruma getirir, son güvenlik kontrollerini yaptıktan sonra kalkış koşusunu başlatır. Kalkış sırasında, pilotun vereceği komutlara uymanız, tüm gücünüzle koşmanız ve ayağınız yerden kesilir kesilmez oturmaya çalışmamanız gereklidir. Kalkış bu sporda adrenalinin zirve yaptığı andır bu yüzden size anlatılanları mümkün olduğunca uygulamaya çalışın.
    İnişten hemen önce pilot size koltuktan dışarı çıkmanızı söyleyecek ve tam iniş anında ayaklarınız yere değer değmez koşmanızı isteyecektir. Tek ayağınızın üstüne basarak iniş yapmanız dengenizi kaybetmenizi önler ve daha rahat koşmanıza sağlar. İnişte bir çok insan psikolojik olarak, ayağı yere değdiği anda oturma ihtiyacı hisseder bu yapılması gereken en son şeydir, Güzel bir iniş için tek ayak üstüne inin ve ayağınız yere değer değmez koşun.

    Boşluğa mı atlayacağım?
    Bir çok insan, Yamaç paraşütünün hava açılacağını ve insanın kendini boşluğa bırakacağını zannediyor. Bu doğru değildir. Kalkış sırasında pilot, paraşütü uçmaya hazır hale getirir, yolcu ile birlikte koşmaya başlar ve yamaçtan ayrılır. Hiçbir şekilde boşluğa atlama olmaz ve boşluğa düşüyormuş gibi bir şey hissedilmez.

    Ters Rüzgar'a yakalanırmıyız?
    Meteorolojide Ters rüzgar diye birşey yoktur. Bu basın tarafından uydurulmuş bir safsatadır. Rüzgar, yamaç paraşütü sporunun en gerekli öğesidir. Her pilot temel meteoroloji bilgiside sahiptir. Pilot, günlük hatta saatlik olarak rüzgar durumu hakkında meteoroloji sitelerinden bilgi alır ve havanın gelişimini bizzat izleyerek havanın uçuşa uygun olup olmadığını kontrol eder.

    Uçuş sırasında neler hissedeceğim?
    Kalkış yaptıktan sonra pilot sizi harnes dediğimiz koltuğa oturtacak. Bu andan itibaren kendinizi evinizdeki koltukta otururmuşcasına rahat hissedecek, manzaranın keyfini çıkaracak, dilerseniz bir şeyler yiyip içebileceksiniz.

    Uçuş sırasında fotoğraf çekebilirmiyim?
    Elbette fotoğraf çekebilirsiniz fakat ilk defa uçacaksanız, uçuştan zevk almak adına sadece uçuşa konsantre olmak sizi daha mutlu edecektir. Merak etmeyin uçuşunuz ücret karşılığı video olarak kaydedilmekte ve fotoğraflanmaktadır.

    Kulaklarımda basınç olur mu?
    Sizinde başınıza gelmiştir, yüksek rakımlı yerlerden araçla indiğinizde kulaklarınızda basınç hissedersiniz, yamaç paraşütü yaparken böyle bir şey söz konusu değildir.

    Yüksekten korkuyorum, yamaç paraşütü yapabilir miyim?
    Uçakla seyehat tecrübeniz var ise farketmişsinizdir ki yükseklik algısı oluşmaz. Yamaç paraşütü yaparkende aynı durum söz konusudur, yükseklik algısı oluşmaz, sanki bir koltukta oturup manzara seyrediyormuş gibi hissedersiniz.

    İstanbul'da yakın nerelerde uçuyorsunuz?
    İstanbul sınırları içerisinde en çok tercih edilen yerler Ormanlı ve Karaburundur. Rüzgar yönüne bağlı olarak Tekirdağ Uçmakdere, Adapazarı Serdivan,Pamukova'ya da gidilebilir

    Uçuşlar ne kadar sürüyor?
    Uçuşlar Karaburun ve Ormanlıda yaklaşık 20 dakika, Tekirdağ Uçmakdere'de yaklaşık 10 dakika, Adapazarı Serdivan ve Pamukova'da yaklaşık 10 ila 20 dakika sürmektedir.


    daha fazlası için...

    http://www.istanbuldayamacparasutu.com/







  • ben de thk parasutcusuyum, ıstanbul teknik üniversitesi havacılık kulübünden. siz pilot musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alaska Yolcusu kullanıcısına yanıt
    evet
    istanbul sportif havacılık külübü kurucularından ve thk belgeli pilotum
    facete uçalım-ishavk grubumuz var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.