Şimdi Ara

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sebit’ten İlköğretime Kazanım Değerlendirme Uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sebit''ten İlköğretime Kazanım Değerlendirme Uygulaması

     

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Telekom''un eğitim ve bilişim teknolojileri şirketi Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ''nin işbirliği ile bu yıl ilk kez ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik Kazanım Değerlendirme Uygulaması (KDU) hayata geçirildi. Bu uygulama ile öğrenciler Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesi eksiklerini görerek tamamlama fırsatı yakalıyor.

     

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Telekom iştiraklerinden Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ. işbirliği ile tasarlanan Kazanım Değerlendirme Uygulaması (KDU), 6 Mayıs''ta İstanbul genelinde ilköğretim seviyesindeki tüm okullarda gerçekleştirildi. İlköğretim seviyesinde 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik bir uygulama olan KDU, öğrencilerin bulundukları sınıfta edinmiş olmaları gereken kazanımları edinip edinmediklerini belirlemeyi amaçlıyor. Seviye Belirleme Sınavı''na (SBS) benzeyen bir yapı ve içeriğin kullanıldığı uygulamada öğrenciler, bir sıralamaya tabi tutulmuyor. KDU ile öğrencilerin öğrenim programlarında istenen bilgi ve becerileri edinip edinmediğinin belirlenmesi, SBS öncesi eksiklerini görmesi ve hazırlıklarını daha sağlıklı ve daha kolay yapabilmesi amaçlanıyor.

    Uygulama sonuçları, Mayıs ayı içerisinde, öğrencilere Sebit''in Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak geliştirilmiş interaktif eğitim yazılımı Vitamin üzerinden ''kişiye özel'' bir değerlendirme çalışması ile sunulacak. Bu çalışmada, öğrencilere eksik oldukları kazanımlar gösterilecek ve bu kazanımları edinmeleri için öğrenciler anında Vitamin içerisindeki ilgili konu anlatımlarına yönlendirilecek. Bunun yanı sıra öğretmenler, sınıflarının hangi kazanımlarda eksik kaldığı bilgisini edinebilecek ve uygulamalarına bu bilgiye göre yön verebilecek.

    Vitamin üyeliği bulunmayan öğrenciler, sonuçların açıklandığı ilk bir ay içerisinde Vitamin''e 7 gün boyunca ücretsiz ulaşabilecek ve eksiklerini Vitamin üzerinden çalışarak giderebilecekler. KDU sonuçlarına, www.vitaminilkogretim.com.tr adresinden ulaşılabilecek.

    İstanbul çapında ilki gerçekleştirilen ''Kazanım Değerlendirme Uygulaması'' sayesinde öğrencilerin kendi eksiklerini görüp tamamlayabilme fırsatı yakalayacağına dikkat çeken

    Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eti, ''SBS normalde bir sıralama değil, adı üstünde, her öğrencinin kazanımlar bazında tek tek seviyesinin belirlendiği bir ölçme aracıdır. Ardından bu araçtan elde edilen sonuçların değerlendirilerek, öğrencilerimizin nasıl daha iyi bir seviyeye getirileceği ile ilgili aksiyon kararları ise bunun doğal bir çıktısı olmalıdır. Öğrencilere kazanım bazında durumlarını bireysel olarak raporlayıp eksiklerini tamamlama şansı verdiğimiz bu uygulama bu açıdan önemli bir örnek olacaktır. Sebit, eğitim sistemine katkısı olacak bu tip uygulamalara devam edecektir." dedi.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.