Şimdi Ara

İSTANBUL HALKINA KAR LASTİĞİ SATILAN KARANLIK DÖNEM. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbulda ortalama 15 gün kar lastiği ihtiyaci olur. İlla arabayla gidecekseniz ya taksi tutun ya da arac kiralayin. Dag başı değil İstanbul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Düzce/Akçakoca da yaşıyorum, İstanbul'a çok yakın hava değerleri. 5 senedir SUV araç kullanıyorum 4*4. Kış lastiği kullanmıyorum. Yılda ortalama 30 gun kadar hava değerleri kış lastiğine ihtiyaç duyulacak şekilde seyrediyor. Bu noktada diğer hava değerlerinde kış lastiği bana dezavantaj sağlıyor düşüncesindeyim. Gideceğim yolun ve mevcut hava durumuna bakarım eğer ki riskli bir durum görürsem arabayı çıkarmiyorum. Arkadaşlar 4 çeker aracın var neden çekiniyorsun diyorlar, bı üstteki arkadaşın dediği gibi tırmanırken 4 çeker kurtarıyor ama inerken frenajda hiç bir etkisi yok direk kayıyor araç.
    Tam olarak demek istediğim bridgestone sitesindeki kiyasta da bahsediliyor;
    https://m.bridgestone.com.tr/kis-ve-kar-lastikleri-ile-dort-mevsim-lastikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikkkk -- 2 Aralık 2019; 22:37:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sağlamsa Lassa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi ki Mersinliyim
  • Kış lastiği konusu kişinin kendisine aittir ama herhangi bir aksilikte kendinizi düşünmüyorsanız karşınızdakini düşünün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH | equ*

    İyi ki Mersinliyim
    Valla Mersin güzel yer. Sıcacık. İç tarafları pek bilemem de kıyı tarafları tam yaşanılacak yer. Deprem konusunda da çok şanslı. Türkiyenin en az deprem olan yeri :)

    Öte yandan böyle sıcak yerlerde yaşayıp kar görememek de pek hoş değil aslında. Ortalaması daha iyi olur heralde. Hep sıcak da olmaz bunaltır adamı. Arada bir soğuk da lazım. Ama depremde yukarıda söylediklerim geçerli hiç olmasın azı da çoğu da korkutucu :)
  • Talihsiz konu ve talihsiz cevaplar.
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    1 ay önce sattığım araçta Michelin latitude kullanıyordum 30-35 bin km kadar surmustum sanki yeni gibiydi performans olarak. Mevcut araçta hankook var ama 10-15 bin daha eskitip yeniden Michelin alicam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul tropik iklim ha?! Hadi kış sürüşü, lastiğin sertleşmesi vs bilmiyor veya önemsemiyorsun, bari az meteoroloji öğren. Tropik iklimmiş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene 2015. Ocak ayı. Astra j var. Üzerinde hiç bir sıkıntı çekmediğim 6 yıllık yaz lastiği. Lastikler 56bin km de. Ataşehir de okey oynamak için mekanın önüne arabayı çektik. 6 saat sonra her taraf kar. Girerken yağmur yoktu. Taksi yok, eş dost arıyorum kimse çıkamıyor. Ben o gün, o arabayla çektiğim eziyetten sonra satın alacağım arabayı daha teslim almanın öncesinde kış lastiği aldım.


    40 km hızla giderken 1 karış suda ters döndüm. Önümde araç 120 ile karda gidiyordu küçüksu dan aşşa uçtu bariyerlerden.


    Kısaca ekonomi, siyaset, mimarlık, tarih her konuda yaşanmışları bakıp ders çıkarıp aynı hatayı yapmamak yerine. Kendi bildiği yapan bir ülke olduğumuz için kazaları görürüz gene.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kışın kış lastiği zorunlu olmalı kesinlikle denetimler sıklaştırılmalı, kış lastiği olan trafiğe çıkmasın ve başkalarının hayatlarını riske atmasın lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malvolorne

    Tekirdağa daha yakında oturup istanbulda oturuyorum diyenler lütfen konuya mesaj atmasın.
    savunacak bir şey bulamayınca bu tarz cevap yazmak
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama tedbirli olarak yokuşlara bulasmiyordum karlı günlerde. Şimdiki Kuga da fabrika çıkışlı hankook dynpro 23 var ve lastik kendi kendine dişlerinde dökülmeye başlamış daha 15 bin km'de, uzun yola çıkmadan evvel değişmem gerek. 2014-2015 çıkışlı araçlarda bu lastik hep sorunlu sikayetvarda falan fotoğrafi var firma ufak bir indirim yapmış yenilemiş lastikleri sadece, Michelin latitude alarak devam ederim görünen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikkkk -- 3 Aralık 2019; 14:6:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakarya da oturuyor şehir de sadece 3 tane semt bayır yani tepe de geri kalan düz her daim şehir içinde kullanılan raba için kış lastiği lüzumsuz kalıyor
    faka t daha yüksek ve soğuk ilçe de otursam kesinlikle takardım
  • Adam nerden nereyi vurdu? Ülkede kriz yokmuş. Senin gibi kerizler yüzünden olan bize oluyor! Çift iş yapıpta geçinemiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.