Şimdi Ara

istanbul'dan Bergama'ya ilk uzun yol deneyimim (CBR 250R)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir aradan sonra baba ocağına uğramanın zamanı geldi :) . Yolculuğumu ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim ve çay ısmarlamak isteyenlere uğrar tanışırım diye düşündüm :) . Yarın (12 mayıs salı) 16:00 da işyerim olan Sultanahmet'ten hareket edeceğim inşallah. Fotoğraflar eklemeyi de ihmal etmeyeceğim . Yolunuz, farınız, bahtınız açık olsun :)

    12 Mayıs Salı 16:30 - 23:30 arası yolculuğu tamamlamış bulunmaktayım. Pek fotoğraf çekemedim ama bazı deneyimlerimi paylaşabilirim.
    Güzergâhtan başlayacak olursak; öncelikle sirkeci harem arabalı vapuruyla 4TL ücret ödeyerek anadoluya geçtim. Anadolu yakasında benzin ışığını söndürmek için 48 TL den depoyu doldurdum.. Daha sonra eskihisar-topcular feribotuna kadar 100 km hızı trafik olmasa da araç çokluğu nedeniyle pek göremedim. Feribotla 13 TL ödeyerek karşıya geçtiğimde güzel bir yol beni bekliyordu. Yolun sakin olmasını fırsat bilip gazı biraz açtım. Kısa bir müddet 100-120 arası gittikten sonra uzunca bir süre 140-170 arası devam ettim. İlk 1 saat birşey hissetmesemde sonradan yavaş yavaş tek silindirin rahatsızlığını hissetmeye başladım. Yol boyunca 3 mola verdim ve genellikle 120-140 arası bir hızla devam ettim. Balıkesir'den sonra Savaştepe yoluna girmeden önce benzin uyarı işaretinin ısrarı üzerine 20 TL lik daha benzin almak zorunda kaldım. İvrindi yolu nasıldır pek bilmiyorum ama savaştepe yolu tek şerit ve otoyola göre hayli bozuk bir yoldu. Yine de bu yolda ortalama 80 - 110 km hızla devam ettim. Bergama'ya Soma yolu üzerinden giriş yaparken tabelayı görünce bi çok yerde daha yapmak isteyip yapamadığımı yaptım; motosikleti sehpaya alıp zenon farın karşısında "emin was here" fotosu çektim :)

    Yaklaşık 410 km lik bu yol masraf olarak toplamda feribotlar ve benzin ile birlikte bana 85 TL ye mal oldu. Eminim 150-170 yerine 90-110 ile gelseydim biraz daha farklı olurdu.

    Yolda beni en çok zorlayan şey bazı bölgelerdeki aşırı rüzgar oldu. Pek de ağır bir makina olmayan CBR 250R ile bi ara neredeyse iki tekerin de hafiften sola kaydığını hissettim. Rüzgarın inanılmaz kuvvetinin yanı sıra hızımın 135 km/s oluşu da bu adrenalin dolu anı yaşamamda etkili oldu. Rüzgar haricinde az önce de değindiğim tek silindir olayı beni zorladı. Sürekli 8-9 bin devirde gittiğimden titreşim ve selenin çok da yumuşak olmaması nedeniyle epey bi yorulmuş halde eve vardım. Bu yüzden çok uzun yollarda bu tür özellikle küçük cc'li ve spor motosikletlerle yola çıkmadan önce bol bol mola vermeye hazır olun. Ayrıca sırt çantanız varsa ya ağır olmasın ya da benim gibi arka koltuğa bir file ile sabitleyerek ya da doğru düzgün bir yan çantayla yola çıkın. Topcase sevmediğimden ve heybe tarzı bir çantaya kolay kolay ihtiyaç duymadığımdan ben bu şekilde bir yöntem uyguladım.

    Bu arada gece radarı uygulamasına yakalanıp ceza yediysem haberim olunca onu da paylaşacağım

    Sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlightMode -- 13 Mayıs 2015; 7:46:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • istanbuldan izmiremi ? bergama olayını cözemedim. keşke çift silindir 250lik olsa altında daha hızlı güçlü rahat giderdin iyi yollar dileğiyle şimdiden
  • Tamda tesadüf oldu bu konu şimdi bende bir konu açacaktım. Bu akşam İzmir den Kayseri ye yol almayı planlıyorum 850 km civarı yol var önümde altımda ise Yamaha Mt-125 var sizce bu çılgınlığı yapmalı mıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemus -- 12 Mayıs 2015; 10:05:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemus

    Tamda tesadüf oldu bu konu şimdi bende bir konu açacaktım. Bu akşam İzmir den Kayseri ye yol almayı planlıyorum 850 km civarı yol var önümde altımda ise Yamaha Mt-125 var sizce bu çılgınlığı yapmalı mıyım?

    mt-125 varsa sonuna kadar yapmalısın çektiğin resimleri bizede gönderirsen sevinirim. görmek isteriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: W1L3D

    istanbuldan izmiremi ? bergama olayını cözemedim. keşke çift silindir 250lik olsa altında daha hızlı güçlü rahat giderdin iyi yollar dileğiyle şimdiden


    Aslında evet İzmir ama Bergama İzmir'den 100 km kadar daha yakın istanbula. Ayrıca memleketim sonuçta belirtmek istedim :) . Çift silindir safhasına henüz geçemedim ama NC700x düşünüyorum, nasip olursa sonraki uzun yollarımı NC700 ile yaparım :)
    İyi dileklerin için teşekkürler hocam :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlightMode -- 12 Mayıs 2015; 12:57:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemus

    Tamda tesadüf oldu bu konu şimdi bende bir konu açacaktım. Bu akşam İzmir den Kayseri ye yol almayı planlıyorum 850 km civarı yol var önümde altımda ise Yamaha Mt-125 var sizce bu çılgınlığı yapmalı mıyım?

    Senin yol daha uzunmuş yahu. Çılgınlık gerçekten ama bence yapmalısın, güzel tecrübeler bunlar. İnşallah bir sıkıntı yaşamazsın :)
  • benim gezi işi iptal olacak sanırım yakınım bir rahatsızlık geçirmişti onun için yola çıkacaktım ama bizim burada tedavi olmasını düşünüyoruz şimdi bu yüzden sanırım onlar buraya gelecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemus

    benim gezi işi iptal olacak sanırım yakınım bir rahatsızlık geçirmişti onun için yola çıkacaktım ama bizim burada tedavi olmasını düşünüyoruz şimdi bu yüzden sanırım onlar buraya gelecek.

    Çok geçmiş olsun hocam. İnşallah en kısa zamanda güzel bir tur yaparsın sen de sağ salim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlightMode kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hayırlı da oldu sanırım bu kafayla o yol nasıl biterdi bilmiyorum. Ama daha güzel bir zamanda mutlaka uzun bir yol yapmayı düşünüyorum.
  • Yazımı ekledim arkadaşlar. Umarım birilerine faydası dokunur :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.