Şimdi Ara

Istanbul'da suya zam: Yuzde 20 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Treth kullanıcısına yanıt

    İşime gelmeyince ben bilmem diye bir şey yok. İndirimi yaptı ve hatta öğrenci akbillerinde de indirim yaptı yani sözünü tuttu ama bu adam AKP'nin yönettiği ülkenin kriz döneminin tam ortasında seçildi ve İBB meclisi çoğunlukla AKP'de. Ekonomik kriz sebebiyle 7'den 70'e her şeyin maliyeti artmışken suya zam gelmeyeceğini düşünmek nasıl bir kafa yapısı böyle? Market ve temel gıda fiyatlarından haberin var mı peki? Orada hiç sesini duymuyoruz senin? Sen tarafsızım ayağı çekerdin, şimdi aktrollüğe mi başladın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Suya cidden indirim yaptı mı?


    Gıda fiyatları konularında beni sık sık görebilirsin. Yazıyorum hatta daha dün pizza konusuna yazdım. Senin işine gelmemiştir görmek belki ne dersin ?

  • Treth kullanıcısına yanıt

    Yapmıştı evet.


    Niye işime gelmesin ben sayfalara bakıyorum bir tane yorumunu göremedim. Yalan borcum mu var? 67397492 tane bir şeylere gelen zam konusu var. Tabi konular çok sayfalıysa hepsini okumama imkan yok ama kime ne yazmış diye imkân oldukça bakıyorum.


    Ekonomi iyi olsa böyle zamlar yapılsa tepkiye hak veririm. Veya Eko dediğin adam yıllardır devletin başında söz sahibi olsa ama belediye AKP'de bile olsa hak veririm fakat bu tarz ucuz söylemler hele ki senin gibi gibi birinden gelmesi insanda farklı yargılara yol açıyor. İyi niyetle atılmış mesajlar gibi durmuyor. Eleştirinin bir mantığı olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Treth kullanıcısına yanıt

    İddia senin iddian, kanıtlaması sana kalmış. Gidip neden başkalarına sorayım, söz konusu senin faturan, neden fazla geliyor, belki kullanımın arttı. İnceleyip bakacağız. iski yada e-devlette vardır illaki.  

  • Cem kullanıcısına yanıt

    Açıkçası normalde dikkatimi çekecek bir şey değil. 5 ay önce 99 Tl bir fatura geldi. Evde esprisi döndü lan bari 100 TL yapsalarmış 99 ne filan diye. Böyle olunca aklımda kalmış bir sonraki ay yine 99 Geldi.


    İki fatura üst üste 99 gelince valideye dedim ki anne herhalde bir kota uygulaması getirdiler x kadar su kullana x işte X'i geçen olursa Y ödüyor gibi bir şey yaptılar herhalde yoksa üst üste aynı miktar denk gelmez diye.


    Sonra 3 fatura 100 üstü geldi o zaman dedim kota filan yok zam gelmiş herhalde. Sonrası zaten genellikle 100 üstü geldi. Harcamalara bakmadım açıkçası çokta umurumda değil.


    Eğer o 2 99 gelmeseydi su faturaları aklımın ucuna bile gelmezdi zaten otomatik ödemede kendi kendine ödeniyor dikkat ettiğim şeyler değil.

  • Treth kullanıcısına yanıt

    İyi niyetle atmıyorsan iyi niyet de beklememelisin, birileri seni troll ilan etti ya da blokladı diye hayıflanmamalısın. Eko'yu nasıl savunuyorlar diye görmek sana ne kazandıracak? Kaç yaşında adamsın neyle uğraşıyorsun? Sence bu kadar önemli konular varken birilerinin birilerini nasıl savunuyor olduğunu görmek çok mu önemli? Önce bu krizlerin çözülmesi daha önemli değil mi? Bak kendin diyorsun 9800 TL'lik cihaz 13000 olmuş sadece 1-1.5 ayda yazık değil mi? Teknolojiden gidelim bir konsol oyunu olmuş 1000 TL bir konsol olmuş 12bin TL daha döviz daha da yükseliyor ve hükümet yetkililerinde onca yetkiye ve süreye rağmen onca desteğe rağmen durdurabilen yok. Neden, çünkü faiz inadı yüzünden, çünkü eksiye düşürülmüş merkez bankası net rezervleri yüzünden. Muhalefetin aylardır gırtlağı patladı 128 milyar dolar rezerve ne yaptınız diye anlayan çıkmadı. 2018 sonrası dövizi frenlemek için çatır çatır sattılar kuruttular şimdi elde avuçta var eksi, sıfır bile yok. Yani bu krizin sorumlusu ne belediyeler (israfta bulunanları ayrı tutuyorum ama onlar bile devede kulak kalabilir) ne ekmeğe zam yapmak zorunda kalan fırınlar, ne marketler ne de market çalışanları. Asıl sorumluluları ve asıl nedenleri görmediğimiz reddettiğimiz sürece bu böyle devam edecek. O şu an 13 bin TL olan tv gelecek için aşırı sıcak fırsat olmaya devam edecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 16 Aralık 2021; 0:14:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Treth kullanıcısına yanıt

    Kriz gayet ciddi, dalgaya alınacak konular değil. Zekice hazırlanmış bir kara mizah olursa belki ama insanlar gergin, insanlar sinirli ve tedirgin. Basit teknolojik aletlerin lüksleşmesinde şikayet ederken bugün geldiğimiz nokta temel gıda ürünlerine ulaşamamaya kadar geldi. Nüfus fazla, enflasyon ve fakirleşme rokete bağlamış, sürekli ama sürekli etiketler değişiyor. Bu işin şakası yok. Sebepleri görmezden gelinen her gün montelenen kazık büyüyor. Yazacaklarım bu kadar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Bunların farkındayım elbet. Bana göre bunu hükümet değişimi filan çözemez yani hiç inancım yok ama bunu pek dile getirmiyorum çünkü bu genelde " AKP değişsin istemiyor " yada işte " Değişime karşı " olarak algılanıyor. Doğal gerçi çünkü ben burada koyu akp seçmeni olarak biliniyorum.


    Hehe aslında başlangıcında aşırı CHP karşıtı olarak oluşturmak istemiştim profili ama nereden bileyim AKP nin 20 yıl iktidarda kalacağını hali ile CHP karşıtı olunca otomatik AKP seçmeni olarak kaldım :)


    Burada konuşulanlar bu krizi çözemez. Aslında ben 40 yaşıma kadar hep daha iyiden daha kötüye doğru ilerlediğimizi düşünüyorum hiç bir şeyin bu güne kadar iyi gittiğine şahit olmadım. Açıkçası ben Türkiye de güzel bir şeyin olacağına inanmadım.


    Bana göre şu an bu noktaya geldiysek bundan sonra daha kötü noktalara gideceğiz demektir. Ben asla bir düzelme beklemiyorum. Bana göre seçilen hükümetler bu kötüye gidişin daha hızlı mı olacağını yoksa daha yavaş mı olacağını belirliyor. Mesela şu anda AKP kaptırmış gidiyor maximum hızda kötüye gidiyoruz. Belki X bir hükümet olsaydı bu gün dolar 14 değilde 11 TL olacaktı daha yavaş kötüye gidecektik ama kötüye gidecektik.


    Bilmiyorum ben hep bunu gördüm. Her zaman daha kötüye gidildi. Ekonomik olarak kötüye gittik eğitim olarak kötüye gittik insanlık olarak kötüye gittik hava kirlendi doğa yok oldu vs. vs. yani neye bakarsam bakayım her şey kötü ama hep kötü doğduğumdan beri her şey her zaman bir önceki günden kötü.


    Bana göre burada umudu olan insanlar filan komik insanlar şaka gibiler. Belki de yaşları ufak sadece AKP hükümeti gördükleri için başka hükümet görmedikleri için böyledirler diye düşünüyorum.


    Bana sorsalar hani ciddi ciddi cevap verecek olsam ne olursa olsun hatta tüm 600 MV tüm siyasetçiler tüm bağlantıları vb. bir anda buharlaşıp uçsa sıfırdan yeni siyasetçiler meydana gelse ben yine de daha kötüye gideceğiz ama hızlı mı olur yavaş mı bilemem derim.


    Benim bu ülke için inancım bu.. Maximum bu olabilir bu ülke daha fazlası olamaz.





  • Treth kullanıcısına yanıt

    İyi olur kötü olur bilemem ama bir değişimin şu anki durumdan daha iyi olacağı kesin. Şu anki ekonomik kriz liyakatsizlik ve daha da önemlisi siyasî inat üzerinedir. Doğru hamlelerle kriz hafifletilebilir ama AKP kendi sonunu kendisi hazırlamıştır. Çok kısaca güven ortamını yok etmiştir.

    Ekonomik krizleri incelerken sadece kriz var deyip geçmek hatadır. Kriz var ama ne sebeple var. Savaşa mı girdin, savaşa mı hazırlık yaptın? Yaptığın savaş izlediğin politika gerekli miydi? Başa çıkabilecek kalibrede miydin? Ambargo mu yedin? Büyük doğal afetler mi sebep oldu ya da hepsi bir arada mı oldu? Yoksa cumhuriyetin kazanımların satıp yiyerek göz boyadın da sonra hazıra dağ mı dayanmadı? Sen kaç yıl iktidarda kaldın, koalisyonda mıydın tek miydin? Yargın bağımsız mıydı, medyan bağımsız mıydı? Ülkeyi denetleyen devlet mekanizmaları bağımsız bir şekilde birbirlerini denetliyor muydu yoksa hepsinde tek söz sahibi sen miydin? Yani hata yaptığında birilerine hesap veriyor muydun birileri senin içinden geçiyor muydu? İzlediğin politika ne oldu vs gibi neden sonuç ilişkileri ile masaya yatırılmalı kriz. Yoksa krizler ve ekonomi hakkında sağlıklı fikir üretilemez, yönetimin başarı veya başarısızlığı ortaya çıkarılamaz, eleştiri doğru yapılamaz. Nedenler bilinmez ve sonuçlarla ilişki kurulamazsa tarihten ders çıkarılamaz ve o tecrübeler boşa yaşanmış olur. Sorunlarla baş edilemez, çözülemez. Yoksa "dış mihraklar" hep vardı. Her zaman birileri birilerini kıskanabilir. 🙂 Ama bunlar sorunu çözen cümleler değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Ekrem bence elindeki fırsatı kaçırmak üzere, kaçtı demiyorum, kaçırmak üzere!

    Geçen haklı olarak tabi içişleri bakanına cevap veriyor, ancak cevap verirken ki kullandığı gereksiz kelimelerle antipati yaratıyor! Ne gerek var?

    Ekrem hiç şaşırtmıyor beni 


    Yoksa zamla falan bu adamın üzerine gitmeye gerek yok. Belediyede cidden iyi işler yaparsa halk mutlaka biryere getirir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt

    İçişleri'ne verdiği cevap bence yerinde ama vitesi küçültse daha iyi olur. Şimdi bu tartışmayı sertleştirirse bunun üzerine daha çok giderler. Yani zaten gidiyorlar da meşrulaştırırlar diyeyim. Konuşmayı dinledim. Soylu'nun temelsiz iğrenç yafta ve çamurları işte. Gel de cevap verme. Ama dediğin doğru seviyeyi düşüren kendisi olmamalı.

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    beni de ülkeyi yönetenler hayal kırıklığına uğratıyor ,

    başkanlık seçımlerinden önce ,verilen sözler ,

    herkes varlıklarını 3 katlayacaktı ,

    sonra dolar 3 tl altına düşecekti ,

    düşmezse ,yüzüme tükürün , diyenler oldu ,

    şimdi kimin hayal kırıklığı daha çok , ya da

    şöyle özetleyim : sebep ,enflasyon - sonuç -zamlar ,

    hadi selametle

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.