Şimdi Ara

İstanbul Bilgi'den İzmir Ekonomi'ye ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2009 öss sonrası İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümüne yerleştim. şuan da hazırlık okuyorum ve haziranda hazırlık programım bitiyor.

    Bazı özel nedenlerden dolayı izmir e yerleşmeyi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesinde "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık" bölümüne kaydımı yaptırmayı istiyorum.

    Burslu değilim. Böyle bir durum için neler yapmak gerekli ?

    Yatay Geçiş ' e girmiyor sanırım bu durum.

    yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. şimdiden teşekkürler...



  • Bu dediğin olay üniversiteler arası yatay geçiş olarak adlandırılır. Bu geçişin sağlanması için bazı kriterler vardır. Bu kriterlerden bildiğim kada bazıları şöyle;
    1-)ÖSS den aldığın puan ekonomi üniversitesinin geçmek istediğin bölümün taban puanıyla aynı olmalı veya öss puanın daha yüksek olmalı.
    2-)Bu tip geçişler genelde 2. sınıfın başında gerçekleşir. 1. sınıfda bilgi üniversitesinden aldığın tüm dersleri vermen gerekir ve 4 üstünden 2.5 ortalamaya sahip olman gerekir.
    3-)Ekonomi üniversitesi yatay geçiş için o bölüme yani halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümüne kontenjan açması gerekir. Eğer açmazsa böyle bir geçiş mümkün olmayacakdır.
    4-) Son olarakhttp://oim.ieu.edu.tr/form-ask.htm bu adresden aklına gelen soruları sorabilirsin. Eğer buradan cevap gelmezse telefon ile iletişime geçebilirsin. Kolay gelsin...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.