Şimdi Ara

İşsizlik

Bu Konudaki Kullanıcılar: yasartasar
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba. Askerden geleli 1 ay oluyor. Makine mühendisliği bölümü mezunuyum. Birkaç yere başvurdum onlar da şu an için mühendis alımı yapılmadığını söylediler. yaşadığım şehir çok küçük ve kendi işimi yapabilmem çok zor. bu bir aylık süreçte kariyer.com üzerinden yetiştirilmek üzere mühendis arayan birçok ilana başvurdum (istanbul, kocaeli) geri dönüşler sadece otomatik mesaj yoluyla oldu. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? okulda bize gösterilen ama üzerinden uzun süre geçtiği için unuttuğum autocad, solidworks, msc adams gibi uygulamalara da kendi çabamla çalışmaya çalışıyorum. askerlik sürecimde de psikolojik yardım almıştım. ileri düzeyde anksiyete bozukluğum ve okb rahatsızlığım var. günden güne eridiğimi hissediyorum. daha önce benim gibi işsiz ve ne yapacağını bilemediği durumda kalmış arkadaşlarımdan fikir bekliyorum.









  • Kardeşim aynı durumu yaşıyoruz tek fark benim biraz tecrübem var bir kaç yıl kadar psikolojik olarak iş hayatına girer girmez okb bende de başladı ileri seviyede ilanlara başvur her gün aynı şeyleri yapma vallahi kafayı yersin bende yapmamaya çalışıyorum 5 aydır işsizim gönlüme göre bir iş bılamadım bende bir süreç bu en hafif şekilde atlatmaya çalışalım inşallah


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerden dönüşte 1 hafta içinde başlamamın konuşulduğu işi firmadaki mühendislerin maaş beğenmeyip bırakması sonucu firma mühendis alımını askıya aldığı için alamadım. bu da beni kötü etkiledi benim istediğim yüksek bir maaş değil sadece tecrübe kazanmak. nasıl olsa evli değilim ev geçindirmeyeceğim. evde durmaktan kafayı yiyecek kıvama geldim. yakın bir zamanda da çıkış yolu gözükmüyor.

  • Kötü olmuş ama her şeyde vardır bir hayır ilanlara bakın sürekli linkeedin kullanın oradan iş aradığınızı paylaşın evde durmak evet çok kötü sizi anlayabiliyorum hayırlı işler çıksın karşımıza ama kış ayındayız belki onunda etkisi var ben iki aydır böyleyim öncesinde yaz aylarında işsiz kalsak bir nebze daha iyi sabredin kardeşim inşallah buluruz iş , arkadaşlarınızla konuşun yürüyüş yapın evde planlı programlı hareket edin zor biliyorum ama deneyin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Big Booble kullanıcısına yanıt

    artık farklı işlerde çalışmaya başlayacağım sanırım, sizin kadar sabredebilir miyim bilmiyorum.

  • up

  • yasartasar Y kullanıcısına yanıt

    Valla kardeş maalesef ülkenin gerçeği bu okuyorsun senelerini verip doğal olarak okuduğun ile alakalı bir iş sahibi olmak istiyorsun ama sonucunda okuduğun bölüm öğrendiklerin ile uzaktan yakından alakası olmayan işlerde asgari ücret ile kendini çalışırken buluyorsun.


    Sana naçizane tavsiyem yaşın genç iken elinin yatkın olduğu bir meslek grubunda ustalık elde etmen olacaktır. Parke fayans ustası, tesisatçı, elektrik, kaynakçı, oto tamir, aşçı vs vs.. iyi olduğunu düşündüğün yapabileceğine inandığın bir konuda çırak olarak başla bir işin gerçek bir ustası ol ileride kendi işinin patronu olman çok muhtemel.


    Şuan bu ülkede herkes senin durumunda diplomayı bir şekilde elde etmiş beyaz yaka olarak iş arıyor. Mavi yaka diye tabir ettiğimiz işçi açığı günden güne büyüyor bakış açını değiştirip bu yolda hareket edebilirsin.

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt

    önerdiğiniz gibi bir zanaati bu saatten sonra yapmam çok zor. büyük şehirlere göçmeden burada yapılabilecek şeyler değil malesef.

  • up

  • Hangi üni mezunusun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknik resmini geliştir teknik ressam olarak bir yerlerde işe başla mühendiste olsan ilk olarak çalışma ortamını gör makina mühendislerinin çalıştığı yerler sanayi bölgeleridir bulundugun şehirdeki sanayi bölgelerini önce bul sonra işkur internet sitesinden tanımına yugun iş ara

  • Maraz Alinin sağ kolu kullanıcısına yanıt

    Bulent ecevit hocam. Evet farkindayim iyi bir okul degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasadigim sehirde sanayi oto sanayiden ibaret. Girebilecegim yerler cok kisitli. İstanbul'a gocup de elde avuctakinden olmak da istemiyorum ki orada da ne olacagi garanti degil is garanti degil. Zonguldak'ta yasiyorum. Autocad ve solide bakiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasartasar Y kullanıcısına yanıt

    lazer kesim atölyesi vs... varsa oralara bak bulundugun şehirlerde önce 1 sene kadar ameleleik yaparsın azer parçalarının taşınması vs...


    ya da



    yanına oda arkadaşı arayan tipler var büyük şehirlerde



    tanıdık vs... birileri varsa sor soruştur bulmaya oralara gitmeye çalış

  • evet ikinci dediğinizi yapacağım sanırım. tanıdıklara haber vereceğim yetiştirecek mühendis arayan varsa bana haber etsinler istanbul'a geçeceğim. birkaç ay geçici olarak akrabalarımda kalabilirim sanırım. artık evin duvarları üstüme üstüme gelmeye başladı. psikolojik olarak hiç iyi durumda değilim.

  • Az önce istanbul'da yaptığım bir başvuru için aradılar iş görüşmesine. bakalım hayırlısı boşa gitmiş olmayız inşallah.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.