Şimdi Ara

Iss ile Ftp Ayarlarken Modem Arayüz Şifresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaptığım adımlar sırasıyla Airties marka 6271 model modemde port açtım. Ftp kurulumunu gerçekleştirdim. Local içinde bağlanıyorum. Dış localdan bağlanırken hara verdi. Tekrar modem ayarlarını yapmak üzere 192.168.2.1 adresinden modem arayüzü ulaşmaya çalıştığımda modem arayüzünde şifre istedi. Sizin başınıza bu veya buna benzer bi olay geldi mi ? Yaptıklarım çerçevesinde tamamen biribirinden bağımsız olaylar. ben anlam veremedim. Yoksa yetkisiz bir mi giriş yaptı?



  • Bakıp da yorum atmayan herkese öncelikle teşekkürü borç bilirim. Sorunun kaynağı belli oldu. TTweb vürisi bulaşmış modeme. Ağdaki bir çok bilgisayarda reklam sayfaları çıkmaya başladı. Modem Firewall kapatmamdan dolayı olmuş. Modem firewall kapatmak bu vürisin direkt bulaşmasına sebeb olur mu ?
  • Modeme virus bulaşması bence mantıksız. Ama imkansız diyemem. Reklam sayfalarının açılmasının ise modemle ilgili olması ayrı bir sorun. Bence bu bilgiyi veren başından savmak için vermiş.

    Ama sorunu tam olarak da anlayamadım. Localden bağlanırken sorunsuz bağlandınız, ama dışarıdan bağlanamadınız sanırım. Doğru portu yönlendirdiğinizi varsayarsak başka bir şey aklıma gelmiyor.
  • Sorunun kaynağı modemde firewall kapatılınca açık sayesinde modemin arayüz şifresi eğer boş ise değişiyor ve tahminimce kendine port açıyor. Tek çözüm reset ve en yakın zamanda modem firmware güncelleme. Ben resetledim. Öyle düzeldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.