Şimdi Ara

İşletmelerde Önemli Bir Gider Kalemini Minimize Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kurumsal hizmet kalitesi anlayışı ile İzmir Gaziemir’de bulunan firmamızdan toner dolumu yaptırarak şirketinizin veya kurumunuzun baskı maliyetlerinde çok ciddi oranlarda tasarruf edebilirsiniz. İzmir’in her semtinde ücretsiz servisimiz ile müşterilerimize zaman kazandırıyoruz. Toner dolumunu İzmir’de 3 yıldır profesyonel şekilde müşterilerine sunan firmamızdan referanslarımızı talep edebilirsiniz.

    Günümüzde tüm küçük veya büyük ölçekli işletmelerde, üretim ve operasyonel maliyetlerin düşürülmesi cost saving, yani masraf tasarrufu yönetimiyle mümkün olmaktadır. İşletme ve operasyonel gider kalemleri arasında yazıcı ve fotokopi makinelerinin baskı maliyetleri tartışılmaz bir şekilde önemli yere sahiptir.

    Bunun nedeni, özellikle lazer yazıcıların orjinal toner kartuşlarının, çok yüksek fiyatlardan satılmasıdır. Yazıcı üreticisi olan firmaların bir yazıcıyı üretirken hedefledikleri en önemli unsur, ürettikleri yazıcının sarf malzemesini devamlı olarak satabilir duruma gelmektir.

    Üretici firmalar için asıl kazanç üretilen yazıcının toner kartuşunu satmaktır. Mantıken bakıldığında, iki adet orjinal tonerin çoğu durumda yazıcının satış fiyatına denk gelmesi bu gerçeği görmemize olanak tanımaktadır.

    Yazıcı üreticisi olan firmalar, yazıcıların sarf malzeme satışlarından kazanç elde etmek için öyle kurnazca planlar yapmışlardır ki, birçok üretici firma boşalan lazer toner kartuşların çevreyi korumak adına (!) çöpe atılmamasına ilişkin notları, ürünlerin kutularında yer vermektedir. Hatta büyük ölçekli bilişim ürünleri mağazalarına, boş lazer toner kartuşların toplanması amacıyla, geri dönüşüm kutusu yerleştirerek, bu mağazalara yüksek oranlarda kira ücretleri ödemektedirler. Özetleyecek olursak üretici firmalar geriye topladıkları bu lazer toner kartuşları hassas yenileme ve dolum işlemlerine tabi tutarak yeniden satışa sunmaktadırlar, neredeyse yeni bir yazıcı fiyatına..!

    Elbette ki sektör buna karşılık olarak bir çok önlem almıştır. Orjinal tonerlere karşılık olarak üretimlerine başlanan muadil lazer toner kartuşlar hızla yayılmıştır. Bu üretimleri yapan firmalar arasında çok düşük kaliteli, ürün henüz bitmeden kullanılmaz hale gelen muadil toner kartuş üreticileri olmakla birlikte, toner kartuşun orjinaliyle bire bir aynı kalitede üretim yapan bir çok firma halen faaliyetlerine devam etmektedirler. Üretilen bu muadil lazer toner kartuşlar orjinallerine göre %50 den fazla fiyat avantajlarıyla satılmaktadır.

    Bunun yanınde bu ciddi gideri indirmek adına yapılan diğer önemli konu ise Profesyonel Toner Dolumu işlemidir. Profesyonel bakım ve temizlik ürünleri ile toner kartuşun eksiksiz bakımı tamamen dağıtılarak yapılır ve toner dolum makineleri yardımıyla dolum işlemleri yapılır ve gerekli test çıktıları alınır. Bununla birlikte toner kartuşun hareketli parçalarında uzun kullanımlardan dolayı deformasyonlar meydana gelmiş ise bu parçalar orjinalleri ile değiştirilir. Tahmin edersiniz ki piyasa da orjinal dolum tozları ve yedek parçalar olduğu gibi, çok düşük kalitede üretilmiş dolum tozları ve yedek parçalarda bulunmaktadır. Bu ürünler, baskı kalitesinde gözle görülür düşüş yaşanmasına neden olmakla birlikte, yazıcıların kullanım ömürlerini de ciddi oranda azaltmaktadır. En kolay şekilde zarar gören parça Fuser Ünitesi dediğimiz lazer yazıcıların fırınlama bileşenidir ki değişimi yazıcının bedeliyle nerdeyse aynı fiyatlara denk gelmektedir. Elbette ki yazıcımızdan eski performansı da alamamaktayız.

    Toner Kartuşu Dolumu yapan bir çok yer ve kişi bulunmaktadır. Toner dolumu işini profesyonelce yapan rakiplerimizi sözümüzün dışında tutarak biraz da bu konuya değinmek istiyoruz.

    Toner dolumu yapmaya çalışan, çantacı olarak nitelendirdiğimiz, hiçbir vergisel ve yasal sorumluluğu olmayan bazı kişiler bulunmaktadır. Bu kişiler toner dolum işini, çantasını koluna asarak, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak toner dolumu yapmaya çalışan kişilerdir. Profesyonel dolum ekipmanları bir çantaya, hatta kapalı kasa bir kamyonete sığmayacak kadar büyük ebatlı, taşınması kolay olmayan ekipmanlardır. Bu gibi kişiler günü kurtarma mantığı ile toner dolumu yapmaya çalışarak yazıcılarda ciddi hasarlar oluşmasına ve daha bir çok olumsuz faktörün ortaya çıkmasına neden olarak sektörümüze de ciddi darbeler indirmektedirler. Daha önce yaptırmış olduğu toner dolumlarından edindiği olumsuzluklar ve zararlardan dolayı halen toner dolumu yaptırmayarak, ciddi bir gideri indirmeyi düşünmek bile istemeyen bir çok firma ve kuruluş bulunmaktadır.

    Bu bilgiler ışığında siz de Toner Dolumu yaptırarak baskı maliyetlerinizi indirmeyi düşünebilirsiniz. Dilerseniz toner dolumu hakkında size çok daha detaylı bilgilerimizi aktarabilir ve ilk dolumlarınızı ücretsiz demo olarak yapabiliriz. Bunun için web sitemizdeki iletişim kısmından bize ulaşmanız yeterlidir. Satışçı değil, bizzat tekniker arkadaşlarımız sizi ziyaret edecektir.

    Kaynak: http://www.izmirtoner.com/toner-kartus-dolumu/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglartekkilic -- 24 Haziran 2012; 23:34:35 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.