Şimdi Ara

İşletme mi iktisat mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu muhabbet artık herkesi sıkmıştır biliyorum. Benim amacım ünide sürekli ders kasmadan hem sosyalleşip hem kendimi geliştirmek. İlerde yapmayı planladığım şeyler ise şirketlerde yönetici olarak çalışmak, şirketlerde dış ticaret bölümünde çalışmak, yurt dışına gidip orada çalışmak falan gibi şeyler yapmak istiyorum. Anadolu üni düşünüyorum, İşletmesi 156k, iktisat 222k ama hangisini tercih etmeliyim ? ayrıca işletmenin gelme olasılığı var mı ? İşletme daha kapsamlı dedikleri için işletmeyi düşünüyorum ama bilemedim. İktisat okuyup kendimi ekonomi alanında da mı geliştirsem diye de düşünüyorum kıyaslarken.




  • İşletme değil iktisat daha kapsamlı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletmede istedigin her seyi gerceklestirmen daha olası

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İktisat+ yandal işletme bunun yanında anadilin gibi İngilizce + mezun olana kadar yaptığın 3 veya daha fazla staj

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • düşük sıralamlarda işletme okunup cv eklencek belge kurs kovalanmalı bol bol ek olarak ingilizc+bi dil öğrenirsen çok iyi olur işletme çok ama çok kolay bi bölüm gerçekten tüm bunları yapma imkanın olur iktisat okursan hiç bi şey yapamzsan emin ol.

    dipnot:işletmenin kolaylıgına kapılıp 4 yıl batak oynarsan hiç bi şey yapmazsan 150klık işletmenin sonunda kasiyer olursunn hakaret amaclı demıyorum gerçekleri birisi söylememişse diye

  • Sosyalleşip kendini geliştirmek istiyorsan işletme daha mantıklı olur. Ama hocam cidden kasman gerekiyor. Top 6 okul hariç işletme iktisat zor durumda sağlam gelişmen lazım ingilizce olsun staj olsun bilgisayar olsun. İktisat biraz ağırdır fazla bir vaktin kalmaz hocam. İşletme direkt sektöre adam yetiştirir iktisat ise işin biraz daha matematiksel teorilerin olduğu teknik kısımdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Ray Allen 20 @GenelKültürAbidesi Bu durumda Uludağ işletme mi yazmalıyım yani ? ve diğer dediğin şeylere katılıyorum. Kendimi geliştirmeliyim ve bundan dolayı da arkadaşlıklarımın bu yönde olması gerekiyor. Peki işletme yerine İktisat okusam ve arkadaşın dediği gibi İngilizceyi çok iyi öğrenip şirketlerde staj falan yapsam nasıl olur çünkü Anadolu üniyi istiyorum da o yüzden :) Ama iktisat seçersem hem kendimi geliştirip hem sosyalleşmeye hem de staja falan vakit ayırabilir miyim ? o kadar zor mu ? Gerçekten zorsa 2. tercihe Uludağ işletme yazayım ama 1. tercih 156k 2. tercih 176k oluyor. Bunların gelmeme olasılığına karşı başka hangi işletmeyi seçeyim ? 3. tercihe de Anadolu iktisat ingilizce 222k mı yazayım acaba ? 207k yapmıştım çünkü




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fluuman -- 14 Ağustos 2021; 19:47:43 >
  • Fluuman F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bunu Erhan Erkut hocaya dayanarak söyledim. Geçen canlı yayında birisi sordu “iktisat okunur mu” diye. Erhan hoca da sana yazdığımı yapmasını söyledi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fluuman F kullanıcısına yanıt

    iktisat her yerde zor hocam ingilizce + iktisat bile işinize yaramaz size diyorum ki : bol staj + saglam ingilizce + ordan burdan kurslar belgeler yapmazsan yine çok kötü bi meslek hayatı bekliyor seni. ülke yıgınla işletme iktisat mezunu yıgınla

  • Tamam hocam işletme yazsam ama benim sıralamama göre ingilizce olarak 2 tane beğendiğim yer. Anadolu üni işletme 156k, Uludağ işletme 176k. Ama benim sıralama 207k. Bunlar gelmezse 3.ye 4.ye falan Türkçe olsa bile işletme yazayım mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fluuman -- 14 Ağustos 2021; 20:5:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Iktisat okuyun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.