Şimdi Ara

[İŞLETME - İKTİSAT] & YILDIZ TEKNİK/İSTANBUL/MARMARA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
2
Favori
13.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi dersanedeki hocalar ile görüştüm aynen aktarıyorum dediklerini:

    Eğer hukuk psikoloji gibi bölümler tutmuyorsa yani seçeneklerinde işletme iktisat kamu yönetimi felsefe gibi bölümler varsa yabancı dilli işletme okumak daha mantıklı diğerlerine göre daha mantıklı bir seçim, dediler.

    Seneye hazırlanmak mantıklı mı diye sordum bu sene yerlesebilirsin dediler bir sene kaybetmene değmez yabancı dilli bir yerde okursan dediler.

    Bakalım neler olacak elma armut seçer gibi meslek seçiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye göre istanbul diyosun eğitim kadrosu mu, tarihi mi, sıralaması mı bi argümanın varsa söyle biz de bilelim yoksa insanların geleceğiyle oynamayın burda boşuna. İstanbul şu an isminin ekmeğini yiyo biraz da. İstanbul İktisat'ın içindeki prof. doç. sayısına bak ve bir de giren öğrenci sayısına bak ne dediğimi anlarsın.
  • Gurbetçi23 kullanıcısına yanıt
    Peki neden işletme demişler ??? Ve iktisatı bitirip kpss'ye girmek değilse amacın ingilizce okumalısın işletme ve iktisatı.
  • berkdervis B kullanıcısına yanıt
    Bugün bir kitapçık verdiler birkaç gün bu kitapçığı iyice incele sonra tekrar çağırıp herşeyi detaylı gorusuruz dediler.

    Aynen kpss ye girme amacım pek yok o yüzden su anda kafamda şöyle bir soru belirdi,

    İşletme veya iktisati türkçesi daha kolaydır diyip seçip dışarıdan ıngilizce takviyesi almak mi yoksa ıngilizce bir bölüm seçip oradan devam etmek mi ...

    İşletme inglizce olarak maltepe üniversitesinde tutuyor sadece tam burslu olarak. Devlet okullarında maalesef ingilizcelerine puanım yetmiyor. Su anda bunu düşünüyorum esasen. Bir yorum yapabilir misiniz bununla ilgili acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda görünen tablo Maltepe ingilizce işletme veya istanbul işletmeden birine gitme durumumun yüksek olduğu.

    Arkadaşlar gerçekten bu tercihler çok kritik. Başka önerisi, bilgisi olan var mı acaba?
  • Gurbetçi23 kullanıcısına yanıt
    Hocam bi forumda daha ingilizce iktisat yerine türkçe okuyup dışardan takviye alsak mı diye bi soru vardı cevabını hatırlamıyorum ama sonuç olarak ingilizce okunmasının sebebi iyi bir ingilizceye sahip olunmasını istemektir. Ama ben bunu üniversitemden değil de dışardan alır hallederim diyosan muhtemelen geriye sadece iktisadi terimler akademik şeyler falan kalır açıkta ingilizce kısmından. Sen atıyorum TOEFL düzeyinde ingilizcen varsa bunu CV'ne yazarsan adam senin hangi dilde okuduğuna baksa bile aşırı göze batmaz diye düşünüyorum. Ayrıca top 3'teki bi özelde okumayacaksan en kötü devlet en iyi özelden iyidir mantığıyla hareket etmeni öneririm senin durumunda. Ayrıca İstanbul'un son yıllardaki durumunu araştırmışsındır umarım. Girip yaşamadan bilinmez ama öveni göremedim şu ana kadar. Ha sadece eski mezunlardan iyi yere gelenlerin olduğu söyleniyor. ÖSYM'nin açıkladığı listeden girip prof. doç. sayılarına bakmanı öneririm. Gerçi İstanbul'un sitesinde hayli az gözükse de ösym kılavuzunda baya dolgun görünüyor kadro ama bugün konuştuğum rehber hocam İstanbul'un içinin boşaldığını duyduğunu söyledi bana (Hukuk - tıp ayrı bi kefede). Yani hocam ben de böyle bi konu açıcaktım ama forum kirlenmesin diye açmadım senin konuna ortağım müsadenle. İnşallah bizi aydınlatacak çeşitli bilgiler duyarız. Ve gitsem de gitmesem de çok sayıda öğrenci alan İstanbul İktisat cidden söylenilen kadar kötü değildir çünkü sadece sıralama üzerinden hareket edip insanların harcanmasını istemem. Hakkımızda hayırlısı bakalım belki seneye tanışırız senle




  • Ayrıca Hacettepe ile TOBB'u da merak ediyorum bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Nasıl okullardır ama öncelikle iktisat'ı nasıldır.
  • berkdervis B kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de tanışmak isterim seninle bu kadar uzun yazdığına göre gerçekten yardım etmek istiyorsun belli :)

    Sen ıstanbul iktisat düşünüyorsun sanırım bizim hoca da dün bana iktisat sececegine işletme seç dedi iktisat birazcık daha oturaklı geliyor ama daha zor oldugunu söylüyorlar her yerde. Bakalım hayırlısı olsun bu arada bu konu benim olduğu kadar da senindir kardeşim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tm-1 60 bin. Ben de bu üç okul iktisat işletme arasında gidip geliyorum. Biraz araştırınca iktisat ve ya işletme bitirmiş biri arasında neredeyse hiç fark olmadığını gördüm. O yüzden işletme bi adım daha önde benim için. Bu sıralama ile ingilizce işletme neredeyse imkansız. O yüzden bu üç okulun işletmelerinden birine gidip dışarıdan ingilizceyi halletmeye çalışacağım. Tavsiyelere açığım.
  • sasabe kullanıcısına yanıt
    Seninle de aynı durumdayız diyebiliriz. Ben de bu okulları iyice araştırıp bir tercih yapacağım artık. Allah hayirlisini versin tercihler de yaklaşıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkdervis

    Ayrıca Hacettepe ile TOBB'u da merak ediyorum bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Nasıl okullardır ama öncelikle iktisat'ı nasıldır.

    tobb iyi ama o ilk zamanları kadar değil. ilk yıllarında bilkent'le falan rekabet ediyordu, çoğu sağlam hocasını kaybetti son 3-4 yılda.

    hacettepe vasat.
  • bende iktisat işletme arasında kaldım ? ama iktisattan beni çok korkuttular zor diye
  • lolo2121 L kullanıcısına yanıt
    Benim anladığım kadarıyla iktisat kolayın zoru. Çok gözünde büyütme bence. Ama iktisat-işletme arasında pek bi fark olduğunu zannetmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasabe -- 4 Temmuz 2015; 18:39:52 >
  • Gurbetçi23 kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla istanbulda oturuyorsun ve o da tercihinde etkili olacak. İstanbul işletme avcılarda Marmara işletme de bahçelievlerde bildiğim kadarıyla. İstanbul'u şehir olarak pek bilmem ama en azından haritada ikisi arasında pek bi fark yok. Marmarayı gözardı etme derim.
  • sasabe kullanıcısına yanıt
    yani çalışılarak yapılabilecek bir bölüm mü ? ben mesela geçen yıl felsefeyi bıraktım çalışsan bile emeğinin karşılığını alamıyordun. işletmeye genelde daha kolay diyorlar ama benim gönlüm nedense iktisattan yana daha ağır abi bir bölüm geliyor bana
  • sasabe kullanıcısına yanıt
    Aynen İstanbuldayım ama anadolu tarafında oturuyorum. Ulaşımı da göz ardı etmiyorum çünkü karşıya gitmek evet ilk başlarda sıkıntı olmaz yeni bir okul yeni bir hayat vs.. ama alıştıktan sonra 4 sene özellikle dönüş yolu çileye dönüşür diye korkuyorum. Şu anda hala iktisat mı işletme mi yazsam karar veremedim karar verdikten sonra okul tercihini yapacağım sanırım.

    Gönlüm işletme, aklım iktisat diyor sanki hala karar veremedim açıkçası.
  • Benim tm 1 siralamam 58bin. Hacettepe turkce iktisat dusunuyorum sizce iyi bir tercih olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deptura -- 4 Temmuz 2015; 19:09:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi arkadaşlar listeye Maltepeyi de ekleyerek soruyorum,

    Hangisinde işletme okumak daha mantıklıdır yada hangi okul daha kalitelidir?

    Yıldız, Marmara, İstanbul, Maltepe

    Bu arada Maltepedeki işletme ingilizce diğerleri Türkçe.


    Maltepe ingilizce falan gibi mantıklı gelse de gönlüm devletten yana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurbetçi23 -- 5 Temmuz 2015; 15:59:11 >
  • Arkadaslar ben tum sene ingilizce işletme düşünüyordum lys aciklandi tm1 60k tm3 31k sizce ne yapsam düşük bir üniversitede psikoloji okuyup isletme masteri mi yapsam ya da aciktan isletme mi bitirsem yoksa direk ingilizce isletme mi yazsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yıldız iktisatın türkçesinde bile ing hazırlık var diye duydum doğru mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.