Şimdi Ara

İşletme - İktisat vb. okuyacaklara tavsiyeler ( dijital odaklı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Bununla ilgili bir çok konu açılmıştır ancak kendi fikirlerimce özel sektör düşünen ve dijital alanda iş yapmak isteyenlere karşı bazı tavsiye ve önerilerim var. Muhasebeci vb. olmak , kamu da çalışmak gibi düşüncesi olan arkadaşlar bunları dikkate almasın.

    Geçmiş zamanda bir kardeşimiz özelden soru sormuştu ona verdiğim cevabı buraya da yerleştiriyorum, imla ve yazım kurallarına çok dikkat etmeyip düzenlemedim, as olan ne demek istediğim.


    Öncelikle sizleri tebrik ediyorum bölümünüz güzel bir bölüm. Evet fazla mezundan dolayı bölümün önü kapalı . Peki ne yapmak gerekir ? Herkesin yaptığı şeyi yaparsak herkesten farkımız kalmaz.


    Okuyabilen prime üniversiteler dediğimiz ( boğaziçi odtü vs gibi) üniversitelerde okusun , kırsal veya bunlar haricinde herhangi bir üniversitede okursanız gideceğiniz alan çok kısıtlı veya bir tıp öğrencisinden daha çok ders çalışmanız gerekir. Bunu da herkes yapamaz.


    Öncelikle efsane bir ingilizce bilgimiz olacak bu kaçınılmaz, yeter yetmez ikinci bir dil olması şart, rusça ,çince almanca vs. gibi dillerde ilerde yabancı ülkede yaşama amacın varsa hangi ülke de yaşamak istersen oranın dilini öğrenmeslin.

    program olarak kesinlike kesinlikle bu mesajı okuduktan itibaren bir programlama dili öğrenmelisin. Python, Ruby ,R programlama dilleri çok revaçta.

    Veri bilimi, Veri Analisti yeni çağın meslekleri bunlar nasıl olunur bunları öğren.

    SQL programlarını öğrenmen lazım

    SAP programını öğrenip SAP Danışmanlığını da yaparsın iyi para kazanırlar. SAP 4/HANA bu modül iyi para kazandırır.

    Excell, Word , Power BI bunları adın gibi bilmen lazım.

    İktisatta ikiye ayrım var Makro ve Mikro. bunları bil lazım olur özellikle makro bil.

    işin ile ilgili ne kadar sertfika vars al

    SPL , BES; SEGEM ;TÜREV piyasalar bunlar finans alanında sana yol açar

    İngilizce anlamında TOEFL ve IELTS bu sınavlara gir 70 üstü veya 6.00 üstü puan al kardeşim yolun açık olur. İşletme - İktisat okuyupta memur olmaya çalışma (bence) çalışacaksan da şimdiden KPSS çalış sonra ah vah yapma. Ama bana kalırsa programlama öğren özellikle PYHTON bilsen yolun açılır. Kendine yeni beceriler kat.

    şimdiden Linkedin hesabı aç diğer profesyonel insanlar ne yapıyor onlara bi bak


    Siber güvenlik , iş analisti, veri analisti, İstatiksel programlama ( R programlama)

    çağımızın yeni meslekleri okulda sana laylaylom şeyler öğretecekler onları da al ama entellektüel birikim için öğren normal hayatta çok önemli değil .

    Sorunuz olursa her daim çekinmeden yazabilirsiniz. Bende sizler gibi zamanında büyüklerime sordum kimi sağolsun cevapladı kimi cevaplamadı bile :)

    mail adresime bildirim düşüyor kontrol ederim .








  • Bir iktisatçı olarak ekonometri bölümünüde tavsiye ediyorum. Gelecek senelerde sınava girecek öğrencilere ekonometri > iktisat > işletme şeklinde tercih sıralaması yapmalarını öneririm. İktisat fakültesi öğrencisinin çok iyi programlama öğrenmesi şart yoksa olmaz  İngilizce ve programlama dili bilen bir iibf öğrencisinin işsiz kalacağını sanmam.

  • bu bölümü seçecekler için güncellendi :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.