Şimdi Ara

İŞLEMCİ YANMIŞ MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2.el bölümünden e7200 işlemci 1 gb ram ve palit anakart aldım. eve gelip kendi sistemime kurdum. önce ATI X2600XT ekran kartını taktım, power tuşuna basınca 1 saniye çalışıp kapandı. ardından arkadaşın 8800gts ekran kartını taktım, bu sefer de bilgisayar açılıyor fakat ekranda karmakarışık şekiller çıkıyor, 4 saniye sonra da kapatıyor kendisini. PCI ekran kartı takıyorum, onda da çalışıyor fakat görüntü gelmiyor. anakartın OB ekran kartı var, onda da görüntü yok. rami başka pc'de test ettim çalışıyor. ekran kartları sağlam. arkadaşın pc'deki D serisi işlemciyi taktığımda görüntü gelmedi yine, benim işlemciyi onun anakarta taktığımda da yine görüntü gelmiyor bilgisayara fakat arkadaşın pc büyük ihtimalle benim 7200'ü desteklemiyor olabilir. anakartın modeli ; P5LP-LE, internette araştırdım, desteklemiyor da deniyor, birkaç kişi de destekliyor diye yazı yazmış. 2 tane farklı psu'da denedim, sonuç aynı. biri 470W'lık gigabyte odin power hatta.

    lütfen yardımcı olun arkadaşlar. dolandırıldım mı ne oldu anlamadım. parçaları almadan önce adamla konuştum, şu anda bilgisayarda kullanıyorum dedi bana.







  • anakartının halihazırda çalışabildiği bi işlemciyle açılıp en son bios güncellenmesi sorununu çözebilir.
  • Pentium D ile denedim fakat fanlar dönüyor, yine görüntü yok.
  • 533 mhz bir pentium d ile denemissen acmayacaktir. birde islemci taktiginda hic biosunu sifirliyor musun? bios sifirlamadigin taktirde anakartta daha once hangi islemci varsa ona gore ayarlar kalabilir.
  • evet biosu sıfırladım birkaç kez. bir de arkadaşlar yukarıda yazdıklarıma ilaveten iki konu daha var. birincisi, şu karmançorman şekiller çıkıyor dediğim yerde, sol üstte de tire işareti yanıp sönüyor. hani DOS'da olur ya, aynen öyle. ikinci ilginç nokta ise, ATI ekran kartını takıp çalıştırmak istediğimde 1 saniye sonra kendini kapatıyor bilgisayar fakat 4 pinlik güç kablosunu anakarttan çıkarttığım zaman da sistem çalışıyor fakat yine görüntü yok.

    artık sorunun hallolmasını geçtim, hangi parça bozuk onu öğreneyim yeter ya.
  • Palit anakartin modeli neydi?
    Sadece islemcini tak ve ram yok sinyali bekle.
    eger anakart 945 in core2duo desteklilerinden biri ise arkadasinin pentium d sini tekrar al. biosu sifirla islemciyi tak sadece. gucu ac. eger ki ram yok sinyali verirse(tabi anakart speakerini takmis olmalisin) anakart saglamdir veya islemciyi goruyordur. bu durumda ekran kartini tekrar dene belki ekran karti slotu bozuktur.
  • anakartın özellikleri bunlar ;

    Palit 945GC 1066MHZ

     İŞLEMCİ YANMIŞ MI?


    bu da detaylı inceleme linki.
    http://donanim.thgtr.com/anakart/palit-anakart-dunyasina-giris-yapti-n68s-ve-945gc1066/palit-945gc1066-devam

    farklı ekran kartlarını zibilyon kez denemişimdir. benim de aklıma pci-ex sorunu gibi geliyor fakat öyle olsu PCI ekran kartı çalışır, ya da anakartın kendi OB ekran kartı çalışır. 3 yöntem de işe yaramıyor. sadece 8800GTS karmançorman görüntüler geliyor ve 4 saniye sonra kendisini resetliyor pc. buzzet yöntemini sabah deneyeceğim fakat bu da kesin bir çözüm olmayacak gibi.




  • bak bakalim senin işlemci için destekli mi? senin islemcin 1333mhz...
  • iyi de bana bu sistemi satan adam forumdan bir üye, 2.el bölümünden aldım ve bana şu anda sistemde sorunsuz çalışıyor bu 3 parça dedi. anakartla ilgili teknik bilgileri saatlerce aradım da ancak buldum. acaba sorun bundan mı kaynaklanıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nick fury -- 6 Ağustos 2010; 12:12:43 >
  • islemci anakartla uyumsuz. kim satmissa gotur ona actirsin makineyi..
    1066mhz lik anakartta 1333 lük islemci nasil acilmis merak ettim. bios nasil tanimis islemciyi yada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.