Şimdi Ara

İşlemci termal macun sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • işlemcinin termal macunu değişimi çok hassas bir iştir. Örneğin termal macunu taşırmanız ve metale değen yerler hariç yanlarda ki elektronik devre elemanlarına da bulaşması bilgisayarınız da--------- kapanma, resetlenme, yanlış ısı algılama, tutuk tutuk çalışma------ gibi birçok probleme zemin hazırlamaktadır. İlk değiştirildiğinde problem olmayabilir ama yanlış uygulama 1 yıl içinde belirtilerini göstermeye başlayacaktır.
    Ama tüm bunlardan kurtulmanın en kolay yolu işlemcide bulunun küçük devre elemanlarını peçeteyle temizlemektir. (metal uçlu hiçbir alet kullanmayınız!!!! )
    Bu temizlik zor olacaktır zaman alır ancak bildiğimiz tüfek yada makine yağı adı atında geçen yağı peçeteyle taşmış noktalara uygulayınız. Bir süre sonra kolayca temizlenmeye başladığını fark edeceksiniz. Tüm yağ ve macunu temizledikten sonra termal macunu yenilemeniz gerekecektir. Yarım damlayı geçmeyin genelde ve ince bir tabaka halinde sürünüz.(metal kısmı üstüne biraz bastırın ve ne kadar taştığını kontrol ediniz her şey düzgünse yani küçük devre elemanlarına bulaşmıyorsa bu şekilde montajı tamamlayınız )
    not : Termal macunlar çoğunlukla yalıtkandır bu nedenle her insanda bişi olmaz düşüncesi ile umursamayız ancak termal macun devre elemanları üzerinde kurur ve nem depolamaya başlar ve iletkenliği artar bu da saydığım sorunlara zemin hazırlar herkese kolay gelsin...(termal macun da pahalı yada ucuz olayına takılmayın sadece yazdığım şekilde uygulayınız )







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.