Şimdi Ara

İşlemci Tam Performans Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    ASUS X550JK modelli bir laptopa sahibim. Cihazı alalı 1,5 hafta oldu ama 2 gün bile kullanamadım desem yeridir. Sorunum başlıkta da anlaşıldığı gibi işlemcinin tam performans çalışmaması. Yaptığım testlerde hem sıcaklık yüksek hem de işlemci %100'e ulaşmıyor. ASUS yetkili servise göndermeme rağmen bana donanımsal sorun bulunmadığından, tüm testlerden geçtiğinden bahsettiler. Ancak kendilerine tekrar tekrar bu sorunun var olduğunu söylememe rağmen yine laptopu servise göndermemi tavsiye ettiler.

    Tomb Raider ve F1 2013 oyunlarında düşük ayarlarda bile kasma yaşadım. Bu cihaza sahip diğer arkadaşlar Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts, Far Cry 3 gibi oyunları yüksek ayarlarda rahatça oynayıp, video bile çekmiş. Ben ise hiçbir şekilde akıcı bir şekilde oynayamıyorum.

    Çoğu arkadaş bu model laptopta AIDA64'ün Stress Test'i ile %100'de 79-80 dereceyi görmüş. Ben %30, %40'ı zor buluyorum ve ısı 97 dereceye çıkıyor. Kimisi işlemciyi tam olarak kullanmak için BIOS'tan ayar yap diyor ama anlayamadım. Bana önerdiğiniz bir çözüm yöntemi var mı, pazartesi günü tekrar servise yollayacağım.

    ASUS'un yaptığı da büyük bir ayıp... Yazılımsal olarak ne sorun olabilir ki? Driverlar yüklü, hatta format bile attım. Testi bir de öyle yapayım dedim maalesef sorun aynı devam ediyor. Siz de uygun görürsünüz ki, oyunlarda haliyle kasmalar meydana geliyor. Halbuki biraz oyun oynamak için almıştım, laptopu. Aşağıya test resimlerini atacağım, vereceğiniz cevaplar için de sizlere şimdiden çok teşekkür ederim.

    Stress Test Sonuçları

     İşlemci Tam Performans Çalışmıyor

    Stress Test Yapılırken Isı

     İşlemci Tam Performans Çalışmıyor

    Normalde Isı

     İşlemci Tam Performans Çalışmıyor







  • İşlemciyi her seferinde 100 çalıştıramazsınız ama soğutma sisteminde sıkıntı olduğu aşikar en ufak tozlanmada kapanır.Turboboost sürücüsü kurulumuİşlemcide performans düşüklüğü bence ısınmadır siz buna yoğunlaşın derim.
  • Anlıyorum hocam, soğutucu yani iş görür mü? Diğer arkadaşlarda sorunsuz çalışıyor cihaz, ne bileyim kararsız kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erayb14 -- 13 Eylül 2014; 1:04:11 >
  • erayb14 kullanıcısına yanıt
    Soğutucu iş görür tabiki altında hava kanallarının ne şekilde olduğunu bilmiyorum ama çift fanlı alüminyum soğutuculara bir göz atın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.