Şimdi Ara

İşlemci sürekli %100 ile çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarı açtıktan 15 dk sonra işlemci bir anda %100 ile çalışmaya başlıyor. Görev yöneticisini açıp çalışan programları kapamama rağmen olmuyor. Laptop celeron 1.5 512 mb ram, masaüstü amd anthlon 3200 ve 2gb ram mevcut. Arkada çalışan programlar ise geneldr mozilla,skype, yani bilgisayarı yormayacak türden şeyler.

    Dün iki bilgisayarıma da format atıp win xp yükledim. Başlarda ikiside normal çalışıyorken taşınabilir hdd ve flash diskleri takınca yine işlemci %100 dayanır oldu. Sanıyorum hdd ve flash larda işlemciyi sürekli yük altında tutan bir yazılım olduğunu düşünüyourum.

    Anti virüs kullanmıyorum. Bundan nasıl kurtulabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.



  • Format atmadan veya anti virüs kurmadan kurtulamazsınız.

    http://www.kaspersky.com/kis-trial-register

    Kaspersky İnternet Security + Anti Virus
  • İşe flash disk ve H/HDD takılı konumda iken sistemi zararlı yazılım taramasına tutmakla başlayın. Combofix ve Spyware Doctor önerebileceğim yazılımlardandır. Özeliikle ilk olarak Combofix ile bir taratın. Düzelme gözükmediği takdirde buraya Görev Yöneticisi > İşlemler sekmesinin bir SS'sini ekleyin. Bu arada HDD'yi ve flash diski kasa arkasındaki USB portlarınada takmayı ihmal etmeyin.
  • format attığında d sürücüsünüde silmelisin
  • Şimdi bir dakika format atmak gerçekleştirilmesi gereken son işlemdir. Çünkü H/HDD ve flash diskte yer alan Autorun bir zararlı yazılım sistemde etkinlik gösteriyorda olabilir. USB portlarından kaynaklanan bir problemde olabilir. Sağlam bir zararlı yazılım taraması sonucunda gözlemlemek en doğrusu olacaktır. Ayrıca harici HDD'nin kablosunda veya kendisinde fiziksel bir hasar oluşmuşsa sistemde de yük oluşturması olası bir ihtimaldir. Düşük direnç nedeni ile porta yüklenebilir.
  • değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

    işlemcinin %100 çıkması hdd ya da flash takılı olmadan da oluyor. daha doğrusu format atılmış sisteme hdd ve flash ı bağladıktan sonra yine aynı şey olmaya başladı.

    peki önce kaspersky mi deneyim yoksa combofix ve spyware doctor ile mi başlayayım?
  • bence önce antivirüs kurun . bu güncellemesini ve taramasını bitirdikten sonra diğerlerini .
  • İlk olarak Combofix'i deneyin, kurulumsuz olduğundan ve hedef dosyaları DOS ortamında aradığından hızlı ve etkilidir. Sizin sorununuz muhtemelen HDD veya Flash diskteki bir zararlı yazılımdan kaynaklanmakta onlar sisteminize takılı konumdayken taramayı yaptırın. Daha sonra Kaspersky veya Spyware Doc ile taramada yaptırabilirsiniz.
  • bence senin işlemci bozulmuştur. veya ana kartında tıkanma oluyordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.