Şimdi Ara

İşlemci/Anakart İğneler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İşlemciyi takarken anakarttaki işlemci slotundaki iğnelerden 2 tanesi eğildi

    O şekilde taktım belki eğik olsada denk gelir diye, Makina şuan çalışıyor; çalıştığına göre iğnelerin işlemciyi taktığımda düzeldiğini veya yerine denk geldiğini varsayabilirmiyim ?
    Yoksa herhangi bi sorun çıkartırmı, birde bellekleri test etmek için bi program önerirmisiniz.

    (Bahsi geçen işlemci i7 3770K ve anakart Sabertooth Z77 )
    garantiye göndersem düzeltirlermi acaba







  • o pinlerin konum olarak nerde olduğunu tarif eder misin ? çünkü bazı anakart forumlarında gördüm, bütün pinler önemli tabi ama bazı pinlerin eğilmesi, kullanılamaması soruna yol açmıyormuş ama neye yol açacağını bilemezsin tabi. kimi ısı kontrolü olabilir türlü türlü şey olabilir ama dediğim gibi bazılarının bükülmesi, en azından başına gelmiş kullanıcılara bi problem yaratmamış. yeri de önemli tabi
  • cpudaki bellek kontrolcüsüyle ilgili olan pin olabilir tabi bunu bir tarafımdan attım ama ihtimal yine de
  • Yok, o normal. İşlemci boştayken saat hızlarını düşürüp tasarrufa geçiyor. Hem daha az güç çekiyor, hem de doğal olarak daha az ısınıyor. Voltaja dikkat edersen, onunda düştüğünü görebilirsin.
  • Özelden sorduğun soruya cevaben; bellek hatası ile ilgili


    Bellektede sorun olabilir, eğdiğin pinlerden dolayıda sorun olabilir. Önce bellekte sorun olmadığını test et. Misal; belleklerin yerini değiş, her seferinde 4. ye taktığın bellek farklı olsun. Her seferinde hata veriyorsa, işlemcinin o eğik pinleri nedeni ile bellek sorunu yaşıyorsun. Yok sadece 1 bellek sorun çıkartıyorsa, işlemci ve pinlerle ilgisi yok demektir.

    Eğer bellekte kalıyorsa değişerek kurtulabilirsin.Ancak işlemcide kalıyorsa, bellek dahil bir çok soruna yol açabilir. Servis yolu görünür.


    Keşke takmadan önce düzeltmeyi deneseydin. Bilemiyorum, zamanla işlemcide zarar görebilir. 0.9 kalem ile pinleri düzeltmeye çalışsaydın (içinde uç olmayacak) Adam o kadar pin koydu ise, o kadar pin gerekli demektir. Sadece değmiyor olabilir.


    Bellekler 1600 ama 1333 açması normal. Bios üzerinden elle 1600 yapacaksın. Dram timing değişecektir. Onlarıda anakartın tanımladığı değerlere göre ayarlayacaksın. Misal; 9.10.9.24 (kartın ne gösteriyor ise)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 22 Mayıs 2012; 23:55:14 >




  • Farazi konuşuyorum, bilemiyoruz. Eğik mi, değiyor mu. Bunlar tam kesin değil. Hiç bir şey olmayadabilir. Ancak eğik olduğundan eminsen düzeltmeye çalış. Yoksa elleme; İstanbul'da isen, o şekilde dokunmadan servise götür. Ayaküstüde olsa kontrol edeceklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 23 Mayıs 2012; 0:12:58 >
  • Üstte yazdım. Önce sen işlemci/pin sorunu var mı onu hallet. Sorun hangisinde bilemiyoruz. Senin pin sorunun olmasaydı direk bellek derdik zaten. Ancak pinleri eğdim taktım dedin, her şey değişir. İstanbul'da isen dediğim gibi götür, servis baksın düzeltsin. Sonra düzeltirken daha büyük sorunlara yol açarsın, kart elinde kalır. Anladığım kadarı çokta bilmiyorsun bu işleri. O yüzden fazla kurcalama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 23 Mayıs 2012; 0:19:18 >
  • dostum bu gün bende soğutucu yeniliyom pinlere dikkatlice baktım hepsi aynı yamuklukta o kadar pin arasında nasıl seçtiniz onu yahu misal;
     İşlemci/Anakart İğneler
  • bende dün yamulduğunu fark ettim ram slotunun 1. sıradaki en üstteki slot ram görmüyor ve 8gb ram takıyorum 3.99 kullanılabilir diye yazıyor bilgisayarım özelliklerinde
  • garantiye gönderen oldu mu?
  • İçiniz rahat etmiyecekse çizgi elektroniğe gönderin baksınlar sorun varsa işlemci soketi değiştirilebiliyor değiştirsinler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.