Şimdi Ara

İşlemci anakart değişimi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler;

    geçen hafta konu açmıştım pc sürekli mavi ekran hatası veriyor diye;yazılımsal herşeyi denedikten sonra bir bilgisayarcıya verdim anakartın sıkıntılı olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi sonra istanbul tka bilişime gönderdim onlarda bugün sorunun işlemciden olduğunu ve işlemcinin çok zor bulunacağını bulunsa dahi değiştirildiğinde düzen tutmadığını söyledi. Anakartın sadece parça ücretinin 4000 tl tutacağını söylediler ve ben de iade istedim. Leptopumu o şekilde satıp yerine idareten bir bilgisayar almaya karar verdim. Leptopum hp i7-7700hq gtx1050 512gb m2 ssd 16 gb ram 1tb hdd özellikleri vardı. Anakartı bozuk şekilde bilgisayarcıya takas için teklif verdim 1500 lira istedim biraz çok felan dedi ama kabul etti ondaki bir biligsayarla takas etmek istedim. Takas edeceğim bilgisayar;

    SAMSUNG NP270E5R-K01CN LAPTOP NOTEBOOK DIZUSTU BILGISAYAR

    İslemci: intel i3 4005U 1.70Ghz

    Ram: 8GB

    Hdd: 500GB TOSHIBA MK5055GSX

    Ekran kartı: Çift ekran kartlı

    Harici ekran kartı: NVIDIA GeForce 710M

    Dahili ekran kartı: intel HD Graphics Family


    üstüne 900 lira vereceğim. sizce uygunmudur? pc de solidworks için çizim yapmam gerekiyor ihtiyacımı görür mü? başka bir tavsiyeniz varmı? pc yi yaptırmak yerine tanıdığımdan aynı özellikteki bilgisayarı 5000-5500 civarı fiyata alma ihtimalim de var








  • 4000tl ye ne ücretiymiş? işlemcin bga dediğimiz lehimli modellerden gorunuyor. değişmesi zor ama imkansiz degil. dedikleri ücrete millet anakartla birlikte veriyor... sacmalamasın hangi servis ise. abak.tarik ti sanirim ben guvenemedim mesafe ve konuşmalarından dolayı kendisine ama istanbuldaysaniz direk elden götürün bi baktırın. belki gelen müşteriye ayrı davranıyordur. aliexpresste işlemci 1500tl demişler. kargosu vs 2000 tutsun. ebayde 193$.. afaki rakamlar türkiyede illa ki. mantık yok ne yakalarsak. Bu yüzden orta kesim yok. fakir ve zengin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Din Djarin

    4000tl ye ne ücretiymiş? işlemcin bga dediğimiz lehimli modellerden gorunuyor. değişmesi zor ama imkansiz degil. dedikleri ücrete millet anakartla birlikte veriyor... sacmalamasın hangi servis ise. abak.tarik ti sanirim ben guvenemedim mesafe ve konuşmalarından dolayı kendisine ama istanbuldaysaniz direk elden götürün bi baktırın. belki gelen müşteriye ayrı davranıyordur. aliexpresste işlemci 1500tl demişler. kargosu vs 2000 tutsun. ebayde 193$.. afaki rakamlar türkiyede illa ki. mantık yok ne yakalarsak. Bu yüzden orta kesim yok. fakir ve zengin.

    İstanbulda okuyorum aslinda covidden dolayi memleketimdeyimdeyim yoksa cok yere gosterirdim ama fayda etmez sanirsam. Memleketimde bir bilgisayarciya gosterdim ayni seyleri soyledi, istanbulda tka bilisim aynisini dedi,mersinden biriyle gorustum o da cok yardimseverdir tanirim kendisini o da duzen tutmuyor dedi. İslemciyi degistirmek icin 220 dereceye isitiyorlarmis o zaman yapisi bozuluyormus. 5000 liraya lenovo ideapad 330 aldim intel i7-8700 gtx1050 16 ram 128 ssd 1500 e benim pcyi verdim ustune de 3500 verdim bunu aldim tertemiz. 5000 lira fiyat nasil sence?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.