Şimdi Ara

işlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir sorum olacaktı: bir notebook modelinin işlemcisi farklı olabilirmi, yani bir markanın bütün dünyada bilinen modelinde celeron işlemci var satıcı diyorki fiyat farkını verirsenaynı modelin centrino işlemcisini vereyim diyor, böyle bir şey mümkünmü eğer oluyorsa bunun sistemin perormansına uzun vadeded etkisi olurmu tşkler



  • Evet olabilir. üreticiler notebook serilerini hazırlarken içine koydukları anakarta uygun işlemcilerin listesini de seçenek dahilinde bırakabiliyorlar.

    hangi marka modele baktın bilmiyorum ama bu konuda en iyi bilgiyi üreticinin kendi sitesine girerek baktığın modelin teknik özelliklerini inceleyebilirsin.

    Benim hemen gördüğüm FS easy guide PDF sinden 2. örnek FS Amilo x640 AMD Athlon XP-M 3000+ ve üstü AMD Athlon 64 2800+ ve üstü veya AMD Mobile Sempron 2800+ ve üstü destekleyebiliyor.

    x405 veya x425 ise Intel Pentium M FSB 400 veya Celeron FSB 400 desteliyor.

    Son örnek senin gördüğün ile aynı celeron işlemcisi yerine fiyat farkıya diğer işlemciyi takabilirler.

    NOT: Bu arada centrino diye bir işlemci yok o genel yapının ismidir. Senin bahsettiğin Dothan işlemci olması gerek.
  • öncelikle cevabp için çok teşekkür firmanın sitesine girdimde (zaten bilgisayrda doğrudan ulaşım software i yüklü sen girmesende o senin makineyi tanıyıp bulabiliyor...) neyse sitede bu modelin tanıtımında intel celeron 1.40 Ghz/400MHz olarak geçiyor orijinal donanım ancak benim aldığım bilgisayarın özelliklerinde İntel Pentium M Processor 1500 Mhz olarak geçiyor. benim kafama takılan acaba ana kartla uyumsuzluk yaşanırmı idi 2 hafta oldu alalı henüz bir sorun yaşamadım. bakalım umarım böyle gider teşekkürler iyi geceler
  • Bence kafan rahat olsun. Uyumsuzluk gibi bir olay olmaz.

    Everest veya diğer sistem bilgi programlarıyala bakarsan çipsetinin 855 veya 915 olduğunu görürüsün ki bu ikiside hem celeron hem dothan işlemciler için gerekli desteğe sahipler.

    Eğer sitesindne tech. specification veya easy guide türü PDF ler varsa onları indirdiğinde desteklediği işlemciler ile ilgili bir bölüm bulabilirsin.

    iyi geceler.
  • uyumsuzluk falan olmaz merak etme bunu bütün firmalar yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.