Şimdi Ara

Islak puro(backwoods) nasıl saklanır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 paket alıcam satmak ümidiyle. Bekletirken nasıl saklamalıyım ? Almak isteyen varsa honeyberry ve honey getirtecem inşallah
  • Kargo çok tutmazsa alırım.
  • Paketi açmadığınız ve çok sıcak yerde tutmadığınız sürece isterdiğiniz her yerde saklayabilirsiniz. Paket açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmesinde fayda var ne kadar uğraşırsanız uğraşın kurumaya başlıyor hava ile temasından sonra. Birde bu şekilde aşılanmış/aromatik ürünlerle zaman kaybetmeyin bence. Premium bir puronun tadının ve keyfinin yanına dahi yaklaşamaz bu yapış yapış tatlı ürünler ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bbasaran

    Paketi açmadığınız ve çok sıcak yerde tutmadığınız sürece isterdiğiniz her yerde saklayabilirsiniz. Paket açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmesinde fayda var ne kadar uğraşırsanız uğraşın kurumaya başlıyor hava ile temasından sonra. Birde bu şekilde aşılanmış/aromatik ürünlerle zaman kaybetmeyin bence. Premium bir puronun tadının ve keyfinin yanına dahi yaklaşamaz bu yapış yapış tatlı ürünler ;)

    Sigara kullanıyorum zaten, bu ıslak puroyu arada keyif için içiyorum. Tadı ve ortama bıraktığı koku hoşuma gidiyor.
  • Puro tüketicilerinin çok büyük çoğunluğu hayatında hiç sigara içmemiş insanlar, en azından purosever forumunda durum bu şekilde. Haddim olmayan önerim sizin vurguladığınız ve benzer sebeplerden ıslak puro ile başlamış ve premium puro'ya uzanmış bir yolculuğun yolcusu olmamdan kaynaklı. Keyif sizin keyfiniz; siz nasıl uygun görürseniz.
  • Hocam gel şöyle bir tenhaya pm den bir konuşak senle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bbasaran

    Puro tüketicilerinin çok büyük çoğunluğu hayatında hiç sigara içmemiş insanlar, en azından purosever forumunda durum bu şekilde. Haddim olmayan önerim sizin vurguladığınız ve benzer sebeplerden ıslak puro ile başlamış ve premium puro'ya uzanmış bir yolculuğun yolcusu olmamdan kaynaklı. Keyif sizin keyfiniz; siz nasıl uygun görürseniz.

    Önereceğiniz bir marka var mıdır premium için ?
  • Bir öneride bulunmak benim haddimde değil; zaten 500'ün üzerinde üretici var. Bence acele etmeden konu hakkında biraz daha genel ve kabaca bilgi edinmekle başlayabilirsiniz. Puro seçmek ve belirlemek de ayrı bir konu...

    purosever'den bir alıntı ekliyorum, umarım faydası olur;
    quote:


    Halka Capina Gore Tercihler
    Daha yuksek halka cap degerine sahip purolar genellikle daha dolgun govdeye sahip purolardir. Yanma sureleri daha dusuk halka cap degerine sahip purolara gore daha yavastir ve daha yavas isinir. Her zaman olmasa da kalin purolarin kalitesi genellikle daha yuksek olma egilimindedir. Halka capi dusuk olan purolarda ligero yaprak daha az kullanilir. Bu da aroma anlaminda bir kayip demektir. Halka cap degeri yuksek purolarda ligero yaprak daha boldur. Bu nedenle puro eksperleri ve tecrubeli iciciler genellikle halka cap degeri yuksek purolari tercih ederler.

    Boyuta Gore Tercihler
    Tecrubesiz icicilerin genellikle daha kucuk boyutlu purolarla baslamasinda yarar vardir. Sonrasinda ise zaman icerisinde bir ust boyuta ama hafif govdeli purolara gecilebilir. Bundan sonra da yavas yavas daha dolgun govdeli purolara dogru bir gecis dogru olacaktir. Baslangic asamasindan sonra ileri duzeye gecis surecine Corona vitolalar ile baslanabilir.

    Zamana Gore Tercihler
    Sabahlari ve hafif ogle yemeklerinin ardindan hafif govdeye sahip purolar tercih edilmelidir. Bununla birlikte deneyimli iciciler genellikle saglam bir ogle yemeginin ardindan dolgun govdeli bir robustoyu tercih ederler. Hem aromatik anlamda tatmin edicidir hem de icim sureci olarak ortalama bir sureye sahiptir. Iyi bir aksam yemeginden sonra ise hafif govdeli purolar aromatik anlamda tatmin etmeyecegi icin, deneyimli iciciler, dolgun govdeye sahip belicoso ya da double corona vitolalari tercih ederler. Bu tip purolarin yemekten once icilmemesi gerekir. Carpabilir :D

    Uretildigi Ulkeye Gore Tercihler
    Tutunun sahip oldugu aromanin temelinde yetistigi topraklar ve iklim yatar. Kuba' Nikaragua ve Meksika orijinli purolar daha dolgun govdeli ve genellikle daha koyu bir renge sahip purolardir. Bu ucunun icerisinde en hafif olani genellikle Nikaragua purolaridir. Dominik Cumhuriyeti orijinli purolarin buyuk bir bolumu de Kuba tohumundan yetisen tutunlerden yapilmaktadir. Bu nedenle Dominik purolari, karmasik aromaya sahip ve dolgun govdeli purolar olarak bilinirler. Ekvator purolari daha hafiftir ama yuksek kalitelidir. Sumatra ve Connecticut'da yetisen tohumlarin karisitirilmasi ile yetistirilen tutunden yapilirlar. ABD kokenli Connecticut ise orta dolgunlukta govdeye sahiptir. Gorece acik renklidir. Acik kahve tonlarindadir. Kamerun tutunun kendisi genelllikle aromatik anlamda notraldir ama yuksek aromali ic yapraklarla birlestirilince mukemmel sonuclar verir.

    Yaprak Rengine Gore Tercihler
    Yaprak rengi puronun aromasi ile ilgili cok sey soyler. Yaprak rengi koyulastikca puronun govdesi dolgunlasir ve hafif tatlimsi bir aroma kazanir. Unutulmamasi gereken ise son sozu ic yapragin renginin soyledigidir. Yine de dis yaprak rengi de size yukaridaki gibi bir takim ipuclari verecektir. Aromayi ve yapragin kalitesini etkileyen unsurlar vardir. Yapragin tutun bitkisinin hangi kismindan alindigi (ust-orta-alt - aromayi cok etkiler !!!), ne zaman hasat edildigi, nasil fermente edildigi ve kurutuldugu gibi konular kaliteyi dogrudan etkiler. Yaprak bitkinin uzerinde ne kadar uzun sure kalirsa ve ne kadar cok gunes isigina maruz kalirsa o kadar koyu bir renge burunur. En acik renk Double Claro olarak isimlendirilirken, en koyu renk Oscuro olarak isimlendirilir.

    Son olarak gozunuze carpan puro asagidaki ozelliklere sahipse bu purodan uzak durun:

    1. Dis yaprakta acilmalar ve catlaklar varsa,
    2. Beyaz ya da mavi renkte kufler varsa,
    3. Elinizle dokundugunuzda cok fazla sert ya da cok fazla yumusaksa,
    4. Uzerinde ufak delikler ya da kesik seklinde izler varsa,

    bu tip purolardan uzuk durun.

    Yukaridaki konular sadece aroma ve govdeye iliskin bir takim ipuclari vermeyi amacliyor. Baska kriterler de ekleyebilirsiniz. Ornegin ayirdiginiz butce gibi. Ama hepsinden onemlisi denemek ve ne tip aromalardan ve ne tip govdeye sahip purolardan hoslandiginizi belirlemek. Yazdiklarim sadece nereden baslamak gerekir sorusuna belki cok az katki verebilir. Bunun disinda tekrar ediyorum olay tamamen kisisel..

    KAYNAK
  • Güneş görmeyen, nemden uzak, kapalı bir çekmece iş görecektir. Paket açılmadığı takdirde tabi.
  • Havayla temasini kesmek icin pakedin agzini tam bantla ve buz dolabina koy. Haziran ayinda actigim paketten dun bi tane ictim ve gayet iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnRe

    Kargo çok tutmazsa alırım.

    kargo ile gonderilemez diye biliyorum sigara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • walla bendede baya war 3-4 karton . salonda dolabın ustunde torbanın ıcınde saklıorum . serın yer guzel . zamanında bır arkadasıma aldırmıstım duty freeden . azar azar ıcıorum wıskıyle guzel oluo mıss . hele ıcerken odanın kapısını kapatıom cok ıyı yaw
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.