Şimdi Ara

Isınmayan ters bağlanmış banyo peteklerine çözüm önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mevcut iki banyoda ki petekler neredeyse hiç ısınmıyordu. Forumda yazan bilgili arkadaşların geçmiş konularda vermiş oldukları bilgiler ve yazmış oldukları tavsiyeler üzerine ilk önce kombinin tesisata yeterli gelmediğini düşündük (ama teoride yeterliydi bu hesaplara göre seçim yapıldı). Tesisatın tek koldan çok uzun yapıldığını düşündük. Sonra sırasıyla reglaj ayarı, kombi kazan sıcaklığını arttırma, kombi pompa gücünü maksimuma alma gibi çeşitli denemelerin hepsi başarısız oldu. Ters bağlantıyı okumuş ama duvarı kırmadan tespit edilemez mantığı düşüncesi hasıl olunca ufak ve basit bir detayı kaçırmışız. :) Neyse sonuçta banyo peteklerinin ilk ısınan vanasının alt vanalar olduğunu keşfedince iki tesisatçıyı çağırıp fiyat ve öneri teklifi aldık. Ancak kırma dökme işlemlerine hiç yanaşmadığımız için ve ektsra başka işlemlerle çok tuzluya geleceğinden kendim yapmaya karar verdim. Fotoğraflarda da görüldüğü üzere peteğe kulağını tabiri caiz ise ters gösterdim. Kombiyi çalıştırdım ve Bingo. Daha önce hiç ısınmayan iki petek de diğerleri gibi on numara ısınmaya başladı.


    Pprc borudan önce aynı işlemi pex boru ile denedim lakin hiç sağlam ve güvenilir durmadı. Sonra kaynak makinesi aldım. İlk denememde sağ alttan aldığım çıkışı peteğin üstünden geçecek şekilde yaptım ama verim alamadım. İkinci denemede boruyu peteğin altından dolandırdığım zaman sorunsuz ısındı.

    Eğer birinden kaynak makinesi bulabilirseniz son derece ucuza halloluyor. Hatasız tek seferde yapılacak işlem için 100 cm boru (25mm), 3 adet dirsek (25mm), bir adet ¾ dış dişli dirsek (25mm) ve bir adet ½ rakorlu nipel (25mm) bir petek için yeterli (60*40). Malzemelerin hepsini koçtaş’tan aldım.

    Lafın kısası peteklerinde ters bağlantı sorunu yaşayan arkadaşlar için örnek olması amacıyla yazılmıştır.
    Isınmayan ters bağlanmış banyo peteklerine çözüm önerisiIsınmayan ters bağlanmış banyo peteklerine çözüm önerisi

    resimleri yükleyemedim. link veriyorum https://i.hizliresim.com/W7651Q.jpghttps://i.hizliresim.com/z02X54.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni.üye -- 15 Ocak 2018; 19:7:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.