Şimdi Ara

Isınma Problemi Yok Ama Laptop Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopım son zamanlarda çok ısınıyordu ama ısınmadan dolayı kolay kolay kapanmıyordu.Bugün bir teknik servise gidip fanlarını temizlettirdim.Ama bir sorun oluştu her hangi bir oyuna girdiyimde laptop daha ısınmadan kendi kendine kapanmaya başladı.Birkaç gözlemden sonra fark ettimki fan ne daha fazla sogutmak için hızı arttırsa laptop direk kapanıyor. Ben sıcaklık kontrolü için everest programını kurdum ve degerleri inceledim laptopın soguk olmasına ve hiçbir program açık olmamasına ragmen degerler beni şaşırttı lütfen incelermisiniz bu neden dolayı kaynaklanıyor.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

     Isınma Problemi Yok Ama Laptop Kapanıyor


    Uploaded with ImageShack.us


    http://imageshack.us/photo/my-images/607/scaklk.jpg/

     Isınma Problemi Yok Ama Laptop Kapanıyor







  • işlemci sıcaklıkları normal ama ekran kartı için aynısını diyemeyeceğim 64 derecemi normal kullanımda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    işlemci sıcaklıkları normal ama ekran kartı için aynısını diyemeyeceğim 64 derecemi normal kullanımda

    Evet daha laptop açılır açılmaz sıcaklıgı bu şekilde hiç bir oyun yada internet sayfası açık değil nedenini çözemedim bir türlü
  • laptop ı açıyorum hiç birşey yapmadan oyuna giriyorum.Oyuna girdikten 1 dk sonra sıcaklık bu şekilde



     Isınma Problemi Yok Ama Laptop Kapanıyor
  • everestten başka program yokmu farklı program deneyin hw monitörle olçün birde kapanma varsa kartın soğutma sistemine temizlik taparken zaara vermiş olabilirler çünkü çip soğumuyor ve dediğine göre muhtemelen kısa sürede sıcaklık açıkken bile tavan yapıyor 108 derece ne demek leptop kapanmasa ekran kartının ısı sensörü arızalı derim ama kapanıyor 108 derece normalde görmemesi gerekir kapatır kendini ama bilgisaayr bile yüksek ısıya alışmış gözüküyor.bence tekrar gönde uğraşma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    everestten başka program yokmu farklı program deneyin hw monitörle olçün birde kapanma varsa kartın soğutma sistemine temizlik taparken zaara vermiş olabilirler çünkü çip soğumuyor ve dediğine göre muhtemelen kısa sürede sıcaklık açıkken bile tavan yapıyor 108 derece ne demek leptop kapanmasa ekran kartının ısı sensörü arızalı derim ama kapanıyor 108 derece normalde görmemesi gerekir kapatır kendini ama bilgisaayr bile yüksek ısıya alışmış gözüküyor.bence tekrar gönde uğraşma.

    Onuda kurdum şimdi sonuç aynı galiba :(. Delirecem ya format bile atamıyorum fan dönmeye başlayıp hızlandıgı an kapanıyor laptop.

     Isınma Problemi Yok Ama Laptop Kapanıyor


     Isınma Problemi Yok Ama Laptop Kapanıyor




  • servise verin ekran kartı elinizde kalamadan ekran kartını fanını temizleyip birde çipine termal macun sürdülermi acaba.
  • off ya servise tekrar gittim laptopı önümde tekrar açtı adam macunda sürdü ilgiliyerlere ıslak süngerimsi bişeyde yapıştırdı ne olacak anlamadım sorular devam ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.