Şimdi Ara

Işığı açınca bilgisayardaki film duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski bilgisayarımda, mutfakla bitişik odamda film izlerken (Media Player Classic) mutfakta ışık açıldığı zaman bilgisayarda film duruyordu (pause durumuna geçiyor). Işık söndürüldüğünde birşey olmuyor ama tekrar yakıldığında da film kaldığı yerden devam ediyordu, sanki ışık açma space tuşu gibi işlem görüyordu yani. Diğer programlarda da space tuşu işlevi görüp görmediğini denemedim ama olsa mutlaka kendini farkettirirdi, oyun falan oynarken mesela. Mutfakta şu an 20 watt enerji tasarruflu ampul takılı, o zaman ne takılıydı hatırlamıyorum ama yuvarlak florasanlardan da olabilir.

    İlk başta denk gelmiştir dedim ama annem mutfağa girip çıktıkça film sürekli kesildi ve bir de kendim denedim, kulağa ne kadar saçma gelse de gerçek olduğunu gördüm (şahitlerim var ). Bilgisayar değiştikten sonra bu olay kesildi.

    Bu saçma sapan olayın mantıklı bir açıklaması var mı onu merak ediyorum. Tam olarak nereye soracağımı da bilemedim ama sanırım elektronikçilerin ziyaret ettiği bir yer olsa daha iyi olur diye düşündüm.

    Not: Benim tek aklıma gelen elektrik dalgalanmasından power supllynin etkilenmesi ama 20 watt da etkilemez. hadi etkiledi diyelim, o zaman da voltaj düşmelerinde olduğu gibi bilgisayarın yeniden başlaması gerekir.







  • Hmm ilginç. Bi ara bir arkadaşın uzaktan kumandası çalışmıyordu floresandan.
  • Elektriksel parazit bilgisayarı etkiliyormuş demekki.
    yeni bilgisayarın filtreleri daha iyi.
  • Kızılötesi ışınlar uzaktan kumandada kullanılan ışınlardır büyük ihtimal senin o frekansa denk bir ışın yayıyordu ampulun... Benim eski video da da üzerine güneş ışığı düştüğü zaman kumanda çalışmazdı ...
  • uzaktan kumanda yok bende. ama bilgisayar kasası her daim açık çalışırdı. orada bir etkileşim söz konusu olabilir o zaman florasanların böyle bi etkisi varsa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.