Şimdi Ara

ISI YALITIMI HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an 90 m2 bir ev yaptırıyoruz. En üst kat. Üstte çatı olacak. Dıştan mantolama şansımız yok. Ayrıca duvarlar BİMS tuğla ile örülü ve müteahit çift tuğla arası strafora yanasmadı. Size sorum bina yapım aşamasında oldugu için neler yapabilririm. Tavana tabana dış duvarlara neler yapsam ısı izolasyonunu saglamıs olurum.

    Benim fikrim tavan ve tabana kalın strafor döşedikten sonra üzerine hazır ısı yalıtım sıvası ile şap atmak. Bİr de duvaları da kaba sıvadan sonra hazır ısı yalıtım sıvası ile sıvamak. Belki üzerine capatec ve ya insuldad denen boya ile de boyaya bilirim. Sizce bu yapacaklarım doğru mu yanlış mı. Bu arada ısı yalıtım sıvası olarak izotermo ve thermocoat arasında kaldım. Blen varsa yardımlarınız bekliyorum. Çok dua ederim :)



  • çatı arasına cam yünü kullanabilrisiniz strafordan çok pahalı değil. tabana zaten alt daireye geldiğinden birinci öncelikli değil. duvarlada ise yalıtım sıvalarının yalıtım değerleri iyi olmasına rağmen asla bir strafor değildir.

    bölgelere binanın yapısına göre değişmekle birlikte 4-8 cm arası mantolama yapılması gerekir bunun karşılığı EN İYİ YALIM SIVASI İÇİN 8-16cm arası yalıtım sıvadır bununda uygulaması zordur. en iyi derken kuru birim hacim ağırlı 300kg/m3 yoğunluğun altındaki sıvalar için bu değerdir.
    ne yazıkki bir çok firmanın yoğunlu 500kg/m3 civarıdır.
    birde bu kadar kalın uygulanırsa maliyet uçar gider. 1cm için malzeme 5-6tl dir. tabiki uygulayacağınız her malzemeninde yalıtıma katkısıda olacaktır.

    cam seçimini mutlAKA ÇİFT CAM VE ISI CAM KONFOR GİBİ ORJİNAL MARKALARDAN ALIRSANIZ ARTISI DAHA FZLA OLUR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 27 Kasım 2012; 8:31:52 >
  • maalesef mütahitler ısı yalıtımı ve su yalıtımı hiç ama hiç umurlarında değil, betonarmede çalamıyolar ancak ince işçilik ve yalıtım konusunda en ucuzu hangisiyse onu kullanıyolar. Enazından yalovada öyle. Doğrudüzgün sağlıklı bina yapan yok, son zamanlarda burada türeyen bi mütahit kesimi var hepsi aynı yap sat kaç. o nedenle sizde yeni ev yaptırıyosunuz mutlaka ama mutlaka yapım aşamalarının başında durun varsa tanıdığınız bir mimara ısı ve su yalıtımlı sağlıklı evler konusunda danışın, özellikle kulaktan dolma laflara inanmayın heleki mütahite hiç inanmayın çoğu hırsız ve yalancıdır (düzgün mütahitlere hiç sözüm yok onları takdir ederim özellikle karadenizli mütahitler işinin ehlidir)
  • evine THERMOCOAT uygulaması yaptıran yoh mu
  • 1-2 gün önce bir arkadaşımıza yaptığım öneriyi size de aşağıda yazıyorum. Aman ev tamamlanmadan borç-harç 3-5 fazla verin yaptırın aksi halde ilerde isteseniz de yaptıramayacaklarınız var. Kolay gelsin.
    ""Yalıtım durumunuz kötü.
    a) Temel üzerine yapılanlar ısı yalıtımı sayılmaz. Tabandan inanılmaz ısı kaybınız var. Oturduğunuz bina olacağı için tabanda thermocoat manto şap malzemesi benzeri bir karışım konulmalı, hatta tabana 5-6 cm karbonlu EPS kullanmalıydınız.
    http://thermocoat.com.tr/urun/9/thermocoat-sap.aspx
    EPS karbonlu olduğu zaman 5 cm yerine 6 cm EPS kalınlığı kadar yalıtım sağlar. Bu kalınlık Ankara'da bile yeterlidir. Zemin tekrar açılamayacağı için yapacak fazla şey yok.
    http://www.klimatherm.info/Urunler/Yal%C4%B1t%C4%B1m-Levhalar%C4%B1/Lampdapor-(1).aspx
    Dış cephe için de aynı malzeme kullanılmalıdır. Yazı düşündüğünüz dış yalıtımda yukardaki linkte olanları yada TSEK belgesine sahip emsal markaları kullanın. 5-6 cm kalınlığında karbonlu EPS kullanmalısınız, foamboard değil. Foamboard ların düz olanlarının yalıtım özelliği yoktur.
    b) Pencereler iyi görünmekle beraber, geniş oldukları için ister istemez ısı kaybını arttırır.
    c-d) Eviniz her yönüyle yalıtım fukarası ne yazık ki! Çatıdaki ısı kaybı da inanılmaz. Dış yalıtım sırasında çatıya da önlem alınmalıdır. Ciddi yalıtım firmalarından uygun fiyatlar almaya bakmalısınız. Yada mevcut durumda çok yakarak ısınmaya çalışacaksınız. Yalıtım ciddi iş olduğundan ve ne malzeme kullanıldığını bilmediğimizden yorum yapmak imkansız.
    Oda termostatı tek başına yalıtımın yapacağı işi yapamaz. Rasyonel kullanımla % 10 a yaklaşan tasarruf sağlanabilir. Ancak yalıtımın çok yetersiz, ısı kaybının fazla olduğu durumlarda kombi sürekli yanmayacağı için beklenenden daha az tasarruf olabilir.
    Ayrıca petek arkası İzopan.
    http://www.koctas.com.tr/izolasyon-malzemeleri/izocam-izopan-radyator-arkaligi/1819-3605/
    Şimdilik çatıya cam yünü takviyesi yapılabilecek durumdaysa yaptırın. Ucuzdur. Bir ustaya danışın yada siz yapın. Koçtaş'ta var.
    http://www.koctas.com.tr/izolasyon-malzemeleri/cati-siltesi-tip-400/6176/
    Yukardaki öneriler fazla pahalı olmayan ömürlük yöntemlerdir.
    En mantıklısı dış cephe yalıtımı. Yazın düşünürseniz aşağıdaki linkte olana benzer 5-6 cm karbonlu EPS kullanmalısınız. Karbonlu olduğu zaman 5 cm yerine 6 cm EPS kalınlığı kadar yalıtım sağlar. Bu kalınlık Ankara'da bile yeterlidir.
    http://www.klimatherm.info/Urunler/Yal%C4%B1t%C4%B1m-Levhalar%C4%B1/Lampdapor-(1).aspx
    Biz içten yalıtım yapar, tasarruf sağlarız diyenlere itibar etmeyin. Kullanılan malzemelerle pahalıya patlar. 1-2 cm malzemeyle içten yapılan yalıtımın hiç anlamı yoktur, kandırmacadır.""




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.