Şimdi Ara

İşemci 100 derece normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar laptobum oyundayken 100 derece gördü bugün,texas chainsaw oynuyordum,işlemci i5 -12500H 3.10 ,laptop acer nitro 5 ,laptobun kendi programı nitro sense programından bakıyorum ısılara,oyunda kasma takılma vs olmuyor ama ısı 100 lere çıkıyor,resimde görüldüğü gibi oyundayken 99 dereceye cıkmış,bu değerler normal mi hiç anlamıyorum ,bi de dandikte olsa laptobun altında bi sogutucuda kullanıyorum,laptop tamir vsde görmedi yeni aldım

    İşemci 100 derece normal mi ?







  • turbo boostu denen zımbırtıyı kapatınca oyunda 66-70 lere düştü şuan,acaba kapalı şekilde kullanmak sıkıntı cıkarır mı?

  • Fanı aç 10 15 C düşürür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TavukMemesi -- 28 Ağustos 2023; 5:42:9 >
  • 100 derece intel işlemciler normal değil. Zaten 100 dereceye yaklaşınca bu işlemciler hızlarını düşürür ve yanmaktan korur kendini. O değer ya yanlış yada ekran kartının işlemci ısısı.


    Neyse her iki türlü de o 100 derece doğru ise bir süre sonra kavrulmuş bir anakartın olur ve zaman içinde çatır çatır dökülür. Çözüm bulman şart.

  • Tremere117 kullanıcısına yanıt

    Eğer sıcaklık 66-70'lerde takılıyorsa kesinlikle turbo boostu kapalı tutun. Turbo boostun tek amacı biraz daha performans sağlamak. 5-10 fps için işlemcinize ele almaya gerek yok, kapalı kalsın. İşemci 100 derece normal mi ? 

  • Tremere117 kullanıcısına yanıt

    Turbo boost aktif iken baya fazla ısınmış işlemci. 70 ler gayet iyi laptop için, o açıkken 100 derecelere geliyorsa kapalı tutmak daha akıllıca.


    Oyun oynamanıza kapalı olması biraz fps ye az da olsa etki eder bazı oyunlarda da çokta etki etmez. Ama o kadar ısınıyorsa açık tutmak işlemci ve anakarta zamanla mutlaka zarar verir.


    100 derece masaüstü pc içinde laptop içinde fazla. Laptopta 80 - 85 arası bile yine kabul edilebilir. Laptopun altına çift 14 cm li laptop soğutucu lar oluyor ya asıl yükseltmeye yarıyor cihazı. Mümkünse ondan kullanın. Biraz daha rahatlar, tabi öyle sıcaklıklar masa üstü pc gibi 15 - 20 derece düşmez o şekilde de.


    Ama taban yere sıfır kullanılıyorsa yine o haline göre biraz daha iyi olur.

  • fanları ve ufak radyatörleri temizle. fanların yüksek hızarda da çalıştığından emin ol. macunları yenile. Laptopu arka ucundan 2-3 cm yükselt.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 30 Ağustos 2023; 15:45:9 >
  • olm çok bilmişler hemende fan man diyo temizlik diyo, la sorun turbo boost zaten benim pc de turboyu açınca 80 derceye çıkan işlemcim kapatında 55 de çalışıyor, kapalı tutun hocam kapalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.