Şimdi Ara

İş Sağlığı ve Güvenliği Forum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İş sağlığı ve Güvenliği günümüzde birçok firma tarafından çok fazla önemsenmeyip İşçi sağlığı riske atılmaktadır. İş yerlerinde az sayıda alınan güvenlik önlemleri ve eğitimsiz kişilerin çalıştırılması ile iş güvenliği konusunda tehlike oluşturmaktadır.

    İş sağlığı ve Güvenliği mevzuatının düzeltilmesi ile son yıllarda Türkiye’de çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır. Bu düzenlemelere göre bir iş yerinde yapılması gereken belirli analizler bulunmaktadır. Bu analizler: Risk analizi, Acil Durum Eylem Planı’dır. Ülkemizde zor şartlar altında çalışan birçok işçi olduğu ve bu şartların iyileştirilmesi için düzenlenen bu analizler işçi ve işverene birçok fayda sağlamaktadır. Risk Analizi; bir işletmenin içinde bulunduğu fiziki durumları ve koşulları sunan bir rapordur. Bu rapora göre işletmede bulunan alet, teçhizat ve makineler değerlendirilerek: “İşçi için bir risk oluşturuyor mu?” konusu ele alınır ve puanlama yapılarak işletmenin riski değerlendirilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanının iş yerlerini ziyaretleri ile riskler azaltılmaya çalışarak sürekli değerlendirilir.

    Acil Durum Eylem Planında ise iş yerinde oluşabilecek acil durumlara karşı kimlere yetki ve görevlendirme verileceği, acil durumda neler yapılacağı, nerelerde toplanılacağı ve acil durumlarda uygulanacak olan tüm kriterler bu raporda bulunur. Ayrıca acil durumlarda kişilerin nereleri arayacağı da bu dokümanda bulunmaktadır.

    Sonuç olarak İş Güvenliğinizi ve İş yerinizi riske atmadan, Devletin de sizden isteyeceği tüm dokümanları hazırlayarak acil durumlara karşı tedbirli olmak gerekmektedir. İş sağlığınızı ve güvenliğinizi tehlikeye atmayın. Bunun için detayllı inceleyeceğiniz ve bilgi sahibi olacağınız İSG Forum sitesine herkesi bekleriz.


    Sitenin illaki eksikleri vardır inceleyip benimle bu konuda bilgi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim enazından eksiklerimizi görürüz. 4 kişilik bir ekip ile yürütüyoruz.

    Link: http://isgbimer.com














  • OSGB VE İSG | ESRA FIRAT


    "İş Sağlığı ve Güvenliğinde İlham Veren Liderler" söyleşilerinde konuğumuz A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve uzun yıllar bir OSGB'nin Ege bölge yöneticisi olarak çalışmış Esra FIRAT oldu. Kendisi ile OSGB'lerin sektördeki yerini, sorunları ve OSGB'ler özelinde "İş Sağlığı ve Güvenliği" ni konuştuk, sorunlar ve çözümleri masaya yatırdık.


    Bu yayınlar ,mesleki anlamda motivasyonumuzu yükseltmek ,iyi örnekleri çoğaltmak, sorunlarımızı görünür kılmak için gerçekleşiyor.


    Desteklerinizi esirgemeyiniz.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.