Şimdi Ara

İş için cv’ye tam hakim olmadığın yetkinlikleri yazmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben önlisans mezunuyum (bilgisayar programcılığı) Yakın bir zamanda iyi bir teknoloji mağazasında iş görüşmem olacak iş yazılımla alakalı değil teknik destek fakat burası klasik teknoloji marketlerden değil dolayısıyla bir çekincem var, cv’ye yazdığım programlama dillerini şu an kullanmayı bile hatırlamıyorum ve okul sürecinde de kod yazmayı sevmediğim için kendimi daha çok donanım,son kullanıcı desteği vb. alanlarda geliştirdim. Html, C#, sql, php, swift gibi bir çok dil ve program üzerinde çoğu zaman copy paste olsa da çalışmışlığım oldu okulda dolayısıyla cv’de beceriler kısmına eklemek istedim fakat İnsan kaynakları yazdığım yetkinlikleri sorduğunda bu dillere artık hakim değilim dediğim zaman negatif bir imaj çizer miyim sizce ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bildiklerini yaz bir tek.

    Bilmediklerini yaz yaz bitiremezsin.

  • Ve. neler bilmediğin le kimse ilgilenmez.

  • java, c#, c++, go, swift biliyorum yazani kimse umursamaz. hele yuzde veren denyolari gorunce kahkaha atiyorum.


    calistigin projeleri yazman lazim. orada java bilip bilmedigin, kullanip kullanmadigin ortaya cikiyor. cv diger cv'lerden siyrilip seni cagirdiklarinda zaten bu projelerin uzerinden gecip, seni ufak mulakata soktuklarinda ne kadar dogru soyluyorsun ortaya cikiyor.


    ki zaten basvurdugun iste bunlarin hic bir onemi yok. seni degerlendirecek kisi bunlarin ne oldugunu bile bilmeyecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 17 Ocak 2021; 17:59:9 >
  • Kim doğru yazmış ki sen eğri yazasın. Zaten o CV lerin %90 ı yalan dolan. Bunu herkes biliyor  

  • Hatirlamadigin seyi koyma CV'ne. Evet, sana soruldugu zaman yazdim ama bilmiyorum demek ile, yalan soyluyorum demek arasinda fark yok. Insan kaynaklari mulakatindan gececeksen de, teknik mulakatta ortaya cikacaktir bilmedigin. Bu yuzden uzerinde konusabilecegin, biraz olsun tecruben olan dilleri veya teknolojileri CV'ne koy. Tavsiyem teknolojiler veya diller uzerindeki benzerlikler uzerinden git derim. Bir dili biliyor olman benzer diger bir dili cok zorlanmadan ogrenebilecegini gosterir. Bilmedigin konular icin bunu karsi tarafa kabul ettirmeye bak.

  • Bana göre yapılan en büyük hata. Sorulan sorulara cevap verememek arkasından IK'nın ya da teknik mülakatı yapan kişinin yüzünde oluşan ifade çok kötü oluyor. En azından ben teknik görüşmelerde not alıyorum. Yazdığı yazdığın dillerden ziyade seni hangi pzisyon için değerlendireceklerse onla ilgili soru gelecek. Örnek veriyorum iOS pozisyonuna başvurduysan swift ağırlıklı olacak. İyi bir yerle görüşüyprsan teknik mülakat arkasından teknik case gönderecekler. BUrda da sıkıntı yaşaman olası.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.