Şimdi Ara

İş bilgisayarı 6500 TL Bütçe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 3d programlar için (3ds max-vray) bir kasa toplayacağım. Bütçem 6500 TL. Araştırdığım kadarıyla GTX serisi Quadro ve AMD'den daha mantıklı uyumluluk ve CUDA bakımından. Kafamda oluşturduğum parçaların bir kısmı şöyle:

    asus gtx 780 ti directcu ii
    i7 4930k
    P9X79 PRO Intel X79 Soket 2011 (Daha da üst düzey bir anakarta gerek var mıdır?)
    16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 1,5V Dual Kit Ram
    HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT (HAF 942 ye yükseltmeye değer mi?)
    250GB 840 EVO SATA 3.0
    3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    HYPER 212 EVO Soğutucu

    Tavsiyeleriniz nelerdir?



  • yecnac kullanıcısına yanıt
    daha vaktiniz varsa eylül ayında inteli yeni nesil 2011 socket işlemcileri çıkıcak,onları tercih ederseniz daha iyi olur
  • güncel
  • Ramları cl9 yap, birde sıvı soğutma tadından yenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yecnac kullanıcısına yanıt
    hocam tam yeni serilere geçiş zamanında toplamaktasınız aceleniz yoksa pişman olmamak adına yeni serileri beklemenizi öneririm işlemci ve ekran kartı için.gtx 880 ti ve yeni 2011 soket inteller geliyor beklemekte fayda var,anakart konusunda k lı işlemci alıyorsunuz oc yapılacak mı ona göre bir anakart seçmeniz hayırlı olur,ramler içinse biraz erken olsa da ddr4ler yolda.kasa tercih meselesi ,ssd ve hdd ideal.Ancak soğutucunuz bu bütçeli bir sistem için iyi değil Noctua NH-D14 + 14mm bir fanla beraber hava soğutmanın şahıdır,sıvı istiyorsanız başka tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahdonanımah -- 19 Ağustos 2014; 4:26:48 >
  • yecnac kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı konusunda evet haklısınız quadrodan daha yüksek performanslı olacaktır gtx serisi ekran kartları.

    Açıkçası satın alma konusunda arkadaşlarıma ben de katılıyorum özellikle eylül sonu-ekim başı gibi yeni seriler gelecek o zamana kadar bekleme imkanınız varsa kesinlikle beklemenizi öneririm.
  • Cevaplar için teşekkür ederim, o zaman bir iki ay daha bekleyip ona göre bir sistem toparlamak en mantıklısı gibi duruyor. Peki yeni seriler gelince eskilerin fiyatı bir miktar da olsa düşer mi?
  • hocam CAD çizimlerde herhangi bir gtx ekran kartının quadrodan iyi performans vermesi söz konusu değil. ayriyeten solidworks gibi cad programlarında sadece quadro kartlar ile kullanılabilen görsel özellikler var. sürücü ve servis desteği çok daha üstün ve sadece bu iş üzerine. 3D çizim programlarına optimizasyon mükemmel. o yüzden kesinlikle paranızın yettiği en pahalı quadro ekran kartını almanızı tavsiye ediyorum.
  • şu videoda ( yaklaşık 1 yıllık ) 135 dolarlık bir quadro600 ün gtx670 i nerdeyse 2 ye katladığını görebilirsin.

    http://www.youtube.com/watch?v=kl4yNCgD3iA

    Temel sebep quadro kartın daha güçlü olması değil. çok daha iyi optimize olması ve sürücü desteği. hemen her cad programına özel sürücü çıkarıyorlar. sürücü indirme sayfasına gidersen dassault ve autodesk gibi 100 civarı farklı marka ve program için özel sertifikalı sürücü olduğunu görebilirsin.

    Eğer bu işi profesyonel seviyede yapıyorsan kesinlikle quadro almalısın. quadro kullanmış bir kişi sana asla geforce önermeyecektir. teknik özelliklere takılma yok çekirdek hızıymış yok şuymuş buymuş. çizim programını açtığın an tüm farkı görürsün.

    mesela solidworksteki realview sadece quadro ve firepro kartlarla aktif hale getirilebilen bir özellik ve sana canlı olarak render kalitesinde görüntü veriyor çizim yaparken. bu görüntüyü geforce ekran kartıyla almak için photoviewa girip render almalısın, ve görüş açısını her değiştirdiğinde tekrar render etmeye başlar ancak profesyonel kartlarda bu olmaz.

    http://www.fireprographics.com/ws/cad/solidworks/images/realview_full.jpg

    son olarak şu pdfe de göz atabilrsin herşeyi tek tek açıklıyor.

    https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CC4QFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.nvidia.com%2Fobject%2Fquadro_geforce.html&ei=0tvzU7jyD8fMyAPywIC4BQ&usg=AFQjCNESkCnpBGLD_XkAyUuFJ4Ky6W-D_g&sig2=VPYhf7ba0-Plyvn2nYJXFg&bvm=bv.73231344,d.bGQ&cad=rja

    bunlar ve bunlar gibi birçok sebepten ötürü quadro kartlar 3D CAD çizim için geforcelardan daha iyidir. umarım yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frantic Shadow -- 20 Ağustos 2014; 2:23:22 >




  • is pc si icin gereksiz fazla butce

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frantic Shadow kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim ilginiz için. 3ds max kullanacağım için quadroya ihtiyacım olmadığını söylediler ama ben yine bir araştırayım sizin dediklerinizden sonra.
  • -VITO Carliyone- kullanıcısına yanıt
    solitare oynanmayacak bilgisayarda hocam, bilgisayarı en çok yoran işlemler yapılacak 3d modelleme, render, animasyon.
  • DDR4 ve yeni işlemciler bence çok pahalı gelecek.Bütçe hiç sıkıntı değilse bekle.Ayrıca gtx800 serisi de geliyor.

    DDR4 alamasanız bile mevcut soket 2011 ve ddr3 ramlerin fiyatı düşer diye tahmin ediyorum.Beklemekte fayda var.
  • yecnac kullanıcısına yanıt
    Senin yapcağın iş uygulamaları quadro serisinde daha performanslı kullanırsın saten sizin için üretilen bi seri yoksa quadro larda oyun falan oynanmaz pek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yecnac kullanıcısına yanıt
    önemli değil hocam. Yapacağınız işin boyutuna bağlı tabi, ben gt635m ekran kartlı 1300 liralık laptopumla da sıkıntısız bir şekilde solidworks ve catia ile çizim yapabiliyorum. ancak henüz profesyonel seviyede değil tabii. fakat siz işi profesyonel seviyede yapıyorsanız ve 6500 lira da veriyorsanız mantıklı olan quadro almanızdır. bu arada hpnin workstationlarını da düşünebilirsiniz.

    http://www.hpsunucu.com/HP-Z420-ROMA-E5-1620v2-37-10M-1866-4C-PD428,PR-550664.html

    z420 modeli 5.120 lira gibi bir fiyatı var ekran kartsız, üstüne de tercihinize göre ekran kartınızı eklersiniz ,ancak dediğim gibi eğer çizim yapacaksanız gtxe para harcamayın bence en kötü gidip en ucuz quadro ekran kartını alın. ekran kartını da aynı siteden alabilrsiniz. stokta yok diyorsa bile bi arayın görüşün . böyle bir workstation kendi toplayacağınızdan çok daha iyi olacaktır. fakat yine de seçim sizin tabiki




  • Yazmış olduğun parçalar üzerine konuşmak gerekirse benim görüşüm kasa uygun olmaz soket 2011 sistemin kasası biraz daha geniş olmalı (912 çok toz topluyor) ayrıca kasa ve güç kaynağını ayrı almanızı, ssd Evo değilde pro yada neutron gtx almanızı tavsiye ederim; soğutucu iş görür, bellekte tercih meselesi, hdd gayet iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rewolwer_ kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeler için teşekkür ederim. Peki ortalama kaç watt'lık bir güç kaynağı işimi görür? Haf492 nasıl bir seçenek kasa konusunda?
  • Quadro ya da FirePro alin. Üst seviye olanlardan tabi ki de. Benim tavsiyem FirePro.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.