Şimdi Ara

İŞ BEĞENMİYORUM VAR MI ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
15.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daia07 D kullanıcısına yanıt
    Çocuğun yine de hevesini kırma.Bu ülkede 18 yaşını görebilmek dahi büyük erdem.Hele de gelecek kaygısı ile.

    Avrupa'da neredeyse verilmeyen asgari ücretin ortalama 4-5de 1ine burada "işçimizin ezdirmedik" diyorlar.Burada ne memurun maaşı tartışılabilir ne de orta kesimin bitirilmesi.Bunlar gerçek.Bu arada avrupada kazanılan para neyse harcaması da ülkedeki gibi.Yani tek fark alınan maaş.Harcama kısmında bi değişiklik var ki...

    Ocak söndürür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha iyi bir iş bulana kadar veyahut konum yükselinceye kadar mecbur asgari ücrete çalışacaksın moruk. reşit oldu isen ailene yük olmayıp en azından kendi masraflarını karşılayacaksın. ileride kendi işini bile kurarsın belki. isyan etmeye lüzum yok, burası türkiye.
  • Tabi ki iş beğenmeyebilirsin bu senin en doğal hakkın. Kimse de bir şey diyemez sana bu konuda. Kendini geliştir, çaba göster, yeterli donanımı kazan ve beğeneceğin işlerde çalış
  • Büyük ihtimal ailenle yaşıyorsun, asgari ücret 2.300 TL.
    Aldığın maaşın tamamı hemen hemen sana kalacak, 2.300 TL tek kişi için hiç de az değil, bende asgari ücretle girdim ilk başta, gir çalış, hem deneyim olur cv'ne deneyim diye yazarsın, işi beğenmiyorsan hem çalışır hem iş ararsın, deneyim de sana avantaj olur istediğin ise de girersin
    Yemin ederim millet çalışmak istemiyor sonra forumlarda ağlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egesuer E kullanıcısına yanıt
    Her sektörde kendini geliştirmezsen bu maaşlara tav olmak zorunda kalırsın. BUrada bazı arkadaşlar asgari alacağıma evde otururum diyor. Hakl tarafları olsa da ilk aşama için asgari ile başlayıp, aldığın maaşı kurslara ( ingilizce, yanına bir de almanca vs gibi. Veya yazılımcıysan c+,java vs) , hukukcuysan bilirkişilik eğitimlerine, seminerlere harcayabilirsin.

    Kendi mesleğimden örnek vereyim:
    Avukat olmuş çoğu kişi de asgari ücretle mesleğe başlar. Çoğu avukat yanında çalıştırdığı sigortalı avukatın cmk yapmasına bile izin vermez. Çoğu patron avukat, mesleğe yeni başlayan avukatları Hacizlere çıkartır, o garibanlar evin yolunu bulamaz. Çoğu zaman gece geç saatlere kadar büroda kalırlar, ofisboyun yapması gereken evrak işlerini yaparlar. İcrada katiplik,ofiste ofisboyluk,mahkeme kalemlerinde de dosyadaki bir belgenin çıktısını istediğinde " UYAPTA VAR AV. HANIM/BEY" cümleleri karşısında ikna kabiliyetlerini konuştururlar ki eksikliği o an farkedip giderebilsin. Ama gidilecek her yeri fırsata çevirmek ve alınan maaşı eğitimlere yatırmak ileride katkısı çok büyük geri dönüşler sağlayacaktır. Ama çoğu sigortalı av. başını yoldan alamadığı için eğitimlerini bile tamamlayamaz, almak istediği eğitimleri alamaz ve yerinde sayar. Bundan kurtulmanın tek yolu, alınan maaşın bir kısmını biriktirip kendi ofsini açabilmek için sermaye yapabilmektir. Bu konuda bireysel emeklilik sistemi düşünülebilir. 3 yıl sonra elde en azından ofis açabilecek kadar bir para olur. O zamana kadar da müvekkil portföyü az biraz oluşmuşsa - bundan kastım büronun genel giderleri karşılanabilirse- çok daha iyi olur, oluşmamışsa bir miktar cepten yenebilir, tıpki ticarete atılan yeni yetme bir girişimcinin ilk birkaç dönem cebinden masraflarını karşılaması gibi avukat da büro masrafını cebinden karşılayabilir.

    Ama günümüzde avukat sayısı hayli fazla olduğu için pazar payı da düşük olduğu için yeni mezun bir avukatın ruhsatı alır almaz kendi bürosunu açması hele ki çevresi de yoksa imkansıza yakındır. Maalesef hemen her avukat belli bir dönem sigortalı olarak çalışmak durumundadır.

    Moral bozmamalıyız, şartlar zor ve ağır olsa da bir şekilde bu süreci akıl,ruh ve beden sağlığı olarak iyi şekilde atlatmak önemlidir.




  • Yapma etme devletimizin şirketlerimizin sana ihtiyacı var, her işe koşturacaksın gecesi gündüzü ter akıtacaksın durmadan para harcayacaksın ki borç içine batıp iğne ile kanını alacaklar.

    Hemen evlenip 3 çocuk ile hayatına "anlam" katıp vergilerinle hükümeti coşturmanı bekliyoruz. En kötü ihtimalle şöyle 400 binlik bir daire için 30 sene çalışamayacak mısın? Hayallerin de mi yok lütfen ama bu arabalar senin için üretiliyor. Sal kendini.

    Ya da kaç yurt dışına. İnsanlığını korursun en kötü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Umarım bir gün yazı yazan arkadaşı anlarsın. Senin gibisi 10k maas olsa ne olur ki. İş bitmiş örümcenmiş kafan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olay o ya işte. Sen gibiler yüzünden cin olmak zoraki olmuş. Hemen kızma. Yorumu iyi değerlendir anlayacaksın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabiki asgari ücretle çalışmazsiniz çünkü kendinize güveniniz yok.
    "Ben burada asgari ücretle başlasam, o kadar iyiyim ki bu işte, 2 sene sonra vazgeçilmez personel olurum kendi maaşımı kendim belirlerim" diyecek potansiyel de yok, tecrübe de yok, bilgi birikimi de yok, ekstra özellikler de yok çünkü.
    Yeni bir futbol takımı kursaniz, Buffon'dan, Van dijk'ten, mbappe'den, salah'tan bile oluşsa bile süper ligden hatta PTT 1. Ligden bile başlayamazsınız . Amatörden başlayıp yavaş yavaş gitmeniz gerekiyor.
    Elemana diyorum ki daha önce nerde çalıştın? Çalışmadım diyor. Ön muhasebe konusunda hangi programları biliyorsun diyorum, hiç birini bilmiyorum diyor. Sattığımız ürünleri tanıyor musun diyorum, 1000 kalem üründen 5 tanesini sayabiliyor. Dış ticarette değerlendirelim diyorum, yabancı dil var mı diyorum yok diyor. Satış, pazarlama, ikna kabiliyetin var mı diyorum yok diyor. Başka bir görev düşünüp ehliyetin var mı dedim ona da yok dedi. Peki seni neden ise alayım dedim, e ben üniversite mezunuyum dedi.
    İçimden koca bi hass.. çektim.
    Asgari ücretle işe başlayıp, şu anda 10.000 liranın üzerinde bile maaş alanların olduğu bir şirkette oluyor bu olay.
    Neyse ..
    Sözün özü
    1) üniversite mezunu olmak bir vasıf değildir.
    2) hiç ölmeyecekmiş gibi dünya işlerine, yarın ölecekmiş gibi ahiret işlerine çalışmak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kızmakta haklısın, henüz 19 yaşındasın. Yalnız bir abi tavsiyesi, çok nitelikli değilsen veya iyi bir bölüm bitirmediysen ömür boyu kölelik yapacaksın. Ülkenin durumu orta da.. Hak, hukuk adalet yok. 2 seçeneğin var, ya ülke dışına gideceksin, ya da kendini çok geliştireceksin. Yaşın çok genç bence eğitimine devam et, sıradan bölümler yerine para getirisi olan yerlere yerleş veya boşver okulu meslek öğren..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rsm951407 R kullanıcısına yanıt
    Neyini degerlendircem sen once ne demek istediğimi anla bos konusma...bak şimdi ;
    üniversite mezunu bile bu ulkede asgari ucrete mecburen calisiyorken 19 yasinda lise mezunu daha universiteye gitmemis ergen is begenmezken tutup 5 bin tl maas bekliyor bunun adi nedir?
    cin olmadan adam carpma denir..yani karsiligi once asgari ile basla sonra tecruben olsun bu arada universityi bitir citayi yukselt sonra yuksek maasa hakkin olsun demek..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konu sahibinin söylediği illegal işlere mi bulaşalım konusunda destek istiyorum arkadaşlar.
    o illegal işleri nerden buluyorsunuz benim hiç fikrim yok.
  • Aynı koldayız ama anlamıyorsun. Asgari ücret yetersiz. 100 kişi üniversite okuyup 30’u karlılığını alabiliyor. Al örnek. Bir adam hiç boş kalmadı sürekli asgari ücrette çalıştı 2 çocuk sahibi. Bir çocuğu doğuştan müzik kuşağına sahip ancak maddi imkansızlıklar yüzünden düz liseye gitmek zorunda kaldı yıllar geçti o çocuk bir baltaya sap olamadı halbuki bölümüne gitse sanatçı olacak. Akabinde adam beyinde kötü huylu kanser kütlesine yakalandı ve sigırtanın yetişemediği yerde yıllarca o asgari ücretten zar zor biriktirebildiği üç kuruşu hastaneye harcadı ama kötü huylu ya kurtulamadı öldü. Şimdi iki çocuğunun biri bir yerde biri bir yerde biri okudu biri okumadı ve ikisine aynı haltı yiyor. Bana bu ülkede adaletten bahsetmesin kimse. Ben gördüğümü bilirim bu çocuğada sonuna kadar anlayış gösteriyorum onu anlıyorum. Herkesin berecebileceği bir iş değildir diğer gamlı, içsel denetim ve empati kurabilmesi. O yüzden lafın sonuna eklerim. Sana birşey anlatabilmem zor o yüzden herkes kendi Bilgi hazinesi ile kavrulsun. İyi insanlar çıksın karışma :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • O zaman sokakta yatarsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bak canım; şimdi senin paran olsa gidip 10bin verip ayfon alırsın, yani ayfon o parayı hakediyor dimi. Heh sende de öyle bir yetenek olsun ki (ya da kendini yetiştir ne yapıyorsan yap) girdiğin işte sana 5bin maaş vermek patrona zul gelmesin. Bu dünyada herşey al gülüm ver gülüm. Sen bir işyerine aylık 15bin kazandır bakalım ozaman sana nasıl 5 bin maaşı veriyolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağlayana kadar asgari ücretle geçinen insanların nasıl gecindigini öğren... Sonuçta sana lazım olacak şimdiden belli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İş beğenmiyorsun ya?

    Diyelim ki bir iş buldun, maaşı da 3-4 bin lira var.

    Adam sana o 3-4 bini vermek için sende nitelik arayacak.

    1- Ehliyet
    2- Askerlik
    3- Yabancı dil (Ama öyle sıradan değil)
    4- Bilgisayar kullanımı
    5- Deneyim (Yaş 19 ne deneyimi?) :)
    6- Bazı işyerleri sigara içmeyen eleman istiyor. (19 yaşında nedir bu sigara tiryakiliği?)

    Tanıdığım bazı lise mezunları, okulu bitirir bitirmez işe giriyor. İş deyince, sen şimdi masa başı da istersin. O zaman ya aç kalırsın, ya da illegal işlere meyilli oluşun nedeniyle, kısa sürede hapsi boylarsın.

    1998 yıllarında, asgari ücretin 90 milyon lira olduğu yıllar. Milyon derken, sen gençsin o zamanlar milyon vardı.
    90 milyon, şimdiki para ile 90 lira.

    Ben o zamanlar çıraktım, babadan para yoktu. Haftalık 500 bin lira kazanırdım. Aylık 2 milyon lira! (Şimdi yeni paraya alışınca, bayağı garip geliyor bu rakamlar.)
    Sağdan soldan da 2-3 milyon yardım gelirdi, aylık 5 milyonla ev geçindirdik annem kardeşim ve ben.

    Aylık asgari ücret 90 milyon, bizim eve aylık giren para 5 milyon!
    Ekmeğe katık bulamayıp, çaya bildiğimiz çaya ekmek banarak yediğim günler oldu.
    O günlerde, 3 yıl kuyumcuda da çalıştım. Aylarca boş kaldığım zamanlar da oldu.
    Bir kere bile, "aç kalacağım, hangi yoldan olursa olsun, para kazanmam lazım!" demedim.
    Hakkım neyse o dedim. Helal ve dürüstlükten vazgeçmedim.

    O günlerden bu günlere kadar asgari ücretli işçilik de yaptım. Şimdi memurum maaşım 3400 lira.
    Gayet de güzel yetiyor da, kredi kartına alışmayaydım iyiydi. Bu banka çalıyor mu orasını bir türlü çözemedim.


    Şimdi sana tavsiye.
    Aza kanaat etmeyen, aza sırt çeviren çoğu da bulamaz.
    Yaşın daha 19 ve asgari ücreti beğenmiyorsun!
    3-5 bin maaş veren yerlere başvur da, boyunun ölçüsünü al.

    Bu gün bir duvar boyacısı, fayansçı gibi işler yapanlar, memurdan fazla maaş alıyor neredeyse.
    Araba tamircileri, kaportacılar, berberler ve benzeri diğer esnaflar, memurdan fazla kazanıyorlar. Var mı elinde böyle meslek?
    Elinde böyle meslek olsa, bunları yazmazsın zaten.


    Neyse artık, fazla söze gerek yok.
    Büyük ihtimal hiç bir şey anlamayacaksın yazdıklarımdan, kızacaksın, banane diyeceksin.

    Beğenmediğin asgari ücretli iş arayacaksın yıllar sonra.
    Belki de illegal yollara girdiğin için hapiste olacaksın!

    Bu yazılar silinmiyor. 7-8 yıl önceki yazılar hala mevcut, arada sırada bakıyorum şöyle.
    Yıllar sonra sende bak unutma.
    Sonra durumu buraya da yaz bakalım neler olmuş?




  • tuzun ıslanınca görürüz.
  • Atarlı ergene bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: design.code

    Ben de Türkiye'de 13-14 bin mühendis maaşının yüksek olmadığını kimseye anlatamıyorum. Diğer ülkelerde aynı miktarı $ cinsinden veriyorlar ve 12 ay değil 16 ay maaş veriyorlar. Üzerine yılda 1 tatil masrafını ödüyorlar. Sağlık giderlerin karşılanıyor. Şimdi gel Türkiye'de çalış? Neden? Türkiye'nin alnı ak, çalışkan, zeki, mert insanlara 1 yararı var mı? Ancak dolandırıcılara, fırsatçılara, peşkeşcilere, yalakalara yararı var. Şimdi bu ülkede bir mühendis neden dursun? Mühendis burada aile kursa ev alsa araba alsa çocuğunu koleje gönderse 0 a 0 gider veya borca girer. Orada hem ailesine daha iyi bakar hem de bahçeli bir villa ve üstüne ferrari alır, üzerine tatile gider, isterse şirket kuracak sermayeye sahip olur, ailesi ile daha çok vakit geçirir, hem trafik çekmez. Burada adama 13 kağıt maaş verince cumartesi pazarı burnundan getiriyorlar. Aptal metropollerin trafiğini çekiyor üzerine. Gelmiş eve 10'da sabah 8'de yolcu. Böyle hayat mı olur lan. Ben de bir mühendis olarak bu ülkeden göçüp gideceğim. Bir iPhone parası alabilmek için mühendislik okuyup 10 sene piyasada çalışılmaz. Keşke ülkem vize konusunda bari avantajlı olsaydı, o kadar fakiriz ki gidip orada iş arayacak, vize alacak, otel uçak masrafını karşılayacak paramız yok. Elin Azerbaycan'daki öğrencisi bile Avrupa'ya erasmus yapıyor dil öğreniyor. Biz de Kıbrıs'ı göremedik çok şükür. Hello my name is ingilizcesi ile hayaller, 2 kuruşa kölelik devam. Defolup gitmesi bile problem geri kalmış ülkeden.
    Ustad yanlis anlamda Ben Ingilterede muhendis olarak calisiyorum. Ama bu mentaliteyle sana kimse asgari ucretten fazla para vermez. Veren olursa da sakin biraktayim deme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.