Şimdi Ara

İş Arıyorum ... ( İnşaat Mühendisi ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
18.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Adam kendi işini kurmuştur bu zamana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: i5 2410m k53sv

    quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Yazacagim sana da simdi biraz isim var, aksama dogru yazarim...

    beklemedeyim :)

    Bak simdi yaziyorum ama ellerim cok agriyor. Spor yaparken ters bi hareket yaptim, parmaklarim bukadar agrirken yazmaya calisiyorum, yanlis kelime yazarsam karismam bak :-D

    1-Oncelikle universitede okurken vaktinin cogunu ogrenemeye ayir. Sana sadece derste verilenlerle yetinme, firmalardan katalog al, web sitelerinden indirirsin, mesela zemin derslerinizde git hocana sor, kazik tasarimi yapildiktan sonra sahada nasil yapiliyor, hangi makineler kullaniliyo, mumkunse gidin ornek bir kazik islemi gorun, ordaki santiye sefi ile gorusun bilgi alin. Bunu diger dersler icinde mutlaka yapmaya calis, yaparsan ilk isinde iyi bir baslangic yaparsin ve senin farkli oldugunu anlarlar. Tabi sen makineci olacaksin ama ayni sey, demek istedigimi anladin yani. Uygulamaya yonelik pratik egitim almaya bak.

    2-Muhendis oldugunu cevrene hissettireceksin! Bunu ozellikle Anadolu'da ya da az gelismis yerlerde calisirken cok avantajli kullanirsin. Hatta calistigin yerde patronunun virus bulasmis laptopunu onarip, wireless yaziciyi baglayaman IT'cileri itelerek bu isleri senin halletmen sana farkli gozle bakilmasina sebep olacaktir.

    3-Insan iliskileri cok cok onemli. Ben makine muhendisiyim diye ayri yerde yemek isteyip, ayri yerde dinlenip, yemekhane de herkesten once siraya gecersen calistiracagin adamlarin gozunde kuculursun, sana saygili olmalari icin once sen saygili olacaksin ki adam sunu dusunecek, ulan koskoca makine muhendisi benle yanyana yemek yiyor! benim sorunumla ilgileniyor, bana kola, fanta icecek getiriyor! Bu adam farkli abi diyecek. Obur muhendis bise dediginde sallarken sen dediginde tamam sefim emrin olur diyecek. Tabi bu patronun dikkatini cekecek, ulan neden bu muhendisin sozunu dinliyolarda oburu beceremiyo, gonderirim gider oburunu diyecek, ki hep boyle olmustur. Burnu havada olan cabuk gider. Bunu unutma.

    4-Sen calistigin yeri ayni bir trojan gibi ele gecireceksin! once sevimli olacaksin, masum, bebek gibi! herkes seni sevecek, sonra icten ice kendi istedigin kurallari koyacaksin ve kimsenin senin otoriteyi getirdigini anlamamasini saglayacaksin! bir isi sen yaptiysan millet diyecek ki o akli basinda biri, o diyosa oyledir! bu cok onemli, sozune guven en onemli is kuralidir!

    5-Is guvenligine onem vereceksin hem de cok! ustalara, iscilere hergun 5'er dakika gerekli gorursen arada baska zamanlarda is guvenlik ilkelerini anlatacaksin, isi 15 dakika durdurup birer sigara molasi verdireceksin ve devam ettireceksin. O sirada diyeceksin ki bak usta 15 dakika ara verdik, ama is devam ediyor ve zamaninda bitecek. 15 dakika daha hizli yapayim diye is guvenlik kemerini, baretini, botunu, gozlugunu giymezsen, cocuklarin kime baba diyecek diyeceksin! Cok etkili bi sozdur ve hem o adam o kurala hep uyar artik, hem de seni kendi koruyucu melegi gorur ve ne desen yapar.

    6-Calistigin yerlerde en alt kademedeki insandan en uste kadar herkesle kendi istedigi gibi konusacaksin. Seni evinden alip, ise goturen soforle termodinamik muhabbeti, patronunla da jeeplerin cok benzin yaktigini konusursan deger kaybedersin. Soforle sofor olackasin, patronla patron. Asci ile asci olacaksin ve guvenlikle guvenlik! her kesime kendini onlardan biriymis gibi hissettireceksin. 50% teknik bilginle yapacaksan bunu 50% de simdiki bos vakitlerinde ogrenecegin bilgilerle yapacaksin. nedir bu bilgiler?

    -Belli otomobillerin 0-100 km arasi hizlanma zamanlari.

    -Bilgisayarlarin 3D ve CPU performanslari (ezbere bil, cunku satin almacilara bu sekilde PC, Laptop alinacak diye talep yazdiginda anaaaa bu nasi muhendis laaa diyecekler, saygi duyacaklar, yoksa satin almaci gidip 900 dolarlik i7 islemciye 2GB ram takip 5400 devir harddisk koyup getiriyo:-D)

    -Fotografciligi iyi bileceksin. Herkes sahadaki bi olayi fotografladigi zaman bulanik ve parlak cekecekler, proje muduru diyecek ki ulan 3000 liralik makinemiz var ne bicim cekiyonuz lan bu resmi diyecek. Senin cektiklerin max 2MP buyuklugunde ve gerek makro gerek uzak cekimlerde net focuslanacak, isik ayari net olacak, flash patlamayacak, gece cekimlerinde flashsiz iso 200 lerde kumlanma olmadan titretmeden cekim yapip atacaksin proje mudurunun onune ve yine ayni yere geldik! olm bu nasi muhendis lan (proje muduru dusunuyor su anda)

    -belli basli yardimci programlari iyi bileckesin. Mesela irfanview'da cekilen fotolari harvard mezunu arkadaslarimiz bile mail atmak icin 14MP resim cekip getirirken, sen o fotolar gonderilemeyince yardimci olacaksin ve cozunurlugu dusureceksin. 3MP olur mu lan! Ingilizlere gonderecez, net olmasi lazim dediklerinde, ulan mal, A4'e baski da bile 3MP sinirdir, hicbi kayip olmaz diyeceksin ki bu mal kavramini samimi arkadasinsa de ama :-D yoksa daha uygun kibarca bi asagilayici soz sec:-D

    -wireless, bluetooth, kizil otesi gibi kablosuz data iletim teknolojileri konusunda kendini gelistir, yeni kurdugunuz bir ofiste IT ci bilgisayarlari birbirine baglayamazken senin kendi bilgisayarini hemen internete baglayip, yaziciyi tanitip, yaziciyi wife paylasima acip iphoneundan print alman lazim. bunlar oldugunda su denecek. Bu adam 5-6 kisinin isini yapiyor, herkes gider o gitmez! maas da ilk basladiginin direk 2 kati olur 1 yil sonunda, dedigim gibi 2500 dolarla baslarsin, 2. yil patronun insafina gore minimum 3500 USD ve + primler gelir.

    7-mezuniyetten sonra hemen master yapmayacaksin, yaparsan bu sektorde en basta bazi seyleri kaybetmis olursun. Bak soyle yap, mezun ol, 3-5 sene arasi calis. Sonra sikilip bunalacaksin ve uffff keske keske demeye baslayacaksin, iste o keske yapabilseydim diyecegin seyleri o arada ise ara verip gidip Ingiltere'de falan 1 yil master yapacaksin, 1 yil olan yerleri sec ki cok vakit kaybetme, hem yeni gelismeleri ogren meslegindeki hem de gitarini cal, oyununu oyna, kafa dagit, ingiliz kizlarla gez, hatta iyi birini bulursan ordan bas nikahi (3 yil icinde otomatik ingiliz vatandasi olursun ki bu zaten bambaska bi avantaj;-)) Turk kizi alip dir dir dinleyecegine, Ingiliz alip beraber ingiliz edebiyatini incelersiniz cardiff kiyilarinda, manchaster'da forza ankaragucu kaskolu baglayip old trafforda gidersiniz. Hogwarts buyuculuk ve cadilik okuluna gezi var artik, 30 sterlin, orayi gezersiniz falan :-D sonra da kiz sana baylir, romantik ol biraz tabi, Turkleri iyi temzil et, bir de Antalya'da tatil falan, cicekler, guller, guller cok onemli, ozellikle tek sayi olacak ve kirmizi olacak ama ugras ve kokani bul, ingiliz ve rus kizlar icin kokan gul demek hayat demektir;-)

    8-Masterdan sonra eger evlenirsen ingiliz vatandasi ve masterli biri olarak artik yabanci sirketlere girdin sen ve 3500-5000 ile degil 8000-12000 dolar arasi ingiliz firmalarinin Baku'deki, Turkiye'deki islerinde calismaya baslayacaksin cunku Turksun ve Turkce biliyorsun, bu senin icin cok avantajli. Eger evlenmezsen yine Ingilizlerle falan calisirsin masterinin orda olmasi sayesinde ama para miktari duser cunku Turk vatandasisin. Ha nolur 5000-6000 dolar civari alirsin ama hafta sonlarin tatil ve aksam 6 da isten cikarsin. Imkanlarin cok olur, hayat sigortasi, ozel hastane falan.

    9-Dil konusuna geleleim birazda. Bak dil bilmekle dili kullanmak ayri seylerdir, sana hizlica aksanini gelistirmeni oneririrm, bu olmazsa olmaz kural. Ayni dedigim gibi, soforle sofor ol, asci ile asci, patron ile patron amma ingilizle ingiliz ;-) Ben ingilizlerle ingiliz aksaninda konusurum ve adam bana ben bu arada Londra'liyim, sen guneyden misin der, ben de seyyy aaaa, biraz daha Londra'nin dogu tarafina kayiyor dayi der gecistiririm :-D cok da fark yok ya, Londra'adan 3500km doguda iste Ankara :-D, amerikaliyla amerikali gibi konusurum adam arkada arabadan inen cavus icin bana der, ya bu californiyalilar da ne bozuk ingilizce konusuyolar, bizim gibi yapamiyolar der (bunu diyen newyorklu yuzbasi) ki adam seni burda kendinden goruyor, tabi Ankara muhabbetine girmeden yuzbasindan izin istenir ve surda bi isim vardi ben ineyim:-D hatta aksan sayesinde bir askere kendimi amerikanin kizil denizdeki donanma ussunden geldigimi ve kimligimi unuttugumu soylerek ozel bir sapka (klimali) yi ona aldirmistim askeri bir magazadan:-))) Hey Mike dostum...adam cok safti ya ;-D, yani bir yazin falan 2 aylik bi programa git, ya amerikaya ya ingiltereye, aksanini gelistir ve tek dille yetinme, rusca da ogren, is hacmin cok genisler. Ben Rusca'da biliyorum ama Rus gibi konusmaiyorum, bu yuzden yarim biliyor sayiyorum kendimi ama toplantilarda rusca konusurum. Fakat adam benim Rus olmadigimi anlar. Ama Ingiliz ve Amerikali Turk oldugumu soyleyince , e sen amerikada mi okudun derler, yok, biraz daha doguda muhabbetine gireerim yine :-D Sari camiyyi gecince yokarda :-D

    Ya bak parmaklarim acildi, daha yazarim sonra, simdi bir yere teklif dosyasi hazirliyorum. Ekaterinburg'ta bi is alacaz insaallah. Rusya'da en sevdigim sehir, asigim o sehre. Ben cok gezdim, bu dendigim noktalardan cok daha fazlasini ben yaptim, inan bana hepsi gercek, sadece daha burda yazmadigim kadar 3 kati var, onlari da islerimi bitirince yazarim. Korkmayin diyorum, sadece gercek muhendis ve gercek insan olmak icin ugrasin, pinokyo ya da jelibon insan olmayalim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 21 Nisan 2012; 9:32:38 >




  • çok güzel bi yazı :) teşekkür ederim,umarım işide alırsınız :))
  • Arkadaslar, Rusya - Habarovsk sehrindeki fabrika insaatinda calisacak, Rusca bilen insaat muhendisi gerekiyor. Is 2 yillik, sonrasi da gelecek. Adayin Insaat Muhendisi olmasi gerekiyor ve Rusca bilmesi gerekiyor.


    Ingilizce bilmesine gerek yok. Tecrube araligi 1-3 yil arasi olursa iyi olur. Ilgilenen adaylar CV'sini bana gonderebilir mi? Tanidiginiz kisilere de ulastirabilirseniz sevinirim, acil gerekiyor cunku. 3 gun icinde bir muhendis bulmamiz gerekiyor.


    Bolge ile ilgili biraz bilgi vereyim:


    Habarovsk, Vladivostok'un 300 km kuzey dogusunda (Moskova'ya dogru) bulunmaktadir. Kizlari cok guzeldir, cirkin kiz bulamazsiniz, cana yakinlardir, eve gitmek icin yol sorarsiniz, kiz sizi arabasina bindirip eve birakir o derece yani:-) 24 saat acik marketler bulunmaktadir. Sehir guzeldir. ucuzdur. 3G modem ile aylik 50 TL'ye limitsiz internetiz olur.


    Cv'lerinizi bekliyorum.


    Hepinize iyi calismalar.

    Iletisim: metukiller@yahoo.com




  • Arkadaşlar merhaba,

    3-5 yıllık deneyime sahip İstanbul'da çalışacak İnşaat Mühendisi arıyorum. İlgilenenler var ise hasankara@kavlenenerji.com adresine cv gönderebilirler mi.
  • Adam devlete girmiş beyler


    http://forum.donanimhaber.com/m_49486998/f_//tm.htm#49486998

    bakın ne yazmış:

    arkadaşlar ınsaat muhendisliğini bitirdim kpss girdim ve bayındırlık bakanlıgını kazandım herkese kessınlıkle ve sıddetle tavsıye edıyorum tam yatıs yerı (: odanız var masanız bılgısayarınız ınternetınız herseyınhız var karısan eden var arkadaslar kessınlıkle calısın cok calısın ozelde surunmeyın devlete gırın
  • Konu yukari. 3. Siniftan itibaren kpss basliyacam. Hedef devlet. Ozelde insaarci olarak calismak cok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozalyilmaz

    odtüdeki adamın benden ne artısı var ? dersi uzaydamı görüyor ? yoksa konular mı farklı ? sadece hocaların verdiği eiğim farkı var , herkes herkesi her yerde geçebilir..



    quote:

    Orijinalden alıntı: ozalyilmaz

    razı olmayın arkadaşlar, değeri düşürmeyelim bari !!! neyse ben yardımcı olabiliecek varmı diyorum millet başka yorumlar yapıyor yinede sağolun...odtü itü diyen arkadaş , bende eskişehir anadoludan mezunum ve bölümümüz %100 ingilizce, odtü de itü de hocalar sınıfta uçarak m ders anlatıyor ? işveren zihniyeti işte anlamak mümkün değil.

    Odtü'lü senden daha zeki bir kere. Senden çok daha iyi sıralama yapmış üniversite sınavında. Matematiğe fiziğe senden daha yatkın.

    Ayrıca senden çok daha zor bir eğitimden geçmiş.

    Ve ingilizcesi seninkinden çok daha iyi.

    ayrıca yeni mezuna 900 tl verilmesi anormal değil. O kadar çok mezun var ki piyasada, tecrübe yoksa 2-3 milyarı göremezsin.

    Tebrik ederim en doğru şeyi yapıp devlete kapağı atmışsın. Bayındırlık (yeni adıyla çevre ve şehircilik) iyi bir kurumdur.




  • Arkadaşlar merhaba,

    Firmamı bünyesinde İnşaat mühendisi olarak görev yapmak üzere personel arayışımız vardır. en az 3 yıl deneyim aranmaktadır.
    Askerliğini yapmış aktif araç kullanabilen adaylar tercih edilecektir.
    İlgilenenler bana CV lerini gönderebilir. "hasankara@kavlenenerji.com"
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.