Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (580. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.429
Cevap
205
Favori
1.912.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 578579580581582
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Garip di mi sanki dalga geciyor hastalık bizimle herhangi bir sebebi vardır mutlaka bende diyet yaptığım zamanlar da bazen bozuluyordu bağırsak anlam veremiyordum.

    İntihar dusuncelerı ıcın cabalıyorum hocam tesekkurler iyi ki varsın.

    @i_brahi_m

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Hayır intihar kurtuluş değil bence daha da batağa saptanmak gibi bişey bu yüzden elinden geleni yapıp tedavi aramak. Bağırsaklar en ufak her şeyden etkileniyor stresten uzak durmak lazım ama nerde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O bataktan çıkmak için uğraşıyorum stres her zaman var ama korunmak için papatya çayı için derim iyi de uyutur heyecanı stresi alır biraz.

    @i_brahi_m

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarı kantaron yağı beni çok kötü yaptı tamam mukuslu ishali kesti ama kabızlık ve Karnım da aşırı gaz başladı bıraktım 3 gündür acildeyim bel ağrısı yüzünden ultrasan çektiler yoğun gaz çıktı çok küfür etmek Istiyorum terbiyem müsade etmiyor fenalık geldi artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama intiharı hiç düşünmüyorum sürüne sürüne devam Allah hepimizi biran önce iyi yapsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selin1735 -- 7 Mayıs 2021; 19:27:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanimdada iltihap seviyesi 2 - 3 kademe artmış vaziyette maximum beş çıkması gereken değer sekiz on çıkması gereken değer oniki doktorlara göre sorun yokk bu değerlerde ana interneti aç sonra öl bu internet araştırmasıdamı kötü yapıyor ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt

    Polip bu olayları yaşamadan öncemi vardı sonramı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selin1735 S kullanıcısına yanıt
    Polip 2010 yılında vardı. Yani bu olaylar başlamadan 8 sene önce. Zaten onunla bir alakası yok IBS'nin..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt

    Alınmıştır heralde yaşınız kaç


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selin1735 S kullanıcısına yanıt

    Sanırım bu sefer beni kantaron isal yaptı içtiğim zaman 2 3 saat sonra veya akşama isal oluyorum. Bende bıraktım bakalım nasıl olacak gerçi iyi oluyor isal olursam gaz falan olmuyor ama ağrı ve kıpırtı oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün dinledim kendimi ve gastritten ciddi anlamda şüpheleniyorum ibs ile alakalı. Sadede gelip gözlemlerimi anlatayım :

    1 - Dışarıda gaz atağı gelmesinden önce geğirme durumu oluyor herkeste oluyor mu bilmiyorum sanki mide de ki sorun bağırsağa vuruyor hissi veriyor insana.
    2 - İbs ve gastrit diyeti aynı ve ikisi de hayat boyu sürüyor.
    3 - İbs li olan herkeste ne hikmetse gastrit çıkıyor çıkan yoksa düzeltin ben göremedim.

    Bu sadece bir gözlem sonucu oluşan bir varsayım doğru mu yanlış mı bilmiyorum sadece bir şüphe diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=SopMuBpT7nc&feature=youtu.be

    Burada doktor 1 aylık su orucu ile bağırsak hastalıklarının tamamen iyileştiğini (İbs de dahil) belirtmiş. Bunun yanında başka faydaları da var ama hem çok zorlu bir yol hem de ibs hastası olupta bunu yapan var mı bilemiyorum araştırmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 9 Mayıs 2021; 14:56:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir ay boyunca sadece sumu içeceğiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/surekli-ishal-candida-albicans-kandida-kepek-de-kandidadanmis--100824283-4#148164817


    Hamit celik i instagramda da takip ediyorum


    adamin canli bir yayinini da izledim


    bu su diyeti ,adi sadece su diyeti.illa ki yaninda gida da veriyor.ancak pure seklinde.


    yukarida linkini verdigim candida konusunu incelerseniz su an vucudumuzu kotu bakteriler istila etmis durumda.ve tek kurtulusu diyet + ilac + probiyotik.


    linkte ki konu sahibinin mesajlarini iyi okuyun.hamit celikle ayni kapiya cikiyor.

  • Evet yanında vitamin takviyeleri ve kişiye göre gıda takviyeleri de veriliyor. Ama zayıf olan nasıl yapacak bilmiyorum benim 5 kilo fazlam var 20 kilo daha verirsem kemiklerim sayılır herhalde. Kilolu olanlar deneyebilir ama kesinlikle doktor kontrolünde. Yine dediğim gibi su orucu yapıp ibs yi tamamen bitiren birisine rastlamadım araştırıyorum hala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamit hoca tam bir dolandırıcı. Benim bir arkadaşım gitti, hiçbir işe yaramadı. Kabullenemesek de tıbbın çaresiz kaldığı fonksiyonel hastalıklar oluyor maalesef. En azından bu hastalıkla yaşamayı öğrenmek için psikiyatr desteği almak gerektiğini düşünüyorum. Öyle 1 ay falan değil. 1-2 sene kesintisiz. Mesela benim ALS takıntım oluyordu. Stephen Hawking'in hastalığı. Bütün kaslarım saniyede 100 kere atıyordu, bacaklarıma kramplar giriyordu, dilim seğiriyordu. Ben bunu 2 sene psikiyatr tedavisiyle yenebildim, tam iyileştim. Sonra şimdi de bu çıktı başıma, yapacak bir şey yok. Ondan önce de abartmıyorum tam 9 ay başım dönüyordu, çılgınlar gibi. Yani ALS ve beyin tümöründen emindim, onu da atlattım ama tekrarlıyor maalesef. Her zaman en kötüsünü düşünürüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp çaresiz değil de doktorlar ve bilim adamları suçlu bence. İlaç şirketlerini zaten söylemeye gerek yok tek tek kansere çözüm bulan doktorları ortadan kaldıran katiller sürüsü çoğu.

    Benim Nevşehir de arkadaşım vardı onun bir hocası gizli gizli kanseri tedavi ediyor korkusundan ortadan kaldırılmasın diye o da. Nasıl bir düzen de yaşıyoruz çok garip ve gülünç.

    Birileri kı*ını altın mendille silecek diye biz böyle yaşıyoruz.

    Yine de bu forumda kurtulanlar var biliyorum yurt dışında da öyle parası olanlar fonksiyonel tıp uzmanına gitmeli, gaita naklini bile denemeli bence. Mikrobiyota diyeti tamamen geçirmiyor sorunun kaynağına inmek lazım. Bu da ya su orucu ile ya dışkı nakli ile ya da iyi bir fonksiyonel tıp uzmanı ile olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada okuduklarima hayretler ediyorum. Abi siz napiyonuz? Siz nasıl bu duruma geldiniz? Size hikayemi anlatayım yarın benim yerimede intar edin!!!
    Ben 2015 de 18 yaşındayken karın ağrıları yaşıyordum. Liseden mezun olduktan sonra bu artmaya başladı. Hergun bir doktora gidiyordum. Söylemesi ayıp lavman olmadan tuvalet edemiyordum. Sonra safranda taş var dediler aldırdık tabi. O dönemden sonra ishaller başladı bende.2 sene uni sınavına giremedim. Düşünün. Sonra 2017 de annemi kaybettim. O süreçte kansızlık tedavisi başladı. Bir doktor çölyak olabilirsin. 45 kilosun çok zayifsin dedi. Gel zaman git zaman testler yapıldı negatif. Ama git gide 38 kiloya düşüyorsun. Sonra 2019 dada babamı kaybettim. Anksiyete ve panik atak oldum. Artık dayanamaz oldum. En son şans eseri annemin bir doktoru vardı. O gençken doktoru da 35 falanmis. Beni annemin adından tanidin. Sen x kişinin kızımısin dedi. Dedim evet belki adı benzer dersiniz ama imkansız çünkü annemin adı Türkiye'de 2 3 kişide vardirrrr. Dedim nereden annemi biliyorsunuz? Dedi annen benim hastandi ileri derecede kemik erimesi vardı. Dedim evet öyleydi. Annem genç kızlığından beri kemik erimesi ile uğraşıyordu. Bana annen senin kesin colyakti. Ben o zaman testler yaptırmıştım. Tabi pahalı testleri demişti. Sende onun gibisin dedi. Dedim hayır bende çıkmadı endoskopi ve kolonoskopu kan testleri hepsi negatif. Dedi hayır gen testi isteyeceğim. İstedi ve anne ve baba taraflı çölyak çıktı. evet non çölyak olduğumu öğrendim. Korona çıktığı zaman diyete başladım.tam 1 yıldan fazladır yapıyorum. ilk başta süt ve yumurtayı da kestim. Düşünün 33 kiloya düştüm. 1 ay sonra yumurtaya geçtim. 5 ay sonra süt ürünlerine. 1 yıldan sonrada şekere başladım. Ama hiç bir tepki vermedi. Yani bağırsaklar iyi olmaya başladı. Sizde lütfen dirençli olun elbet geçecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @İgcc654

    Hocam başınız sağ olsun size de geçmiş olsun. Sormak istediğim bir şey var. Uzun soluklu bir diyet yapmışsınız fakat şuan istediğinizi yeseniz de sorun yaşıyor musunuz. Yani biz 5-6 aylık bir diyet ile tamamen kurtulup yeme konusunda özgür olabilir miyiz? Buradan kastettiğim her gün baklava hamburger gömeyim değil ibs dışında da sağlıksız bir konu zaten ama canımız bir şey çeker arada yeriz insanız sonuçta sorun oldu mu sizde?.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başınız sağ olsun, çok kötü günler atlatmışsınız. Çölyak genetik kökenli bir hastalık genellikle. Fakat ibs ile karıştırmamak gerekir. Çölyakta diyete tam uyduğunuz takdirde herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ama ibs'de diyete çok özen de gösterseniz çok fazla fayda sağlamıyor. Ben burada eminim ki çoğu kişi ibs yerine çölyak olmayı tercih eder. Karın ağrısı, ishal, kabızlık vs ile geçen bir ömür mü, yoksa sadece glutensiz geçen bir ömür mü? @birkan9666 ben glutensiz geçen bir ömür tercih ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 578579580581582
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.