Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (550. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.383
Cevap
200
Favori
1.902.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 548549550551552
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun zamandır yazmıyordum bende aynı şeylerle boğuşuyorum ama eskisine göre bağırsaklarımdaki kıpırtılar azaldı Allaha şükür ama afedersin isal olursam oluyor şuan titreme hissi de çok az ama ellerim ve ayaklarım hiç ısınmıyor kabızlık vardı 5 6 gün lavaboya gidememe bir haftadır yeşil ceviz yedim bilmem onun etkisi bilmem olacağından büyük abdestim 2 günde 1 e döndü yemekten sonra gaz var azda da olsa gurultu devam ediyor bazen 3 4 gün hiç yok bazen de her gün bu arada yaklaşık 2 aydır ilaçları kullanmıyorum çünkü çok kötü kapız yapmıştı 7 gün lavaboya gitmeme rekoru kırdım resmen. Bu hastalık stresle çok etkisi var stres olmazsa baya iyisin he birde sigara içenlerde sürekli karın ağrısı yapıyor ben bıraktım bunun sayesinde yaklaşık 6 aydır içtimse bile 5 6 dal ancak onuda lavabo ihtiyacına iyi geldi yapamadığım zamanlar şuan hiç canım istemiyor sigara ağrıları tetikliyor haberiniz olsun içenler varsa 2 3 gün denesin farkı görürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tolgakskdm T kullanıcısına yanıt

    Çözümü genel olarak yok ama hafifletebilirsin benim genel de karnım acıktığı zaman vede afedersin 4 5 gün lavaboya gidemediğim zaman çok guruldar. Az az sık sık yemek ye genel olarak bende azaldı bu konu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam, bu hastalığı neredeyse 10 senedir falan çekiyorum. Probiyotik kullanmayı deneyen var mı? 5B bir probiyotik kullanıyorum 3 gündür, biraz daha iyi gibiyim. Tabi plasebo olabilir ya da dönemsel olarak iyi olabilirim belli değil daha.

  • Ben probiyotik yoğurt kullandım bi faydası olmadı 3 günde de hemen tesirini göstermez diye düşünüyorum arasıra benim de öyle oluyor 2 3 gün iyiyim sonra 10 15 gün çok kötü oluyorum biraz deneyin bakalım ne faydası olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, ben de sizler gibi ibs hastasıyım, buraya bir çözüm bulduğum için gelmedim. Buraya yazmamın sebebi kendimi anlatma isteğim. 7 yıldır ibs'yim, lise 3'te bir akşam yemek yedikten sonra gaz sancısı çekmemle başladı. Daha sonrasında şişkinlik, gaz ve ishal şeklinde devam etti. O güne kadar ne ishali bilirdim, ne gaz sancısını. O güne kadar gayet sosyal, her hafta arkadaşlarıyla sinemaya giden biriydim. Şimdi kimsem kalmadı, bu rahatsızlık yüzünden hepsini defalarca ekmek zorunda kaldım. O günden sonra tüm hayatımı bağırsaklarım yönetti. Gideceğim üniversiteyi onlar seçti, sınavlardan kaç alacağımı, devamsızlık sayımı, ne gün ne yapacağımı onlar belirledi. Gitmediğim doktor kalması. Antidepresanlar bile kullandım ama fayda yok. Artık yoruldum, şimdi üniversite bitti ama geleceğe dair hiçbir planım yok. Bağırsaklarım plan yapacak ben uygulayacağım. Artık ailemde bu durumdan sıkılmaya başladı, haklılar da. 6-7 senedir bir rahatsızlık nasıl geçmez. Durduk yere ishal mi olur insan. Burada yazılanları kaç defa okudum bilemezsiniz. Biz okuyuculara tavsiyeler veren, geçmesi için yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Ben artık ilaçlardan vazgeçtim, diyet yoluyla yenmeye çalışıyorum. Bu hafta diyetisyene giderek birde o yolu deneyeceğim. Keşke hiçbirimiz bu rahatsızlığı yaşamasaydık ama maalesef her şey bizim kontrolümüzde değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Önceden de yazmıştım ben bu rahatsızlığı kabız,gaz ve şişkinlik olarak çekiyorum. Son zamanlarda sabah kahvaltıdan 15-20 dk önce 1 yemek kaşığı elma sirkesini(sirke aktardan alınırsa daha iyi olur) 1 çay bardağı suya karıştırıp içiyorum. Çok işime yaradı. Artık çok daha rahatım. Düzenli tuvalete çıkmaya başladım. Umarım herkes bir şekilde çözüm bulur bu rahatsızlığa.

  • reflor kullanmayı deneyen oldu mu? Ben denedim geçirdi düzensizliği

  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

    İshal için lopermid kullandınız mı? Benim ishalimi sadece bu ilaç kesti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ongunbey kullanıcısına yanıt
    Kullanıp kullanmadığımı hatırlamıyorum. İshal olduğum zamanlarda eczaneden reflor alıp kullanırdım. Şimdi diyet yöntemiyle çözmeye çalışıyorum. Gittiğim doktor diyetin yanında ibs'liler için psikiyatrik destek tedavisi tavsiye etti, gittiğim hastanede ibs'den anlayan bir psikiyatrist varmış, ona gideceğim. Lopermid'i doktorsuz direkt eczaneden temin edebilir miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kemik suyunun içindeki glutaminin ibslilere iyi geldiğini okudum. Bağırsakta hasar varsa onu da tamir ediyormuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

    İlaç ucuz, 4 TL ancak reçetesiz satışı yasak. Aile hekimine yazdırabilirsin. Mutlaka denemeni tavsiye ediyorum, benim canımı bu ilaç kurtardı.

  • ongunbey kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için çok teşekkür ederim, deneyeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

    Hocam geçmiş olsun birincisi sen ya o olursa yok bu olursa dersen olmaz korkma bu hastalık inatlaşmayı seviyor benim tek korkum 4 5 gün kabız olduğum zaman dışarı da lavaboya yetişememe korkusu diyer lavaboya girince ağrısada gaz da olsa gideceğim yere giderim derim en fazla donuma yaparım o zamanda hiç bir şey olmaz bazen aklıma bile gelmez ama ha gelir ha gelmez dersem mutlaka gelir. Sen kendi planını yap neden korkuyorsun Allahın izniyle inşallah daha iyi olacaksın olacağız inşallah. Ben ilk zamanlar yemek bile yiyemez oldum du 20 kg ya kadar zayıfladım yemek yerken zangır zangır titriyordum ban inan şaka değil lavaboya gitmeye korkar olmuştum abartısız söylüyorum 1 saat tuvalette kaldım ağrı hem kabızlık sonrası isal Allah günah yazmasın titreme geldi dedim Allahım burda canımı al ama şükür isal yok titreme de baya geçti ama kabuzlık var oda ilaçlardan ilk önce isaldim onlar yaptı. Şuan ilaç kullanmıyorum ama 4 gündür yine isal oldum eğer devam ederse yine 1 2 ilaç alacağım.

    Ama şuan guruldama çok fazla 4 5 gündür sanırsın iç makinesi karnımda kazı yapıyor 😀




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 29 Ekim 2020; 17:57:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Allah hepimize şifa verir inşallah. Siz hem kabızlık hem ishal yaşıyormuşsunuz, eminim sizin durum benimkinden bile daha sıkıntılıdır. Doğru hastalık inatlaşmayı seviyor ama ben de seviyorum. Dünyada en tehlikeli insan kaybedecek bir şeyi olmayan insandır, diye bir söz var. Ben mezun oldum ve tam anlamıyla yenmeyi kafaya koydum, şu an kaybecek bir şeyim yok. Şifasını bulmak için her şeyi deneyeceğim, bulursam herkesle paylaşacağım inşallah. Bilbordlara bile yazdırmayı düşünüyorum çözümü. Tekrardan geçmiş olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

    Ahh olsa şuan çözümü yok isalsen ilaçlar kabız yapıyor ama bağırsak hareketlerini kısıtlıyor oda 4 5 gün sonra yine isalle noktalanıyor dedim ya ben çok zor günlerden geçtim çok ağır ataklar ama şu bir haftadır yine tedikledi bişey de anlamadım isal oldum. Guluten hassasiyetinize baktırın aşırı yağlı gazlı şeyler yemeyin aşırı tatlı yemeyin bilhassa yeşillik bana baya dokunuyor gaz yapıyor baklagiller de aynı dikkat ederseniz baya iyi oluyor ağrı sızı azalıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Gluteni, şekeri, gazlı içecekleri, yağlı yiyecekleri, çayı ve kahveyi kestim hatta 8 kilo verdim ama hala düzelme olmadı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

    Hocam öyle bir günde 1 ayda olacak bişey değil 10 ay oldu yeni yeni hafifledi oda bazen çok kötü olduğu zamanda oluyor biraz beklemek lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce de bazı yiyecek ve içeceklerle durumu çözdüğümü sanmıştım. büyük yanılgıya girmişim öncelikle onu söyleyeyim. (denemediğim şey kalmadı, laktoz alma, yok işte hazır gıdalar tüketme, ekmeği azalt, probiyotik kullan vs )


    Evet arkadaşlar bu hastalığı çözdüm diye birşey yok ama %70- 80 kontrol altına aldım ve normal bir insan gibi istediğimi yiyip içiyorum. Artk yedikten sonra tuvalet ve ishal durumum yok. Normal insanlar gibi hayatıma döndüm.


    Öncelikle kendimden bahsedeyim;


    Yas : 30

    İş : mühendis

    İbs Türü : ishal

    İbs Başlangıç Yaşı : 18 (12 yıldır bu hastalıktan müzdaribim)


    Evet arkadaşlar gelelim nasıl oldu. Öncelikle ibs ishal kaygı ile bağlantılı. kaygı mı ishal yapar ishal mi kaygıya neden olur bilmiyorum ama kaygı durumunuzu kontrol ederseniz bu hastalık büyük oranda çözülüyor. Bana konulan bu süreçte teşhis bu arada yaygın kaygı bozukluğu. (o kadar şey yaşadım ki ishal yüzünden kaygısız olmamız çok zor zaten)


    neyse gelelim nasıl çözdüm öncelikle bağırsaklarımız psikolojimizin direk etkilediği organlardan biri. Aslında bir çok organı etkiliyor ama biz sadece bağırsaklara odaklandığımız için diğerlerini fark etmiyoruz.


    İBS'nin nedeni arkadaşlar(okuduğum kitaplar ve kendimde deneyimlediğim şeyler sonucu) , içsel çatışmalar. Nedir bu içsel çatışmalar peki diyebilirizsiniz.


    okuduğum kitaptan alıntı : örneğin korku ile umudu yan yana getirdiğinde, kaygı probleminin eşiğine kadar gelir. Bireyde hem korkunun hem de umudun aynı anda bulunması ve bunun belli bir süre boyunca sürmesi, ben dahil daha sonrasında birçok yazar tarafından ruhsal çatışmanın bir özelliği kabul edilir.


    Diyeceksiniz ki biz niye bunu yaşıyoruz, çünkü bizler zaten hassas insanlarız, boşveremiyoruz ve bu çatışmalarında farkında olmadığımız için aslında kendi içimizde sürekli bir çatışma halindeyiz, normal ya da sağlıklı bireyler(etrafınızda görüp, 'abi bu adam ne varsa yiyor hiçbirşey olmuyor ve bi çikolata yiyorum dünyam kararıyor' dediğinizi duyar gibiyim) malesef bu insanlar bu şekilde iç çatışma yaşamıyorlar, rahat ve olaylara takılmadan hayatına devam eden insanlar. işte insan beyni böyle. Sorunu çözdüğünüzde haliyle vucut rahatlıyor ve kendi kendine çok enteresan düzeliyor.


    Dediğim gibi, okuduğum kitaplar, psikolojik olarak farkındalığımın artmasıyla ilgili olarak bu noktaya geldim.


    Konunun detayları ile ilgili herkese yararlı olması adına bir site oluşturup, temelinde bilim(psikoloji) olacak şekilde bu hastalığı yaşayan biri olarak adım adım neler yapılması gerektiğiini anlatacağım.


    %70 - 80 çözdüm diyorum çünkü her gün farkındalığım arttıkça çatışmalarım ve psikolojik olarak kendimi tamamlıyorum ama duygusal canlılar olduğumuz haliyle bu durum dalgalanıyor. giitkçe güzel günler gelecektir diye düşünüyorum.


    Herşeyi keyifle yemek inanılmaz güzel arkadaşlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalsinick -- 30 Ekim 2020; 11:35:43 >




  • bjkliburak92 B kullanıcısına yanıt

    merhaba, annem 6 senedir ibs hastası , eczacı. bir çok doktora gitti. ilaçla çözüm aradı. bulunamadı. bezmialem hastanesindeki gastrolog Colidur önerdi, beraberinde simflat ile birlikte. geçmişte colpermin kullanmıştı. ingiltere den çok zor getirtiyorduk. onun da çok faydasını gördü. şu an colpermin i azaltti . colidur günde 3 tane içiyor, gaz için simflat içiyor. laktoz alerjisi çıktı sonradan. laktoz hapı içmeye başladı. vitaminler.com isimli siteden alabilirsiniz. ayrıca , yapılan testlerde gluten alerjisi de çıktı. normal ekmek, börek ve tüm unlu pastaları bıraktı. badem in çok iyi geldiğini öğrenmiştik internette. badem ekmeği alıyoruz, Ebruli doğal bakkal.com dan. çok memnun. ayrıca kek yapıyorum badem unu ve glutensiz un ile birlikte dokunmuyor. çok meyve yiyordu, kesti neredeyse hepsini, şikayetleri bayaa azaldı meyveyi kesince. laktoz alerjisi çıkınca, peynir, süt ürünlerini kesti. şikayetleri düzeldi. et, badem, yumurta, ceviz ağırlıklı besleniyor. sebze yemeklerini küçük porsiyon olarak yiyor. Colidur dan çok memnun kaldı ve laktoz hapı günde 2 tane içiyor. gerçekten faydası oldu. ayrıca Probiomax isimli probiyotik de alıyor. 1 senedir. o da çok destekledi. İçindeki boulardii maddesi, bağırsaktaki faydali bakterileri arttırıyormuş. memnun.


    İnşaallah faydası olur.





  • Günde 5-6 kere büyük tuvalete giden var mı IBS yüzünden? 👍🏼

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 548549550551552
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.