Şimdi Ara

iRobot temizlik robotları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
40
Favori
37.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Yani üstte de dediğim gibi Ali Bey mevcut robot 68m2 olarak ölçüyor temizlenen alanı ve dediğine göre 100 dakikada tamamlamış, doğrudur yanlıştır bilemiyorum bu aptal makineye güvenim pek yok ama. Dediğim gibi eşya yoğunluğu ve kalın yivli halı oranı biraz fazla ama robotun obstacle avoidance kısmı kötü bile olsa bu bir bakıma hem vurduğu kafa kısmı buna göre üretildiği için hem de ileri geri sırasında daha çok alan temizlediği için daha iyi gibi, yanlışsam düzeltin lütfen. Kullanım rahatlığından yana pek sıkıntı yok hocam, ben her yerini kurcalarım uygulamanın vs. Yeter ki stabil çalışssın, radar olmayıp sadece kamera olmasının herhangi bir eksikliği olur mu acaba? Olmamasının artılarından biri daha çok alana girmesi koltuk-yatak altı vs. onu biliyorum. Dediğim gibi benim için soru işaretlerinden biri fırçanın silikon olmasıydı ama kuru süpürme performansında markadan için en iyisi denebilir dediğinize göre bu konuda daha fazla soruya da gerek kalmıyor. Combodaki o komple mopu kaldırma bence otonom su doldurma ve boşaltmadan daha önemli ve güzel, bilmiyorum katılanlar olur olmaz. Çünkü o otonom mop yıkama, su doldurma boşaltma vs. kısımlarında o kısmın kirlendiği testlerde söyleniyor ki doğrudur bence, ayrıca diğer markalardaki çift sallanır moplular yine teslerde yerdeki pisliği daha fazla yayıyor gibi. Benim senaryomda j7 combo her türlü en iyisi gibi o zaman üstadım.





  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hazır konu aktifleşmişken bende bir soru sorayım size Ali bey. Önceden yıllık istatistikleri paylaşıyordunuz uzun süredir paylaşmadınız, veri tutmayı mı bıraktınız ? Ben ilgi ile okuyordum o istatistikleri.
    Bir de @greywolf5 yorumunda silikon fırçalara olan çekincesinden bahsetmiş ama irobot’un süpürme performansının arkasındaki en önemli faktörlerden biri de silikon fırça gibi geldi bana, sizce de öyle mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilengineer23 -- 14 Mart 2024; 15:18:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • greywolf5 G kullanıcısına yanıt

    Aklınızı biraz daha karıştırayım.

    arkadan sürüklenen bir mop asla titreşimli veya döner mop gibi bir temizlik yapmaz. iRobot da hiç bir zaman mop konusunda iddialı olmamıştır, Amerikan markaları kendi ülkelerinde evlerin tamamına yakını ince halı kaplı olduğu için mop sistemlerine asla sıcak bakmamışlardır.

    O büyüklükte bir mekanda haritalamada sorun yaşamazsınız. Silikon fırça ise zemine göre işlevsel bir üründür, memnun olan çok ama tabii istemeyenler de var.

  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    Haklısınız, bu sene ARI robotumuz ile daha çok vakit geçirdiğimden istatistikleri ihmal ettim, aslında hepsi elimin altında ama derleyemedim bir türlü. En kısa zamanda ilgileneceğim. Teşekkür ederim.


    Silikon fırçanın en büyük faydası kıl tüy birikmemesi ve performansının düşmemesi. Cok uzun tüylü halılarda belki tam bir başarı sergileyemeyebilir ama genelde çok iyi.

    Saygılarımla

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Hocam yapmayın zaten karışık iyice karıştı :)) bu arada bu bahsettiğim titreşimlilerin daha doğrusu yuvarlak şekilde çift olanlarının lekeyi dağıttığını vacuum wars'ın videolarında mor ışık altında denk gelmiştim genelde. Evet kesinlikle titreşimliler arkadan sürüklenenlerden daha iyidir ama hangisi olursa olsun el ile yapılanın yerini tutmayacağı için en azından combo serilerindeki komple kaldırma olayının başarılı olduğunu düşünmekteyim. Birçoğunda çok az yukarı kaldırma hareketine göre, hatta iddialı olursak mopu istasyona bırakmasından daha iyi bir özellik bence yukarı kaldırması.

  • greywolf5 G kullanıcısına yanıt

    Burada bir çıkar çatışması var:


    Sizin zemin temizliği kalitesi ile halıların ıslanmaması arasında bir karar vermeniz lazım.


    El ile yapılanın yerinin tutmaz söyleminize ise tümden karşıyım. Ecovacs OMNI 2 deniyorum iki aydır, yerdeki makine yağı lekesini temizlediğini tesadüfen farkettiğimizden beri kurumuş yumurta dahil bir sürü belada denedik ve sonuç ciddi derecede başarılı. benzer performansı mesela Dreame L20 Ultra da göstermişti.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    O noktada benim avantajıma olacak olan kısım halı ıslanmaması ve pratiklikten yana sayın hocam. Yani el ile yapılanın yerini tutmaz konusunda ise aslında tamamen şahsi görüşüm ve testlerde gördüklerim, yoksa tabii ki sizin kadar ne tecrübe sahibiyim ne bilgi sahibiyim. Siz öyle belirtiyorsanız doğrudur Ali Bey. Yoksa robot süpürgeye komple ısınamayıp ve normal şarjlı veya elektrikli süpürgenin yerini tutamaz bunlar aslında sadece elektrikli gırgır diyen kesim de var ki haksızlar tabii.

  • greywolf5 G kullanıcısına yanıt

    Tabii ki herkesin deneyimleri farklı noktalarda ama çok büyük ekseriyet ile olumlu olduğunu eklemeliyim.

  • iRobot, Roomba Combo Essential adı altında yeni ucuz bir moplu robot çıkarttı.

    ABD fiyatı 275 USD olan bu üründe titreşimsiz mop var ancak çift ana fırça yok, yani biraz sıradan bir model.


    iRobot temizlik robotları


    iRobot temizlik robotları




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.