Şimdi Ara

İrlanda ve İskoçya'daki Yüksek enflasyon yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İrlanda ve İskoçya'da yüksek enflasyon yüzünden halka destek dağıtılacak


    bbc news türkçe
    İrlanda ve İskoçya'da yüksek enflasyon yüzünden halka destek dağıtılacak - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-60344162

    İrlanda hükümeti, geçim giderlerinin giderek yükselmesinin ardından 500 milyon euro'luk ek yardım paketi açıkladı. İskoçya'da ise Maliye Bakanlığı hanehalkı giderlerine destek olarak 150'şer pound verileceğini belirtti. Ancak yardımlar az bulunarak eleştirildi.

    İrlanda'daki koalisyon hükümeti daha önce elektrik faturaları için gelirden bağımsız olarak 100 euro kredi vermeyi taahhüt etmişti. Perşembe gecesi ise bakanlar enerji için taahhüt edilen kredi miktarını iki katına çıkarıp toplu taşıma ücretlerini Nisan ayından yıl sonuna kadar yüzde 20 oranında düşürmeyi kabul etti.

    Önlem paketi Maliye Bakanı Paschal Donohoe ve Kamu Harcamaları Bakanı Michael McGrath tarafından açıklandı.

    Ancak muhalefet partileri hükümetin aldığı önlem paketlerini yeterli bulmadı.

    Paket, yakıt yardımı ve tıbbi giderler de dahil olmak üzere faturalarını ödemekte zorlanan insanlara verilecek destekleri içeriyor.


    -----------------


    bu haberi kasdi olarak paylaşıyorum.


    İrlanda'nı bilişim dünyasında önemli yeri var.


    Microsoft-Oracle-DELL gibi amerikanın dev firmalarının merkezleri bu ülkededir.


    Sebeb : Vergi








  • Bu tip yardımlar enflasyonu körüklemez mi  

  • Cem kullanıcısına yanıt

    niye körüklesin ki?


    örneğin otoyollar gişeler ne paralar basıyor aklın hayalin durur. belki bu paralar halka dağıtılsa Türkiyede açlık kalmaz fakat ne yazıkki böyle birşey yok. Paralar sadece birkaç kişiye gidiyor.


    Mesela Özel Üniversite senelik 100.000 - 150.000 TL maliyeti nedir ki bunun bu paralar ödeniyor? birde bazı bölümler sekiz yıl masraf 800.000 tl 100 tane öğrenci olsa gerisini sen hesapla ki 100 değil binlerce öğrenci var kime gidiyor bu paralar sadece yine birkaç kişiye.



    Kraldan çok kralcı olmuş insanlar bu durum ancak üçüncü dünya savaşı ile global reset çözer başka türlü olmaz. Haksızlık adaletsizlik MOON yapmış.



    Sadece kafanızı çalıştırın. Düşünmek zor değil ki İrlanda Alice Harikalar diyarından bir ülke adamların 1 saatlik işçi ücreti belki Türkiyede 1 haftada çalışsan ulaşamazsın o kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 14 Şubat 2022; 0:7:8 >




  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    birde niye diye sormuşsun , para dağıtınca birden tüketimi artırırsın enflasyonu tetiklersin


    tek faydası ekonominin geçici bir süre rahatlaması , tüketicisinin rahatlaması sonra enflasyon çöker tepene


    şuan tüm dünya dağıtılan paraların sonucu olarak enflasyonu yaşamaya başladı


    bizde dahiliz buna , tabi bizim farkımız %50 olması diğerlerinin %5-10


    para dağıtılmamalı , paraya sahip çıkılmalı , katmadeğerli işlere yatırım yapılsın yeter.

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Çok basit, pandemide başta abd de dahil bir çok ülke faiz düşürüp, yardım paketleriyle trilyonlarca dolar piyasaya sürüldü, şuan abd son 40 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyor, bundan sonraki politikası faizi yükseltip bastığı paraları toplamak, sonrada bilançoyu küçültmek.


    Böyle bir yardımda yine para emisyonu yapılacak, haliyle enflasyon körüklenir, tabiki onlarında bunun karşılığında elbette bir planları vardır. Her ülke bizim gibi iktisadi kuralların tersine yüzmüyor inatla.


    Söylediniz 3. dünya savaşı yada global reset gibi saçmalıklara da katılmıyorum ayrıca. Bu sadece halka zarardan başka birşey değil, zenginler yine zengin olarak kalmaya devam eder, halk ise fakirlikten iyice dibe vurur. Butip şeylerle kendinizi doldurmayın boşuna, kendinizi kandırmış olursunuz.

  • yakup13 kullanıcısına yanıt

    hayır enflasyon enerji krizi ve üretim ile alakalı şuan bazı üretim bantları %50 veya hiç çalışmıyor. VW araç üretiminde 60 sene öncesine döndüğünü açıkladı şuan pandemiden dolayı heryerde sorun var. Fabrikalar işçiler eskisi gibi çalışamıyor dünya nüfüsü artıyor talepte artıyor artık yetişemiyor ve doğal olarak piyasada bulunmadığı ve azaldığı için değeri artıyor. para dağıtma ile enflasyon artmaz. tamamen kralcı tiplerin uydurduğu şeyler bunlar. para dağıtmak tam tersine halkın refahını arttırır bunu kristof kolomb döneminden sonraki avrupada görebilirsiniz. hatta şuan çoğu avrupa ülkelerinde 50 seneden fazladır vatandaşlık maaşı vardır. ve bügün avrupa hala dünyanın akın ettiği kıtalardan birisidir.


    Asıl büyük sorun Türkiyede Türkiyede belki 40-50 milyon belki daha fazla çalışmayan ve sigortasız insan var. Üçüncü dünya ülkelerin git gide kaos ve geriye gittiğini görüyorsunuz. Türkiye gelecekte çok büyük krizler görecek. zaten ufaktan çatırdamaya başladı. İnsanlar gergin mutsuz huzursuz gelişen hayat pahalılığı ve bundan sonra çok büyük olayların habercisi bu. Eğer refah sistemi tekrardan düzelmezde Süleyman Demirelin bir sözü var tencerenin deviremeceği hükümet yoktur diye. burada hükümet değil ülke yok olur. desek iyidir. Bu ortam çok sıkıntılı..





  • Cem kullanıcısına yanıt

    Üçüncü dünya savaşına birşey kalmadı yerinde olsam hazırlık yapardım. Olası bir ABD ve Rusya savaşında Türkiye gibi üçüncü dünya ülkeleri arada yok olacaktır.


    Dünyada artık hiçbirşey yetmiyor. Tüm enerji kaynakları tükenmiş durumda. Dünya artan nüfüsü kaldırmıyor. Savaş ya Çin bölgesinden çıkacak ya da Ukrayna.

  • Cem kullanıcısına yanıt
    Kaçırdığınız bir nokta var, enflasyonun ana motivasyonunu talep değil arz yönlü şoklar etkiliyor.

    Bilanço daralsa faizler artsa bile enflasyon hızlı bir şekilde düşmeyecek, öncelikle emtia fiyatları ve tedarik zincirinde düzeltme gerek. Bunun içinde en başta Çin'in her vaka çıktığında kapanmalardan vazgeçmesi lazım aksi takdirde emtialar sürekli zıplamaya devam edecek, tedarik zinciri aksamaya devam edecek.

    Ocak sonlarına doğru IMF Çin'i baya eleştirmiş ve uyarmıştı.
  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Derhal oynadığın oyunu bırak evlat gerçek hayattayız üçüncü dünya savaşı diye bir şey olmayacak. Hiçbir ülke kendini riske atmaz hele hele Ukrayna için..

    Rusya Ukraynaya girerse sana olacakları söyleyeyim:

    ABD: Rusyayı kınıyoruz ve ekonomik baskı getiriyoruz

    AB: Bu bir insanlık suçudur rusyayı kınıyoruz

    BM: Rusyayı kınıyoruz

    NATO: Rusya dünyaya bir tehdittir bu yüzden çok ağır bir şekilde kınıyoruz

  • yakup13 kullanıcısına yanıt

    Elinde olan parayı dagitiyorsun para basıp dagitmiyorsun ki ?

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    "para dağıtma ile enflasyon artmaz."


    oldu kolay gelsin

  • Kasatka kullanıcısına yanıt

    paraya sahip çıkılmalı dedim zaten bu yüzden , eğer parayı boş projelere yatırmazsan birilerine yedirip servet transferi yapmazsan bu parayı adil birşekilde dağıtırsan elbette sorun olmaz


    ama bu dağıtmak alın size gönlümüzden koptu şeklinde olmamalı , maaşlarla daha az vergi gereksinimiyle vs temelde ALIM GÜCÜNÜ yükselterek olmalı

  • yakup13 kullanıcısına yanıt

    Dediğinizi yapmazlar cunki dediklerinizi yapmaları devamlılık gerektiren bişey. Bir kere ver kiyak yaptım bak demek hem psikolojik olarak eline direkt fazla geçmesi anlamında insanları memnun eder hemde devlet bir kerelik bir durumdan fazla zarar görmez bütçe olarak.

  • Para sonuçta temel olarak altın değil miydi?


    Dünya devletleri paranın da bug'ını buldu, altın karşılığı yok ama manyak gibi para basıp dur!


    Bu yüzden enflasyon oluşur tabi, çare parayı yakmak değil mi?


    Amerika manyak gibi para bastı son iki üç yılda tarihindekinin kat be kat fazlasını bastı şimdi enflasyon 7.5 görünüyor.

  • Kasatka kullanıcısına yanıt

    o zaman yine enflasyonu tetiklersin , ani olarak tüketimi artırırsın , arza önlem almazsan fiyatlar artar


    arz-talep-fiyat



    basit bir örnek ; ciddi bir konut kredisi kampanyası olduğunda aynı hafta ev fiyatları fişeklemeye başlar , örneklerini yaşadık


    neden ; arzın aynı olduğu durumda talep arttığı için .. fiyatta artar


    ekonomi serbest olduğu sürece böyle işliyo



    isteyen bunu mal sahibinin çakallığı falan gibi yorumlayabilir ama bu sonucu değiştirmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 14 Şubat 2022; 12:13:42 >
  • Üretici enflasyonu olmadığı sürece tüketici enflasyonu anlık olur yada olmaz bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xakler

    Derhal oynadığın oyunu bırak evlat gerçek hayattayız üçüncü dünya savaşı diye bir şey olmayacak. Hiçbir ülke kendini riske atmaz hele hele Ukrayna için..

    Rusya Ukraynaya girerse sana olacakları söyleyeyim:

    ABD: Rusyayı kınıyoruz ve ekonomik baskı getiriyoruz

    AB: Bu bir insanlık suçudur rusyayı kınıyoruz

    BM: Rusyayı kınıyoruz

    NATO: Rusya dünyaya bir tehdittir bu yüzden çok ağır bir şekilde kınıyoruz

    ciğerim sen daha çok ekmek yemen lazım red alert oynayıp burada siyaset yapmıyoruz. Türkiyede kaç milyon işsiz ve aç olduğundan haberin varmı senin? 2 tane avmye gitmekle ülkeye yorum yapamazsın senin yaşın kadar benim yurtdışı seyehatim var. Yabancılara bir laf söyleyemezsin özellikle ab ülkelerinde bir üsülsüzlük olsun adamı kazığa oturturlar. Öyle aliexpressten drone siparişi verip yerli milli uçağımız göklerde diyenlerle karıştırmayın. Şimdi al defterini kitabını hade. rasgele.





  • ressi1 kullanıcısına yanıt

    arzdaki özellikle bazı sektörlerdeki arzın daralmasınında etkisi var. Ancak tek başına etkisinden söz etmek çok yanlış olur, ortada bariz bir parasal genişleme var. Sonuç olarak adamlar faiz yükseltip, bilançoyu daraltarak fazla parayı çekecek ve talep yönlü enflasyonu düşürecek. Bu bilenen birşey.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.