Şimdi Ara

IRIVER S10 2GB İNCELEME TÜM DETAYLAR EKLENDİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çoktan beridir merak ettiğim ve elime dün geçen, iriver s10 mp3 player hakkındaki düşüncelerimi ,mümkün olan en tarafsız şekilde sizlerle paylaşmak istedim.

    Evet şimdi gelelim konumuza; önce cihazın kutusundan, ve içeriğinden bahsedeyim biraz; Cihazın kutusu çok şık ,tek kelime ile nefis. Sıradan bir küp yapıyı bir köşesinden yatay olarak kestiklerini düşünün . Bu müdahaleden sonra ortaya çok şık bir şekil çıkmış, kutu malzemesi ve ofset baskı kalitesi çok üst seviyede ayrıca kutu yüzeyini mat selefon ile kaplamışlar, görüntü ve üzerinde yer alan resimsel detaylar bundan dolayı çok şık duruyor.
    Glelim kutu içeriğine; ana kutuyu açtıkatan sonra içerde minik bir kutu daha var, bu kutunun içerisinde cihazın kendisi çok hoş ve emniyetli bir biçimde saklanmış, yine bu kutunun altında bir bölme daha var burdada diğer aksesuarlar ve kendi zarfı içerisinde muhafaza edilen cihazın sürücü cd'si yer almakta, bilgisayarla veri iletişiminizi sağlamak için minik bir usb aparatı ve kulaklığı da yine bu bölmede yer alıyor. Yine bu kısımda kullanma kılavuzu da yer vermişler. kenarları yaklaşık 10 cm olan bir küp kutusu olan bu cihazın içine epey bir donanımı rahatlıkla tertemiz ve şık bir şekilde yerleştirmişler, kısaca bu konu için endüstiriel tasarım harikası diyebiliriz

    KUtusu ve içerisindekileri aşağıda resmetmeye çalıştım;

     IRIVER S10 2GB İNCELEME TÜM DETAYLAR EKLENDİ!!!


    Şimdi gelelim bu küçük devin inanılmaz ebatlarına ve şık görünümüne, incelememin bu kısmında , cihazı görmeyenlerin gözünde canlanması için piyasada rahatlıkla bulabildiğimiz ve belkide hemen hemen herkezin kullanma fırsatı bulabildiği IPOD-Shuffle 2.gen ile karşılaştırmak istedim, cihaz shuffle ile hemen hemen aynı boyutlarda en boy derinlik olarak, buyrun aşağıda resimler.

    http://img72.imageshack.us/img72/2628/ebatkarlatrmamc5.jpg

    Resimlerde görüldüğü üzere elinizin içinde kayboluyor! ki, benim ellerim gerçek tende küçük ayrıca cihazın malzeme kalitesi işçilik ve tasarımı harika! benim kullandığım siyah modeli ve lake boyalı, su gibi parlıyor.kullanımı 4 yöne bastırarak çok kolay bir şekilde gerçekleşiyor, hiç sorun yok.

    Şimdi size fabrika verilerine göre cihazın standart verilerini yazayım;

    Models in the S10 Kapasite / Renkli1GB / 2GB* (Siyah/Beyaz)

    Genel olarak sürekli çalma süresi : 8 hours

    Bağlantı tipi : USB 2.0

    Equalizer Normal / Classic / Live / Pop / Rock / Jazz / Ubase / Metal / Dance / Party / SRS 2.0 / Custom EQ

    Ebatları. 42 genişlik x 30yükseklik x 10.8derinlik (mm olarak)

    Kulaklıksız ağırlık : 17.5gr.

    Sağlıklı çalışma ortam sıcaklığı -5 ~ 40 derece

    Ses kayıt : mikrofonu aracılığı ile dış sesler , FM radyodan

    ekran : 1.15-inch (2,9cm) OLED Ekran(96x128)

    Güç Kaynağı : Yerleşik Lithium Polymer Şarz edilebilen akü

    Ses frekans aralığı : 20Hz~20kHz

    Kulaklık amp. çıkışı 15mW + 15mW (son seste)

    S/N Ratio 90dB

    FM Radyo frekans :KR,US,EU : 87.5MHz ~ 108MHz, JP : 76MHz ~ 108MHz

    Radyo anteni / kulaklık kablosunu kullanıyor

    desteklediği ses dosyaları: MPEG 1/2/2.5 Layer 3, WMA, ASF, OGG
    Bit Rate MP3, WMA : 8kbps ~ 320kbps??/??OGG : Up to Q10
    Tag ID3 V1 Tag, ID3 V2 2.0, ID3 V2 3.0, ID3 V2 4.0

    Multimedia : Resim dosyası sadece BMP!

    Desteklediği işletim Sistemleri : Windows 98SE/ME/2000/XP (yazılımsal yükseltme sonrası vistada kullanılabiliyor,)

    Evet bunlar fabrika verileri, Şimdi gelelim test sistemimize. Ben genelde hiç bir mp3 playerin kendi içeriğinde bulunan stok kulaklığını kullanmam, ancak iriver olduğu için denemek istedim: aşağıdaki resimde test sistemi diye adlandırdığım, iriver s10 2gb, cx300 beyaz iem kulaklık, sony 90lp iem kulaklık ve shure e500 iem kulaklık bulunmakta.

     IRIVER S10 2GB İNCELEME TÜM DETAYLAR EKLENDİ!!!
    http://img527.imageshack.us/img527/9106/testsistemiid0.jpg

    Ancak, daha önce sürekli shure e500 kullandığımdan ve kulağımın alışkanlığı neticesinde, bu kulaklıktan verim alamıyacağım yada doğru yorumlar yapamıyacağımı düşündüğüm için. kısa bir orjinal kulaklık dinletisinden sonra vaz geçtim. Bu dediğim gibi bir alışkanlık meselesi. Yanlız tabiki benim kulaklığını beğenmediğim yada kötü dediğim gibi bir intiba oluşmasın, bir çok kullanıcının stok kulaklığı ile tatmin olacağına eminim.

    Şimdi gelelim cihazı denemek için hangi kulaklığı kullanacağımıza, işte bu zor bir durum neden? çünkü ben genel bir inceleme olsun ve herkeze 3 aşağı 5 yukarı bir fikir versin istiyorum. Bu nedenle shure e500 ü kafadan elemek durumunda kaldım ,çünkü bir çok kullanıcı bu kulaklık için yeterli maddi kaynağı sağlamak durumunda olamaz. Diğer 2 seçeneğimiz ise sony ve sennheiser, yine maddi endişeler ve yayğınlığını göz önüne alarak, sony'yi de elemek durumunda kaldım. (165-185ytl)
    Evet cx300 le bu cihazın testlerini yapmaya karar verdim bu kulaklık bildiğim kadarıyla (en azından bu forumda) çok yaygın bilinen f/p olarak takdir edilen ayrıcada 50-75 ytl ye sahip olunabilecek bir kulaklık.

    Cihazın içinden çıkan ve sürücülerinin bulunduğu cd yi vista yüklü bilgisayarıma koydum ve iriver plus3 programını yüklemek istedim, ancak yükleme cd si vistayı reddetti! orjinal yükleme cd si sadece xp pro servispack II ye kadar destek veriyormuş. Bende iriverin sitesinden iriver plus3 ün son sürümünü indirdim. Bu sürüm sorunsuzca vistaya yüklendi. Daha sonra cihazı kendi usb bağlantı arabirimi ile bilgisayara bağladım. Cihazı bağladıktan ve şarz olduktan (pek dikkat etmedim ama yaklaşık 1-1,5 saat ) sonra iriver plus s10 nu tanıdı ve firmware yükseltmesi istedi bende cihazı 1,05 olan yeni sürülüme yükselttim.(eskisi 1,03) şimdi gereken yazılımsal herşey tamam. aşağıda bakınız !

    [img=http://img144.imageshack.us/img144/1662/usbbalantstm8.jpg]

    açıkcası cihazın kendisi gibi minik olan bu bağlantı arabirimi benim çok hoşuma gitti! Her ne kadar bazı yabancı forumlarda bu birim eleştirilsede bence çok pratik ve kullanışlı,
    Bu arada belirtmem gerek, cihazın kutusunda harici şarz adaptörü çıkmıyor ancak usb ile bilgisayardan şarz ediliyor!!!!!
    S10 nun stok kulaklığı ile kullanımı çok kolay kulaklık kilit gibi ana üniteye bağlanıyor istem dışı çıkması yada kurtulması mümkün değil, üzerine sabit boyun askısı var stok kulaklığın böylece direkt boynunuza asabiliyorsunuz. aşağıdaki resimlerde detayı var bakınız!

    http://img72.imageshack.us/img72/1179/usbbalantsnp0.jpg

    Cihazı çalıştırdığımda çok hoşuma gitti, ne diyim gözlerime inanamadım, minicik cihazın minicik ekranı 65000 renk bile olsa oled ekranı son derece parlak ve canlı renkler verebiliyordu, kullanımı son derece basit ara yüzleri çok hoş. resimler klasöründen her hangi bir resmi kullanabiliyorsunuz . gerçi sadece bmp formatını desteklemesi bence büyük bir dez avantaj, ama olsun bunda şükür. :) menüler çok açıklayıcı aralarında geçiş çok hızlı , hiç takılmadı, bilgisayardan transfer çok hızlı gerçekleşiyor ortalama 4,6mb/sn ile transfer yapabiliyorsunuz, ki bu bazen dahada hızlıda olabiliyor (8mb/sn gibi ) Radyosu çok güçlü pek sorun olmadan nerdeyse tüm kanalları çalıyor. cihaz dışarıdan ses kaydında çok başarılı çok net ve sıkıntısız kaydı dinlediğimde nerdeyse kendi sesim cd kalitesinde gibiydi :). en hoşuma giden özelliklerinden biride radyodan kayıt özelliği ben henüz keşfedemedim ama yabancı forumlardaki incelemelerinde istediğin saate programlayıp radyodan kayıt yapabildiğinden bahsediliyor, bu bence çok güzel bir durum. Cihazın alarm sistemide var dışsal hoparlörlere bağlandığında sizi uyandırır :) oog vorbis formatını destekliyor olmasıda yine ses kalitesi açısından son derece önemli, ses şiddeti ise 2x15mw bu şiddetteki bir çıkış cx300 ile dahi yeterli görğndğ bana 40 dilimle oluşturmuşlar görsel artışı bununlada ilgili resim yine aşağıda ki resimlerin içerisinde var. mp3 dinlerken diğer menülerde gezinebiliyorsunuz o an çalmakta olan parçaya dönmek istediğinizde ana menüye dönüyorsunuz ve burada "şu an çalan" yada "now playing" arayüzüne tıklıyorsunuz, bununla ilgili resimlerde yine aşağıdaki resimlerde var, cihazın türkçe dil desteği bulunmakta fakat ben her nedense bir türlü yapamadım :( ..... Aşağıdaki resimlerde arayüzlerin görünümü var!

    http://img72.imageshack.us/img72/1674/arayzlerro7.jpg

    Gelelim test için kullandığım sıkıştırılmış ses formatına ve seçtiğim parçalara:

    2 format kullandım ovorbis q10 500kbit ve mp3 192 ve 320 kbit
    parçalar ise ; Scorpions eye too eye albümünden riplenerek ogg verbis q10 formatında "Aleyah"
    Led Zeplin "stairway to heaven" 320kbit mp3
    Nickelback -rockstar 320kbit mp3
    Aerosmith - Walk this way! ogg vorbis q10 500kbit
    Dire Straits - sultan of swing mp3 320kbit
    Andante london brass - violin concert in a minor a 320mp3
    Wofgang Ameseus Mozart - concerto for clarinet a major 320mp3
    Martin Solveig - something Better 320mp3
    Enrique Iglesias - do u know 320mp3
    britney spears - gimme more (kaskde extendet remix ) 320mp3
    BU parçalar ile yaptığım testlerden sonra cihazın gerçekten süper bir ses kalitesine sahip olduğu kanısına vardım. Gerçi cx300ünden daha iyi verim alabilmek adına cihazda yer alan eq ve srs wow efektlerinden faydalanmak zorunda kaldım ( ki ben asla cihazın flat ses ayarlarından başka bir eklenti kullanmam ancak kullandığımız kulaklık cx300 olunca bu durum şart oldu ) ama iyi bir ayar tutturduğumu sanıyorum, cx300 bile s10 nun sıcak uyumlu ve kaliteli ses yapısından pozitif olarak nasibini almıştı

    Kısaca özetlemek gerekirse ;

    pozitif: çok küçük ama dev gibi :) çok kaliteli radyosu oluşu, alarmlı saati çok parlak ve renkli 65000 oled ekranı, kullanışlı menü arayüzleri, hızlı sistemi ve veri aktarımı cihazın üretim kalitesi, kutulama ve yazılım desteği, eq ve srs wow ses efektleri, herşeyden önemlisi süper ses kalitesi

    negatif : fiyatı (129 - 169$ USA) Pil ömrü (8 saat fabrika verisi benim denemem esnasında son seste kulaklık takılı bıraktım full şarzda 8:43 saat gitti) jpeg formatını desteklememesi , ve belkide avantaj olarak adledilen ebatları, bazıları için problem olabilir

    ben bu deneyimim den sonra bu cihaza bir not vermem gerekirse 10/8 veriyorum, harika bir cihaz.

    Yanlız bir tavsiyem olacak bu cihazın gerçekten verdiği muhteşem ses kalitesinden faydalanmak istiyorsanız mutlaka üst orta sınıf bir kulaklık edinmenizi öneririm. benim e500 ile yaptığım dinletilerde normalde sesi cx300 ile sonuna kadar açarken ve bir çok ses efekti kullanırken aldığım ses ,e 500 ile 40lık dilimde max 20-25 seviyesinde hiç bir ses efekti olmadan beni konser salonuna sürükledi resmen özellikle klasik müzikte mest oldum

    benim tavsiyem eğer uygun bir yolla edinebilirseniz westone um-2, shure ec3, erp4, superfi.3-5 veya en azında sony xl90lp ayarında bir kulaklık edinmenizi tavsiye ederim.


    her ne kadar sürçi lisan ettiysek affola, okuduğunuz için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 5 Ocak 2008; 8:53:17 >










  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roscoe36 -- 25 Mart 2013; 1:01:04 >
  • RESİMLER AÇILMIYORMU SİZDEDE ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enmisafir

    RESİMLER AÇILMIYORMU SİZDEDE ?

    Açılmıoyor çünkü yanlış eklemişsin galiba.

    ImageShack'de Direk Link olarak geçen bağlantıyı seç. Sonra da mesaj yazdığın pencerede font seçiminin üzerinde image diye bir kutucuk var bağlantı seçiliyken ona tıkla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 4 Ocak 2008; 20:01:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagann


    quote:

    Orjinalden alıntı: enmisafir

    RESİMLER AÇILMIYORMU SİZDEDE ?

    Açılmıoyor çünkü yanlış eklemişsin galiba.

    ImageShack'de Direk Link olarak geçen bağlantıyı seç. Sonra da mesaj yazdığın pencerede font seçiminin üzerinde image image diye bir kutucuk var bağlantı seçiliyken ona tıkla.


    şimdi tamamdır, teşekkürler




  • Hayırlı olsun.Bu küçük ürünün sesinin iyi oldugu birçok yerde de yazıyordu zaten.İnceleme için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nikbinn

    Hayırlı olsun.Bu küçük ürünün sesinin iyi oldugu birçok yerde de yazıyordu zaten.İnceleme için teşekkürler.

    ne demek, asıl ben teşekkür ederim okuduğunuz için
  • İnceleme hoş olmuş teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: D.berkay

    İnceleme hoş olmuş teşekkürler...

    sanki post kastırıyormuş gibi oluyor ama, ? "D.berkay" ben de size teşekkür etmek isterim
  • batarya performansı dışında herşeyi güzel bence ..
    gerçi bende clix 1.nesil var , onun da şarjı orta seste ancak 10-15 saat arası gidiyo,her şarkıdan sonra şarkı değiştirmek için falan ışığı açtığımdan sanırım bu düşük performans,normalde orta seste 24 saat falan dayanması lazım ..
    hocam,clix kullandıysan,clix ve s10 u karşılaştırınca ,ses kalitesi bakımından çok fark var mı ?
  • ben cevap vereyim arkadaşım hem s10 hem clix hem clix2 kullanmış biri olarak

    clix in ses kalitesi s10 dan daha iyi zira s10 az da olsa bir hısss sesi var dipte
  • quote:

    Orjinalden alıntı: recepky

    ben cevap vereyim arkadaşım hem s10 hem clix hem clix2 kullanmış biri olarak

    clix in ses kalitesi s10 dan daha iyi zira s10 az da olsa bir hısss sesi var dipte


    şu anda elimde hem clix2 var hemde s10 eğer satmadan yetiştirirsem clix2 içinde detaylı bir inceleme konusu açacağım


    arkadaşımız haklı ama şu konuda evet s10 da azda olsa bir "hıss" sesi var birde son ses şiddeti clix den biraz daha az ama ses kalitesi olarak bir fark kesinlikle yok
  • herkese iyi geceler.bende de s10 modeli var.ancak tuş kilidini açamadım.yardmcı olurmusunuz..teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.