Şimdi Ara

ipod touch alacam ama faturasız alsam sorun çıkar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar düne kadar 5800 almayı düşünüyodum telefonu yenileyim hem de 5800 multimedya özelliklerinden de faydalanırım diyordum taki forumun ipod bölümüne girene kadar cihazı çok beğendim ve almaya karar verdim.
    forumda okuduklarıma göre alırsan 3. nesil 32 gb al diolar.buraya kadar sorun yok ama nerden alacağım konusunda kararsızım. forumda bi arkadaş garantisiz 475 tl ye satıomuş fiyat çok uygun ama arkadaş istanbulda. bn bu elektronik cihazları görmeden alma taraftarı değilim.( gerçi bu satışı yapan arkadaşın baya bi alış-verişi olmuş ve nerdeyse hiç bi sorun çıkmamış ama böle bi takıntım var malasef) ve arkadaş cihazların garantisiz olduğunu söylemiş bu da bnm için bi sorun.
    gittigidiyorda bi araştırma yaptım ve ankaradan satış yapan bi satıcı buldum 520 tl ye satıyor. ama fatura konusunu sorduğumda faturayı mail olarak atabileceğini söyledi. madem elinde cihazın faturası var bunu neden mail olarak atıyor neden aslını göndermiyor anlamış değilim. yani bu arkadaştan alıp almamakta da kararsızım.
    son ve en güvenilir alternatif ise vatan bilgisayar. güvenilir dememin sebebi elimde adıma kesilmiş faturanın olacak olması. ama burda da fiyat 600 tl civarında. sizce garanti için bu kadar fiyatı ödemem mantıklı olur mu??

    offf çok kararsızım lütfen yarım edin...........







  • O satıcının kullanıcı adı ne Gittigidiyorda? Benim ürün aldığım satıcı ise sorunsuz alabilirsin ondan...
  • gg deki profilini söyle adamın yardımcı olmaya calısalım burda.
  • @ElfenLaid
    Kullanıcı adını söylemedin ben sana söyliyim..mgstore ise kesinlikle düşünmeden al ben ondan aldım oda faturayı maille gönderdi mailden çıktı alıyorsun..
  • 5800 ın ''bastırmatik'' özellikli ekranı seni kanser eder.
    Ben şahsen güvendiğim markaları aldığım için, garantiye önem vermem, ucuz olsun yeterli.
    Apple ın da sağlamlığı ve ürün kalitesi ortada.
    Milyonda 1 ihtimal fabrikasyon hatası belki olabilir.
    Düzgün kullandıktan sonra da garantiye gerek kalacağını sanmıyorum.
    Benim görüşüm böyle.
    iPod Touch sınıfında rakipsiz, ayrıca Apple ın sağladığı program, uygulama ve oyun altyapısını da unutmamak lazım.
  • @umut5533, @burock3699,
    hocam satıcının kullanıcı adı defqon1. bn satıcıya sormuştum neden faturanın orijinalini göndermiyorsunuz diye şimdi cevap gelmiş. dediğine göre ürünün faturası gümrükteki sorunlar nedeniyle aynı anda gelmiyormuş. daha önce hiç yurt dışından bi ürün aldınız mı böyle bi durum olması mümkün mü???
  • Ben de bunu ilave edecektim ama satıcı ürünü ne şekilde tedarik ediyor bilmediğim için yazmak istemedim.
    Genelde satıcılar ürünün gümrükte sorun çıkarmaması için bu yolu kullanıyor.
  • hocam bide şöyle bi durumla karşılaştım. sahibinden.com dan da bi satıcı buldum ankaradan satış yapan . satıcının nicki forumdaki bi üyenin nickine çok benziyordu bilgilerine baktım aynı kişi olduğunu farkettim. bu satıcı söylediğine göre ürünleri amerikan getirtmiş. ama bu satıcı kendisnin ipod touch ını forumda 475 tl ye satan "dragonstory" nickli arkadaştan almış .dragonstory nin konusunda ürünü aldığına dair mesajı var. yani eğer bu arkadaşın abd den ipod touch getirme imkanı varsa neden başka bi satıcıdan ürünü aldı? al-sat yapıo ihtimalini de düşündüm ama dragonstory fatura vermeyeceğini konuda belirtmiş bu arkadaş ise ürünü faturalı sattığını söylüyor.
  • Dostum ben o bahsettiğin defqon1 adlı kişiden Cowon S9 aldım. Fiyatı gümrük izninin çok üzerinde olan bir ürün. iPod Touch'a denk, öyle diyeyim. Ürün elime 1 hafta içinde geçti. FedEx kargo aracılığıyla gönderilmiş. Gönderen kişinin adı kendi isminden farklı, adres ise Amerika'da Doğu kıyısına yakın bir eyaletin ismiydi. Şu an tam hatırlayamayacağım. Benim ürün için garanti konusunu sorduğumda ise "Siz 50 dolar(yanlış hatırlamıyorsam) kargo ücretini karşılıyorsunuz, biz Amerika'da her türlü teknik/tamir işlerini halledip tekrar size yolluyoruz" demişti.

    Fikir olması açısından yazayım istedim. Sana ne cevap verir ya da söz konusu Apple olunca ne değişir, oralarını bilemem. Ama satıcı ilgili bir insan bence. Apple da öyle kolay kolay bozulacak bir alet değil. Keza ben de defqon1'e değil, Cowon'a güvenerek hiç fatura vs sormadan satın aldım diyebilirim.




  • Birara faturalı sattı sanki, o zaman almış olabilir.
    Yanlış da hatırlıyor olabilirim.
    Ben yurtdışından alış-veriş yapıyorum.
    Al-sat olayı için bağlantılarının olması lazım ya da iyi 1 yol bulmuştur.
    Ben de alıp-satıyorum ama çok sık değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.