Şimdi Ara

iPhone WhatsApp mesajlarını Mac' den yanıtlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    iphone whatsapp mesajlarını os x yosemite deki imessage gibi yanıtlayabilmek mümkün mü?
    bluestacks harici bir cozum var mı? bluestacks da hem iphone hem de mac de eşzamanlı calismiyor. birinden biri pasif konuma düşüyor bende.

    teşekkürler.



  • Öyle bir dünya yok. Whatsapp eş zamanlı çalışan bir sistem değildir.
    Öyle olsa keşke.. iPad e kurduğum Whatsapp ta farklı bir numara, Telefonumda farklı bir numara ile Whatsapp a bağlanmaz, aynen iMessage ya da Facebook Message gibi eşzamanlı olarak kullanırdım.
    Whatsapp ile tek bir yerden online olacaksın. Çalışma mantığı bu şekilde.
  • AXAPTA kullanıcısına yanıt
    merhaba, öncelikle yanıtınız için teşekkürler,

    öyle bir dünya yok cümlenize katılamıyacağım, öyle bir dünya var (bknz imessage, hangouts)
    whatsapp ın bu dünyada kendisine yer edinip edinmemesini zaman gösterecek. kendilerini geliştirmez, yeni özellikler ve daha çok aygıt bağlantısı (snyc şekilde) sağlamazlarsa bir süre yerlerinde sayar sonrada gerilemeye başlarlar. sonrası da kaçınılmaz son olur fişi çekerler.

    saygılarımla.
  • bence de öyle bir dünya olmalı. en basiti facebook messenger
    ortam farketmeksizin (pc, iphone, ipad, browser vb) istediğim her yerden senkronize mesaj alıp gönderebiliyorum. sadece iphonea bağlı kalmamalı.

    ama senin soruna gelecek olursa whatsapp için şu an öyle birşey mümkün değil diye biliyorum.
  • @AXAPTA burada öyle bir dünya yok derken whapsapp için öyle bir dünya olmadığından bahsetmiş. Facebook messenger, imessage, handouts'ta böyle bir dünya olmadığını söylememiş, zaten her mac kullanıcı bunun olduğunu bilir. Ama bende whatsapp için böyle bir destek geleceğini hiç zannetmiyorum. Whatsapp'a böyle bir destek gelmez, gelirsede çok uzun zaman sonra gelecektir. Whatsapp için öyle bir dünya yok bende @AXAPTA gibi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 9 Aralık 2014; 13:39:31 >
  • whatsapp ceo su apple ın imessage ile kendilerinden ilham (kibarcasını yazayım) aldığı şeklinde serzenişleri vardı. bir yanıt vermek isteyebilirler. vermelidirler bencede.
    sadece tlf ekranı ile sıkışıp kalmamalılar, tablete, pc ve olabilinecek her yerde olmalılar. umarım da en kısa sürede de olurlar.

    evet şuan için yapacak bir şey yok, iki farklı (tlf için ayrı, mac için ayrı) numaradan bluestacks tek yol.
  • AXAPTA kullanıcısına yanıt
    android'de bu mumkun olabiliyor, belki JB ile bir tweak sayesinde iphone 'da da olur
  • Öyle bir dünya var, hatta cennet bile denebilir. iPhone'da ve Mac OS X'te Viber kullanıyorum. Eşzamanlı, sorunsuz şekilde çalışıyor. Bir ondan bir ondan bile yazabiliyorsun. Sırf bu platformlar arası uyum yüzünden, Whatsapp kullanımım azaldı. Bilgisayar başındayken de mesajlaşmayı sürdürebilmek çok iyi oluyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook çok başarılı satın alımlar yapıyor; Instagram ve Whatsapp'ı tam zamanında satın aldılar. Ama Whatsapp'ta Facebook satın aldıktan sonra hiç bir gelişme yaşanmadı. Bilinçli bir strateji gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akmac A kullanıcısına yanıt
    facebook un satın almaları felaket, satın almaktan dan ziyade tamamen yutma, öğütme ve ... üzerine kurulu bir düzenleri var.
    whatsapp facebook un miğdesine inmeseydi belki hala girişimci, yenilikçi ve kendine özgü halini sürdürebilir ve bizlere çok daha güzel şeyler sunabilirlerdi.
    sony ericsson, microsoft nokia yayı, microsoft yahoo yu yemeye çalışıyor, google yada facebook twitter ı miğdesine indirmeye çalışıyor. büyük balık küçük balığı yutar misali. keşke kendi ayakları üzerinde kalabilselerdi, direnebilselerdi.

    konumuzdan çok uzaklaştık, whatsapp yeni bir güncelleme ile aslanın miğdesindeyim ama ben daha ölmedim diyebilse cem yılmaz gibi.)
  • Whatsapp ın yazılım mimarisinde çoklu kullanım olayı yok. Ha yapılabilir mi böyle bir şey? Sırf muhalefet olsun diye yazıp çizen arkadaşların mesajlarında adı geçen uygulamalarda olduğu gibi pek tabiiki Whatsapp ta da olabilir. Ama bu tamamen Whatsapp ın insiyatifinde.
    Şu an için, Whatsapp için (e doğal olarak Whatsapp tan konuşuyoruz çünkü) böyle bir dünya yok!


    Kullanım konusuna gelecek olursak..
    Şu anda herkes seve seve (!) Whatsapp kullanıyor, kullanmaya da devam edecek.
    Line, Facebook Messenger, Hangout, Viber, Tango, Vaz, Viz programlarının hiç birisi Whatsapp ın alternatifi bile olamazlar. İstedikleri kadar uzay mekiği teknolojisi mimarisi ile dolu olsa bile.
    Neden? Buradaki kıstas uygulamanın güzelliği, kullanışlılığı, türlü takla atma becerisi değil, en yaygın olan uygulamayı seve seve tercih edeceğinizdir.
    İlave olarak insanlar alışkanlıklarını kolay kolay değiştirmezler.

    Facebook kullanıcı sayısı tüm dünyada 1milyar üzerinde (2012 yılı verileri, Kaynak)
    Whatsapp ın kullanıcı sayısı ise 600 milyon kişiyi geçmiş durumda (Ağustos 2014 Verileri Kaynak)

    Facebook bile Whatsapp ı tahtından edememişken ve satın almak zorunda kalmışken (4 Milyar USD nakit para, 12 Milyar USD hisse senedi ve 3 Milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi Kaynak) siz neyin yarışı içindesiniz..
    Neyi neyin muadili yaptığınızın farkında mısınız.

    Whatsapp ın an itibariyle fişi mişi çekilmez. İşkembeden sallayıp bilir kişi havalarına girmeyin.




  • AXAPTA kullanıcısına yanıt
    öncelikle sakin ol ergen, burda fikirlerimizi paylaşıyoruz, parlamaya gerek yok,

    yazılım mimarisi denilen şey değişebilir, tabu değildir. bunu imessage yapıyorsa whatsapp da yapar. yapmak ister mi istemez mi o whatsapp a kalmış, amaç mümkün oldukça fazla aygıta ulaşmayı isteyip istemedikleri.

    o rakamlarla övdüğün (facebook - whatsapp) iki firmayı üst üste koysan elmanın bir dilimi etmez.
    milyar dolar rakamları yazmayım sana, wikipedia dan kendin bakabilirsin (dünyanın en büyük teknoloji firmalarına, adı bile geçmez ilk 15 de fb ve whatsapp)

    an itibarı ile de kastımız bugün yarın kapanacak yada eriyip gidecek kimse demedi yorumlarda whatsapp için. kendini geliştiremezse büyüyemezse yerinde sayarsa sonu bilinen eski devlere benzeyebilir yorumunda bulunduk. nokia nın bir gün böyle aciz durumlara düşebileceğini biliyor muydun ? ya da sony nin bugünkü içler acısı durumu tahmin edebiliyor muydun?

    saygılarımla.




  • imessage'ın bu özelliği desteklemeye başlaması keşke whatsapp'ı da tetiklese ama ne yazık ki yakın bi gelecekte olacak gibi görünmüyor. zira sebeplerinden biri muadillerinin popülarite olarak whatsapp'ın çok gerisinde kalması. rekabet yoksa daha iyi hizmet için çalışma güdüsü de olmuyor.

    ve daha da kötüsü global kullanım alışkanlıkları çok kolay değişmiyor. bugün bu özellikleri sunan ve whatsapp kadar kullanışlı başka programlar illa ki yazılabilir ama mevcut kralları tahtından etmek yeterli güç olsa dahi uzun sürüyor.

    bbm'in tarih olması bile yıllar aldı
  • ultrapengu U kullanıcısına yanıt
    Sakin ol ergen mi? :)
    Keşke şu anda o yaşlarda olabilseydim. :)

    40 lı yaşlarını yaşayan bir kişiyim ve muhtemelen benim bilişim ve yazılım sektöründeki çalışma hayatım kadar bile yaşın yok. İsterdim ki bir şeyler öğrenmek iste..

    En başta şu şöyle olur mu diye sordun, ben ve bir kaç kişi de olmaz dedik. Sonra sinirlenen sen, muhalefet olan sen, sataşan sen.

    Sen daha iyisini biliyorsun görünen o ki. Kolay gelsin..
  • AXAPTA kullanıcısına yanıt
    ergen olmak guzel olurdu, aynı yas araligindayiz gibi.

    aynı sektorde olmamizda guzelmis, 95 yilindan beri bilisim sektorundeyim.

    evet en basta olur mu diye sordum, (sormadan once de arastirmistim, hatta nasil olabiliecegine bulmustum fakat cozum kismi beni tatmin etmedigi icin sormustum. iki numara kullanmadan ayni numarayı hem ios da hem de mac os kullanabilmek adina danistim foruma) cevabiniz icin de tesekkur etmistim.

    ikinci mesajimi (orneklemelerimi imessage, hangouts gibi) muhalefet olsun diye yazmadim, baska firmalar yapmis whatsapp da kendisini gelistirmeli seklinde yapmistim. bir daha bakabilirsiniz.

    hic bir mesajimda, siz neyin pesindesiniz, neyi neyin muadili yapmaya kalktiniz , iskembeden sallamayin gibi cumleler kurmadım. yorum yapan hic bir arkadas buraya iskembeden sallamak icin yorumda bulunmadı.

    baska bir cevap vermiyecegim size, tekrar tesekkur eder ilk yorumunuz icin, sizede kolay gelsin dilerim.

    saygilarimla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrapengu -- 13 Aralık 2014; 8:48:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AXAPTA

    Öyle bir dünya yok. Whatsapp eş zamanlı çalışan bir sistem değildir.
    Öyle olsa keşke.. iPad e kurduğum Whatsapp ta farklı bir numara, Telefonumda farklı bir numara ile Whatsapp a bağlanmaz, aynen iMessage ya da Facebook Message gibi eşzamanlı olarak kullanırdım.
    Whatsapp ile tek bir yerden online olacaksın. Çalışma mantığı bu şekilde.


    iOS 8 ile ipad'e whatsapp kurulamıyordu bu sorun çözüldü mü acaba?
  • whatsapp çalışması için sim kart zorunluluğu koyduğu için mac üzerinden bu işlemi yapmak zor. Facebook satın almadan önce hattın bile çekmesi gerekiyordu. Sinyal yok yazdığı zaman mesaj alamıyorduk whatsapp'tan düşünün artık. Zamanla sizin istediğiniz de gelecektir muhtemelen. Tahminim whatsapp ile facebook messenger'ın birleşeceği yönünde. Bakalım zamanla göreceğiz neler olacak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.