Şimdi Ara

iphone ve N97 karşılaştırması-Lütfen sorumu okuyunuz. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android gayet hızlıdır ve n97 den sonra resmen başka bir dünyaya geçmiş gibi olacaksınız andriodle, program çeşitliliği konusunda da sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GOXIN

    Evet bırde o var. sadece resımlerı buyutup kucultmekte kullanılmıyormu o? baska bıryerde kullanımı varmı? sorularıma da cevap verebılırsenız cok sevınırım.

    benim arkadaşım 2g de safari sayfalarında multitouch yapıyordu ben 3g de yapamıyorum. Neden acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gorilla-Unit


    quote:

    Orijinalden alıntı: GOXIN

    Evet bırde o var. sadece resımlerı buyutup kucultmekte kullanılmıyormu o? baska bıryerde kullanımı varmı? sorularıma da cevap verebılırsenız cok sevınırım.

    benim arkadaşım 2g de safari sayfalarında multitouch yapıyordu ben 3g de yapamıyorum. Neden acaba?

    yapabilmen gerekir 3g de oluyor
  • Evet bende arkadasın 3g sınde yapmıstım ama safarımıdır , normal tarayıcımıdır bılemıyorum yapmıstı onda da. Eger normal tarayıcısı safarı degılse programdan olsa gerek.
  • normal tarayıcı safari
  • 3gs al bu saatten sonra 3g kullanılmaz. yada iphone 4 te alabilirsin.

    ben daha önce şöyle söyliyim. 3310,6600,n90 ve n93i kullandım. samsung olarakta f400 kullandım.

    hemen hemen nokia fanatiğiydim. ama nokia yı eline alıyorsun yapacak birşey yok. sadece foto çeken telefon olarak kalıyor. ama iphone kullanmaya başladığımdan beri onla özdeşleştim resmen. oyunları programları. internet üzerinden yapabildikleri. heleki sınavlarda öyle bi kopya çektiriyorki. vazgeçilmezim oldu resmen. iyiki almışım almasam çok pişman olurdum
  • Android stabil, hızlı ve ios'e en yakın rakip şu an. Hatta hız konusunda da geçiyor ios'i. Iphone'un tek farkı şu an uygulama desteğinin fazla olması. Android o konuda da yetişeceği düşünülüyor 1-2 sene içinde. Çünkü uygulama yazmak ios'ten daha kolay. Bazı geliştiriciler android'e kaymaya başladı bile.
  • öyle bir yazmışsınızki sanki nokia telefon sahibi değilde nokia nın toptan sahibisiniz. siz nokia kullanın .
  • "Elma" ile armutu kıyaslamayın..
  • iphone herkesin bildiği gibi piyasadaki en hızlı telefon.hız konusunda iphone a yaklaşmaya çalışan bir tek androidli cihazlar var gerisi fasa fiso zaten.hele hele nokia nın o berbat telefonlarının hızından hiç bahsetmeyelim.dokunmatik hassasiyette de piyasadaki en iyi telefon iphone.ayrıca bu yeni iphone 4 piyasdaki en ince ve en yüksek çözünürlüklü telefon.uygulama olarak da appstore a yaklaşabilen yok şu anda.dolayısıyla iphone almak en mantıklısı.çünkü piyasada iphone dan daha üstün telefon yok.daha doğrusu çok yaklaşabilen var ama geçebilen yok.ben sana şunu söyleyeyim o nokia yı elinden çıkar da ne alırsan al..oyun fanatiğiyim dersen iphone dan şaşma,hatta paran varsa iphone 4 al çünkü onda gyroscope da var(ki bu gyroscope psp lerin bile canına ot tıkayacak).internette en hızlı iphone larda dolaşabilirsin.gerçi bu hız farkı androidlerle pek fazla değil.bi siteyi iphone 4 sn de açarsa androidli bi cihaz 5.5-6 sn de falan açıyo.sen iphone almaya bak ,olmadı androidli bi cihaz al ama yeter ki elindeki o nokia yı çıkar elinden bence...




  • O saydığın özellikleri iPhone'de kırma işlemi yapmadan kullanamazsın kırsan bile bazılarını kullanamazsın. Eğer bunları kullanacaksan N97 ile devam et derim.
  • quote:

    Android stabil, hızlı ve ios'e en yakın rakip şu an. Hatta hız konusunda da geçiyor ios'i. Iphone'un tek farkı şu an uygulama desteğinin fazla olması. Android o konuda da yetişeceği düşünülüyor 1-2 sene içinde. Çünkü uygulama yazmak ios'ten daha kolay. Bazı geliştiriciler android'e kaymaya başladı bile.


    Android'i Galaxy S üzerinde kullandım. Daha hızlı olduğuna nerden kanaat getirdiniz çok merak ettim. Daha hızlı olmaktan çok uzak. Geçişlerde devamlı takılmalar ve gecikmeler gördüm. Internet tarayıcısındada aynı takılmalar oluyordu. Daha hızlı demek tamamen Android fanlığınızdan geliyor galiba.

    Ayrıca, tek fark uygulamalar demişsiniz. Bence Android'in yazılım sayısı dışında en büyük problemi arayüz tasarımı çok eski ve kötü. Ben bu yüzden bu haliyle Android telefon kullanmam. HTC Sence arayüzünü gayet başarılı buluyorum mesela. Apple'ı geçtim bari HTC'den daha güzel bir arayüz tasarlasaymış Google.




  • Eğer oyun oynamayı seviyorsanız iphone işinizi oldukça görür.ipod touch kullanıyorum.İlk başta JB yapmayacaktım sonra öylesine denemek için yaptım.Çok memnunum ve dedikleri gibi 5 dk bile sürmüyo.Sonra gelsin oyunlar uygulamalar
    Multitouchu çok küçümsemişsiniz yalnız.Sadece fotoğraf büyütmek-küçültmek için kullanılmıyo.Program ve oyunlarda çok işlevsel.Mesela 1 parmak kaydırmak,2 parmak kaydırmak,3 parmak kaydırmak farklı sonuçlar doğuruyo programa göre.Ayrıca iki kişilik oyunlar oynuyosun tek telefonla mesela hava hokeyi (touch hokey) gibi, ya da PES, FİFA gibi oyunları oynayabilirsiniz.Yönlere dokunurken aynı zamanda pas, şut tuşlarına dokunmanızı sağlar.......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

    quote:

    Orijinalden alıntı: GOXIN

    Merhaba arkadaşlar sizlerden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Şu anda Nokia N97 kullanıyorum. Gayet memnunum fakat forumlarda söylenen bilinçli/bilinçsiz laflardan dolayı asıl kullanan arkadaslara danışmakta fayda gördüm. İphone 3G yi sadece biraz kullandım evet dokunmatiği gerçekten çok hassas ve hızına lafım yok sonuçta 1Ghz işlemci var bildiğim kadarıyla. Bunların dışında aklıma gelen ve sormak istediğim birkaç madde var. Eğer bunlar iphoneda rahatça herhangi bir kırma/yükleme işi yapılmadan yapılıyorsa telefonumu satıp, iphone3G alacağım. Doğru bilgileri paylaşmanızı rica ediyorum.

    Bluetooth üzerinden dosya gönderme/alma,
    Bluetooth/Usb ile printera bağlanıp,resim çıkartmak,
    Herhangi bir PC'ye direk Usb ile bağlantı kurup,müzik/resim vb. dosya yüklemek,
    Telefonu, PC için modem olarak kullanmak,
    Telefondaki tüm verileri ister ayrı ayrı ister tümünü 4-5 tıkla yedeklemek ve tekrar rahatça geri alabilmek,
    MicroSd Kart desteği,
    MicroSd karta 1-2 tıklamayla telefon yedeği alabilmek,
    Dosyalarınızı internet üzerinden ovide kendinize ait bir bölümde yedekleyebilmek ve herhangi bir yerden internete girerek dosyalarınızı görebilmek,
    Aynı anda müzik dinlerken gelen mesaja cevap verebilmek, internete bağlanabilmek. Kısacası aynı anda birkaç programın rahatça kullanımı,
    Telefon görüşmesi sırasında , ekranın üzerindeki mesafe sensörü sayesinde otomatik olarak ekran kararması ve herhangi bir tuşa basıp,aramanın kapatılmasını önlemek. Samsunglardaki gibi aramaya cevap verdiğinizde tuşların otomatik kilitlenmesi değil,telefonu kulağınıza yaklaştırdığınızda ekranın kararması tekrar uzaklaştırdığınızda otomatik olarak açılmasından bahsediyorum. Çünkü samsunglardaki gibi olduğunda birde tuş kilidi açmak gerekiyor yada aramayı hemen kapatamıyorsunuz.
    Telefon görüşmesi sırasında rehbere,menüye ve gelen mesaja bakabilmek,
    Dosya yöneticisinde klasörleme imkanı,
    5MP kamera sayesinde kaliteli resim/video çekmek ve bunları rahatça işleyebilmek,
    3mm kulaklık girişi.Bu sayede müzik sistemlerine bağlantı imkanı,
    Cihaz dışındaki 2 speaker sayesinde gerçek stereo ses çıkışı,
    Klavye rahatlığı,mail atarken yada internette dolanırken sanal klavye yüzünden ekranın yarısının işgal edilmemesi,
    Kalem kullanımı sayesinde el yazınızla rahatlıkla sms/mail atabilmek. Hatta tanıtacağınız şekillere uzun kelimeler atayabilmek,
    Fm verici ile örneğin arabanızda mp3 lerinizi dinleyebilmek.
    Herhangi bir sesli komut tanıtmadan menülerin ve kişilerin isimlerini söylerek ilgili yerlere ulaşmak.

    Şu anda aklıma gelen ve sıklıkla kullandığım özellikler bunlar,eğer bunları herhangi bir kırma ve program yükleme işlemi yapmadan rahatlıkla kullanabiliyorsam , iphonun dokunmatik hassasiyetine ve hızına sahip olmak isterim.

    Lütfen "evet evet nokia , iphonedan iyidir" gibi saçma mesajlar yazmayınız.

    Teşekkürler.


    3gde 1ghz işlemci yok, sanırım 400 mhz civarıydı.
    bluetooth üstünden göndermek için jb yapmalısınız
    direk bağlantı da jb ile oluyordu.
    Micro sd kart desteklemiyor iphone, biraz araştırsaydınız keşke önceden.
    3gde multi tasking yok, 3gs ve iphone 4 te bu mevcut.
    Klasör 3g yi bilmiyorum 3gs ve iphone 4 te var.
    hiç araştırmadınız galia 3g de 5mp?
    2 speaker yok cihazda.
    Klavye gayet rahat, zaten yazarken herhalde ekranı kullanıp okumaya devam etmeyeceksiniz, klavye çıkınca yarsıını kaplıyor nerdeyse.
    Kendi elinizle çok rahat yazabiliyorsunuz, n97 gibi işkence değil dokunmatik klavyesi.Sanırım vardı iphone için kalemler.
    sanırım o sesli komut olayı da vardı denemedim.

    Sanırım buraya bakın iphone da bu özellikler yok demek için açtınız konuyu.Hiç mi araştırmadınız daha önce?Herhangi bir alış-veriş siitesinde zaten içinde ne olup olmadığını yazıyorlar.Fakat n97 de asla yaşayamayacağınız bir deneyim sağlar size iphone.Multi-touch, appstore bu ikisi yeter zaten.



    +1

    bu özelliklerin bir çoğunun jb siz bir iPhone da olmadığını ama iPhone un özellikle iOS kullandığı için gerek program gerek ise oyun performansı ile daha üstün olduğunu hatta symbian gibi takılma ve yavaşlama gibi bi olayı olmadığını ve jb yaptıktan sonra flash dahil telefonun yazılım ile kazanacağı özelliklerin sınırlarının aşıldığını bilmeyen yoktur.. multitouch ı sadece resimlerde değil neredeyse bütün oyunlarda kullanıyorsun.. mesela futbol oynarken ya da fps türü bir oyun oynarken.. eğer amacın ego tatmini değil de cidden bilgi almaksa iPhone un neden daha üstün olduğunun açıklamasını yaptım bir de jb artık illegal değil ve cihazı rahatça jb yapabiliyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 11 Ağustos 2010; 18:17:47 >




  • JB illegal değil derken ciddi değildin herhalde.ama şu da bir gerçek ki "Steeve Jobs bile JailBreak yapıyor"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi
    Neleri yapamazsın:

    Bluetooth/Usb ile printera bağlanıp,resim çıkartmak,
    Herhangi bir PC'ye direk Usb ile bağlantı kurup,müzik/resim vb. dosya yüklemek(itunes yüzünden olmuyor, sadece ifile ile atabilirsin, onda da her seferinde o klasörü ifile ile açman gerekiyor. Ama son zamanlarda jb için bir program çıktı pwntunes diye herhalde onunla oluyor bu diye biliyorum, ama tam emin değilim)
    Telefondaki tüm verileri ister ayrı ayrı ister tümünü 4-5 tıkla yedeklemek ve tekrar rahatça geri alabilmek, (yedekleme var ama biraz karmaşık galiba)
    MicroSd Kart desteği,
    MicroSd karta 1-2 tıklamayla telefon yedeği alabilmek,
    Dosyalarınızı internet üzerinden ovide kendinize ait bir bölümde yedekleyebilmek ve herhangi bir yerden internete girerek dosyalarınızı görebilmek,
    3.2MP kamera sayesinde kaliteli resim/video çeker
    ancak işleme yok, en azından, iphone4 te video işleme var.
    Fm verici ile örneğin arabanızda mp3 lerinizi dinleyebilmek.
    Herhangi bir sesli komut tanıtmadan menülerin ve kişilerin isimlerini söylerek ilgili yerlere ulaşmak.

    Diğerlerini de jb falan ile yaparsın.


    Ne üzerinden yapıyor bilmiyorum ama HP, Canon, Kodak ve Xerox yazıcıları üzerinde kablosuz olarak çıktı alabilmek için firmaların kendi çıkardığı ücretsiz programlar var. Yani bu işlem yapılabilir. Ancak bluetooth üzerinde mi yoksa internet üzerinden mi bilmiyorum.

    Dosylarınızı tabii ki ovide saklayamazsınız. Çünkü Ovi Nokia'ya ait bir uygulama. Ama Apple'da ondan çok daha iyisi var; aynı işleri ve daha fazlasını yapabiliyor: MobileMe (yalnız ücretli)

    Menülere giremezsiniz, ancak kişilere, müzik listenize ulaşabilirsiniz. Cihaz da arama yaptırabilirsiniz.

    Telefonu PC ye bağladığınızda iTunes size sormadan direk Buckup alır zaten. Geri yüklemek istediğinizde yine iTunes üzerinde 2 tıkla geri yükleme işlemini yapabilirsiniz. iTunes üzerinden olmasını istemiyor telefon üzerinden yapmak istiyorsanız MobileMe yi kullanabilirsiniz. Yine sadece 3-4 tıklamada işlem tamam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 11 Ağustos 2010; 19:17:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: expert23

    iphone herkesin bildiği gibi piyasadaki en hızlı telefon.hız konusunda iphone a yaklaşmaya çalışan bir tek androidli cihazlar var gerisi fasa fiso zaten.hele hele nokia nın o berbat telefonlarının hızından hiç bahsetmeyelim.dokunmatik hassasiyette de piyasadaki en iyi telefon iphone.ayrıca bu yeni iphone 4 piyasdaki en ince ve en yüksek çözünürlüklü telefon.uygulama olarak da appstore a yaklaşabilen yok şu anda.dolayısıyla iphone almak en mantıklısı.çünkü piyasada iphone dan daha üstün telefon yok.daha doğrusu çok yaklaşabilen var ama geçebilen yok.ben sana şunu söyleyeyim o nokia yı elinden çıkar da ne alırsan al..oyun fanatiğiyim dersen iphone dan şaşma,hatta paran varsa iphone 4 al çünkü onda gyroscope da var(ki bu gyroscope psp lerin bile canına ot tıkayacak).internette en hızlı iphone larda dolaşabilirsin.gerçi bu hız farkı androidlerle pek fazla değil.bi siteyi iphone 4 sn de açarsa androidli bi cihaz 5.5-6 sn de falan açıyo.sen iphone almaya bak ,olmadı androidli bi cihaz al ama yeter ki elindeki o nokia yı çıkar elinden bence...

    nexus one iphone 4 ten daha hızlı açıyor web sitelerini
    Fakat bence sırf app store ve retina display yeter nexus one yerine iphone 4 almak için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gorilla-Unit


    quote:

    Orijinalden alıntı: GOXIN

    Evet bırde o var. sadece resımlerı buyutup kucultmekte kullanılmıyormu o? baska bıryerde kullanımı varmı? sorularıma da cevap verebılırsenız cok sevınırım.

    benim arkadaşım 2g de safari sayfalarında multitouch yapıyordu ben 3g de yapamıyorum. Neden acaba?

    yapabilmen gerekir 3g de oluyor

    Allah allah ya, olmuyor çok denedim. Multitouch bozuk dicem ama resimlerde gayet güzel kullanıyorum. Bu safariyi kaldırıp tekrar kurabilirmiyim acaba?




  • bi restore yapmayı deneyinAyarlara bakın belki öyle bir özellik vardır.
  • Itunes için herhangi bir pc olmuyor, aslında oluyor ama her iphone bağlamak istediğin pcye itunes yüklemek çok kötü bir şey.

    Ben android stabil hızlı derken samsungu kastetmiyordum, nexus one diyordum aslında diğerleri de seçenek olabilir diye önerdim. Ayrıca galaxy s'e froyo daha yeni çıkıyor zaten, ne zaman test ettiniz de froyo ile galaxy s 'i takılıyor kalıyor diyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzmavisi -- 11 Ağustos 2010; 20:44:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.